Skip to the main content

Junioren Round-Up #5: Gelijkspel in Koog aan de Zaan, nipte zege KCC A1

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

In de A Hoofdklasse A hield KZ A1 topfavoriet DVO A1 knap op een gelijkspel. In de AHKB boekte KCC A1 een nipte zege op PKC A1, waardoor de Capellenaren nog altijd ongeslagen bovenaan staan.

Hoofdklasse A

KZ/Thermo4U A1 – DVO/Accountor A1
‘Mixed feelings’ bij beide ploegen na het gelijkspel van afgelopen zaterdag, maar Michael Hendriks (KZ A1) en Simeon ten Brinke (DVO A1) waren het er over eens dat de puntendeling op basis van het wedstrijdbeeld een terechte uitslag was. Het spel golfde op en neer, waarbij beide ploegen om en om een voorsprong hadden. Na de rust (9-10) kwam DVO A1 vier punten voor, maar KZ A1 vocht zich knap terug. In de spannende slotfase misten beide ploegen een strafworp voor de winst. Hendriks: “Ons schotpercentage blijft een aandachtspunt, DVO A1 schoot een hoog rendement en wij veel minder. Op basis van het aantal kansen hadden we er meer uit moeten halen maar met de gemiste strafworpen in de slotfase hadden we zowel kunnen winnen als verliezen.” (Uitslag: 17-17)

Tempo A1 – DOS’46 A1
Na de ruime nederlaag van vorige week tegen DVO A1, was afgelopen weekend DOS’46 een maatje te groot voor de Alphenaren. De thuisploeg begon sterk en kon tot 10-10 goed partij bieden. Daarna nam DOS’46 A1 het initiatief over, speelde een hoger tempo en binnen elf minuten was de wedstrijd beslist. Marcel Haagsman: “Van de afgelopen vijf wedstrijden staan we drie keer in de rust gelijk maar we kunnen dit niet volhouden in de tweede helft. De aankomende wedstrijden kunnen we gebruiken om dit te veranderen.” Kelvin Borrink: “We hadden in het begin wat moeite met de lange mannen van Tempo en startten zelf niet goed. In de tweede helft maakten we vijftien doelpunten, dat is wat we willen. Ik ben tevreden over het tweede gedeelte van de wedstrijd maar onze start moet echt beter.” (Uitslag: 17-23)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – AVO A1
Veel doelpunten in de eerste helft in Gorredijk, vooral vanaf tweeënhalve meter. LDODK A1 was iets scherper in de afronding en had bij rust drie punten voorsprong (16-13). Na rust werd er een stuk minder gescoord, zeker in de eerste fase van de tweede helft hadden beide teams moeite met de afronding. AVO A1 kreeg het gat niet meer dicht en incasseert opnieuw een nederlaag, na vijf ronden staat LDODK A1 op een gedeelde derde plaats met zes punten. (Uitslag: 24-19)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – AW.DTV A1
“Terugkijkend ging het bij ons mis in het uitvoeren van de opdrachten, wat we voorgaande weken wel goed deden”, analyseerde Cedric Pardieck de nederlaag. In de beginfase waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar, maar nadat de wedstrijd enige tijd stil lag vanwege een ernstige blessure bij Dennis Noordermeer (Dalto A1), was het de thuisploeg die sterker ging spelen. In het eerste deel van de tweede helft pakten de ploeg uit Driebergen een voorsprong, maar AW.DTV A1 knokte zich er weer naast. In de slotfase was er opnieuw een voorsprong voor Dalto A1 en deze werd niet meer weggegeven. “Dalto anticipeerde goed op onze dames in de fase waarin wij terugkwamen in de wedstrijd. Daar konden wij niet goed mee omgaan”, aldus Pardieck. Leen Willems: “We hadden de wedstrijd in de tweede helft eerder moeten beslissen, maar extra knap dat we in de laatste fase de overwinning veilig stelden.” (Uitslag: 16-13)

Stand in de AHKA

W P
1. DVO A1 5 9
2. KZ A1 5 7
3. DOS’46 A1 5 6
4. LDODK A1 5 6
5. Dalto A1 5 5
6. AW.DTV A1 5 4
7. AVO A1 5 2
8. Tempo A1 5 1

 

