Skip to the main content

Junioren Round-Up #4: KZ A1 verslaat DOS’46 A1, KCC A1 sterker dan Fortuna A1

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Grote verschillen in de uitslagen in de vierde speelronde van de Hoofdklasse Junioren. Zo wonnen DVO A1 en Dalto A1 ruim in de AHKA, maar maakten AW.DTV A1 en KZ A1 het spannend. In de AHKB is KCC A1 koploper na winst op Fortuna A1.

Hoofdklasse A

DVO/Accountor A1 – Tempo A1
Zonder de geblesseerde Dyanne Haagsman trad Tempo A1 aan tegen koploper DVO A1. In de eerste tien minuten gingen beide ploegen gelijk op, maar daarna liet DVO zien dat het veel verder is dan de Alphenaren. Bij rust was het verschil al zeven punten: 11-4. In de tweede helft waren beide ploegen wat trefzekerder, maar Tempo A1 kon niet meer in de buurt van DVO A1 komen. “Het grote verschil was dat het bij ons veel energie kost om een goal te maken, waar DVO over alle schijven kan scoren”, concludeerde Marcel Haagsman na afloop van het duel. “Van deze wedstrijd kunnen wij veel leren.” De Bennekommers zijn na vier ronden nog ongeslagen en lijken een serieuze kandidaat voor de titel op het veld. (Uitslag: 25-12)

DOS’46 A1 – KZ/Thermo4U A1
“We moeten kritisch zijn op het aantal doelpunten per wedstrijd. Dat moet we verbeteren”, vond Kelvin Borrink na de nederlaag tegen KZ A1. DOS’46 A1 begon sterk, maar KZ kon nog voor rust de achterstand repareren en beide ploegen gingen met een 10-10 tussenstand aan de thee. Na rust waren de rollen omgekeerd: KZ A1 kwam op voorsprong, maar DOS’46 A1 kwam nog tot op één punt terug. Echter, dichterbij een goed resultaat kwamen de Nijeveners niet. Borrink baalde: “Zonde, we begonnen goed maar laten KZ voor rust terugkomen. Dat mag nooit gebeuren.” Michael Hendriks (KZ A1): “Ik ben erg tevreden met hoe de ploeg als collectief de winst over de streep trok.” (Uitslag: 17-18)

AW.DTV A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
Spanning in Amsterdam, waar AW.DTV A1 en LDODK A1 tegenover elkaar stonden. “Van tevoren wisten we dat LDODK een lastige tegenstander zou zijn. Met name aan de dameskant hebben ze heel goede, aanvallende speelsters”, aldus Cedric Pardieck. AW.DTV A1 schoot uit de startblokken en pakte een 8-2 voorsprong. Dat gat kon LDODK A1 met behulp van een aantal wissels enigszins repareren, zodat het verschil bij rust nog twee goals was (8-6). Na rust kwamen de Friezen langszij en zelfs op voorsprong, maar dat was van korte duur. AW.DTV A1 zette in de slotfase nog een keer aan en pakte een miniem verschil, dat niet meer weggegeven werd. “Ik ben trots op de ploeg, op hoe ze als team hebben samen gespeeld en de opdrachten zijn nagekomen”, complimenteerde Pardieck zijn spelers. (Uitslag: 16-15)

AVO A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
“We hebben werk aan de winkel”, was de conclusie van Marco Zegwaard na de ruime nederlaag tegen Dalto A1. De bezoekers waren duidelijk een maatje te groot voor AVO A1, dat tot 4-4 mee kon in de wedstrijd maar daarna moest toezien hoe Dalto A1 het initiatief nam en dat niet meer uit handen gaf. “Na rust (4-9, red.) kwamen we niet meer in de problemen. We kunnen tevreden zijn met de manier waarop we hebben aangevallen”, aldus Leen Willems. Zegwaard: “We kwamen er niet meer aan te pas. We moeten ons nu focussen op de wedstrijden tegen LDODK, AW.DTV en Tempo.” (Uitslag: 12-26)

Stand in de AHKA

W P
1. DVO A1 4 8
2. KZ A1 4 6
3. DOS’46 A1 4 4
4. AW.DTV A1 4 4
5. LDODK A1 4 4
6. Dalto A1 4 3
7. AVO A1 4 2
8. Tempo A1 4 1

 