Hoofdklasse B

KCC/CK Kozijnen A1 – PKC/Vertom A1
“Dit was een belangrijke wedstrijd voor ons, wetende dat wij dan als enige de top van de AHKB (KCC, TOP en Fortuna) gehad hadden”, aldus Jeroen Euser. Hoewel de start voor KCC A1 was, was eigenlijk de hele rest van de wedstrijd PKC A1 de bovenliggende partij. De ploeg uit Papendrecht stond steeds twee punten voor en het wachten was op de drie verschil. Echter, die kwam er niet. KCC A1 maakte gelijk en in de eindfase kwamen de Capellenaren voor het eerst op voorsprong. Het lukte PKC A1 niet meer om nog gelijk te maken en de punten bleven in Capelle aan den IJssel. Gerbert Schippers: “De laatste minuut spelen we niet goed uit, het mag natuurlijk niet dat PKC A1 dan nog drie twee of drie aanvallen krijgt. Die laatste goal tegen was niet nodig.” (Uitslag: 16-15)

Nieuwerkerk A1 – TOP/LITTA A1
“We hadden een completen off-day”, verklaarde Stephan Ligtmans de ruime nederlaag die Nieuwerkerk A1 leed tegen TOP A1. “Onze afspraken werden niet nagekomen en we konden niet onder de verdedigende druk van TOP A1 uitkomen.” Vanaf het eerste fluitsignaal was TOP A1 de betere, getuige ook de 4-12 ruststand. Ook na rust kon TOP A1 het goede spel doortrekken en een heel ruime zege boeken. Een eervolle vermelding was er voor Anne Peeters uit TOP A2 die twee doelpunten meepikte in de slotfase. “We konden snel afstand nemen en dominant korfbal spelen. Dat hebben we eerder laten zien, maar vaak zakte het dan in de tweede helft in. Dat gebeurde nu niet en dat voelt als een grote stap”, aldus Sten van Poelgeest. Ligtmans: “Al met al een wedstrijd om veel van te leren.” (Uitslag: 7-28)

Oranje Wit A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
“Ons doel was eigenlijk het zelfde als tegen PKC: de tegenstander naar de moeilijkste kans dwingen en zelf de beste kans uitzoeken”, aldus Mark Morelissen. Daar slaagde Oranje Wit A1 in de eerste helft goed in en bij rust was het verschil slechts twee: 5-7. In de tweede helft was het afrondingspercentage bij beide ploegen niet denderend waardoor er – ondanks dat er genoeg kansen waren – niet veel gescoord werd. “Het was een wedstrijd om snel te vergeten. Verdedigend was het blij vlagen prima in orde maar Oranje Wit heeft genoeg kansen gekregen. Aanvallend creerden we voldoende maar het ontbrak aan een goede afronding”, concludeerde Arno van Meerbeek. Morelissen: “Het grootste ontwikkeldoel voor de aankomende weken ligt op de aanval, waar we een hoger afrondingspercentage dienen te halen om écht mee te gaan doen.” (Uitslag: 8-13)

DSC A1 – Sporting Delta A1
Steven van Raffe: “De eerste helft waren wij niet alert genoeg in de verdediging. Niet nodig, want dat hebben we eerder beter gedaan.” DSC speelde dynamisch en nam direct een voorsprong. Bovendien maakten de Eindhovenaren het Sporting Delta moeilijk om een goede aanval op te zetten, waardoor het gat bij rust zes punten was (9-3). Van Raffe: “De tweede helft was niet mooi, maar op wilskracht beter.” Na rust verslapte DSC verdedigend. Dana Vos: “We laten elf doelpunten door in de tweede helft, en dat is gezien de uitslag te veel.” Echt in de problemen kwam DSC niet, en met vier punten uit vier wedstrijden staat de ploeg uit Eindhoven netjes in de middenmoot. Voor Sporting Delta is er wel werk aan de winkel, na vier wedstrijden staan zij nog met lege handen. Van Raffe: “Nu moeten we er voor zorgen dat we er hele wedstrijden kunnen staan.” (Uitslag: 19-14)

Stand in de AHKB

W P
1. KCC A1 4 8
2. TOP A1 4 6
3. Fortuna A1 4 6
4. DSC A1 4 4
5. PKC A1 4 4
6. Nieuwerkerk A1 4 4
7. Oranje Wit A1 4 0
8. Sporting Delta A1 4 0

 

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.
De vijfde Hoofdklasse Round-Up lees je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League