Hoofdklasse B

Fortuna/Delta Logistiek A1 – KCC/CK Kozijnen A
“Onze dames hadden de dames van Fortuna A1 volledig onder controle”, verklaarde Gerbert Schippers de winst van KCC A1 op Fortuna A1. Bij rust stonden de Capellenaren nog twee goals achter (8-6) maar na rust waren zij de bovenliggende partij. Fortuna A1 kwam in de tweede helft nog slechts vier keer tot scoren. Schippers: “Ik ben trots op hoe iedereen zich wegcijferde voor elkaar en de juiste mensen in stelling bracht. Heel het team verdient een compliment.” (Uitslag: 12-15)

PKC/Vertom A1 – Oranje Wit A1
“Een wedstrijd met weinig beleving van de kant van PKC A1”, omschreef Jeroen Euser het duel met Oranje Wit A1. PKC A1 had veel kansen (maar liefst zeventig stuks in de eerste helft) maar rondde niet goed af, terwijl Oranje Wit A1 aan de andere kant een zeer effectieve eerste helft speelde met acht doelpunten uit vierentwintig pogingen. Het resulteerde in een 11-8 ruststand. Dat hoge percentage konden de Dordtenaren in de tweede helft niet vasthouden en PKC A1 werd wat scherper in de afronding, waardoor er uiteindelijk toch een redelijk groot verschil op het scorebord stond. “Voorafgaand aan de wedstrijd was het wel duidelijk dat er een groot verschil zit tussen PKC A1 en Oranje Wit A1, maar we bleven in de eerste helft goed bij. Mooi om te zien dat de ploeg wekelijks beter wordt”, aldus Mark Morelissen. (Uitslag: 19-10)

Sporting Delta A1 – Nieuwerkerk A1
Steven van Raffe: “De ploeg heeft de energie gebracht die wij vooraf hadden afgesproken.” In de eerste helft speelde Sporting Delta A1 fysiek en dominant. “Daar moesten we aan wennen en konden we niet goed mee omgaan, vond Stephan Ligtmans (Nieuwerkerk), die zijn coaching carrière overigens begon bij ‘Delta’. Na rust (6-6) kende Nieuwerkerk A1 een bliksemstart en sloeg de ploeg een gat van vier. Dat kon Sporting Delta A1 niet meer bijbenen en in het vervolg van de tweede helft werd liep het verschil verder op. “Er lag een goed plan klaar om van Sporting Delta te winnen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen”, aldus Ligtmans. (Uitslag: 9-17)

TOP/LITTA A1 – DSC A1
“We liepen eigenlijk de hele wedstrijd achter de feiten aan”, was de conclusie van Dana Vos. DSC A1 miste drie heren en startte daardoor in een andere basisopstelling dan gewoonlijk. Bij rust was het gat al geslagen (8-4) en ondanks dat DSC A1 een opleving kende in de tweede helft, kwam de overwinning van TOP A1 niet meer in gevaar. “In de tweede helft waren we slordiger, krijgen we teveel goals tegen. Ook uit getrainde situaties, dat moet beter. Na 18-12 hadden we verder door moeten drukken”, aldus Sten van Poelgeest. (Uitslag: 19-14)

Stand in de AHKB

W P
1. KCC A1 3 6
2. PKC A1 3 4
3. Fortuna A1 3 4
4. Nieuwerkerk A1 3 4
5. TOP A1 3 4
6. DSC A1 3 2
7. Oranje Wit A1 3 0
8. Sporting Delta A1 3 0

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.
De Ereklasse Round-Up, speelronde 5 lees je hier, voor de Hoofdklasse Round-Up #4 klik je hier.

Foto: Ilse Schaffers, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #17
Veel aandacht in de (regionale) online media voor speelronde zeventien. Op zondagmiddag was de NOS aanwezig in Delft voor een liveuitzending, van het duel tussen Fortuna en KZ verscheen ook een samenvatting online.
Lees meer
VIDEO: Mady Tims over haar #korfbalfinale
Korfbal League Topkorfbal
VIDEO: Mady Tims over haar #korfbalfinale
Deel 3 in onze reeks van portretten over de magie van de #korfbalfinale. In dit portret kijkt Mady Tims, de koningin van Ahoy, terug op alle finales die zij heeft gespeeld en vertelt zij waarom je erbij moet zijn in Rotterdam Ahoy om die magie zelf te ervaren.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren
A-junioren Hoofdklasse
Tot de laatste speelronde was het spannend wie zich bij DVO A1 en PKC A1 zou voegen in de strijd om Ahoy. Uiteindelijk eindigde KZ A1 na een ruime overwinning op de tweede plek in de AHKA, de Kogers gaan het in de play-offs opnemen tegen PKC A1. Het rechtstreekse duel tussen Fortuna A1 en TOP A1 om de tweede plek in de AHKB werd een prooi voor de Fortunezen, die nu DVO A1 treffen.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League