Skip to the main content

Junioren Round-Up #6: DVO A1 overklast AVO A1, TOP A1 wint van Fortuna A1

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Ruime uitslagen in beide Hoofdklassen afgelopen weekend. DVO A1 overklaste op eigen veld AVO A1, PKC A1 won met ruime cijfers van Sporting Delta A1 en DSC A1 was twee maten te groot voor Oranje Wit A1. In Delft was het wel spannend: TOP A1 trok uiteindelijk aan het langste eind.

Hoofdklasse A

DVO/Accountor A1 – AVO A1
“Je kan gerust stellen dat we als ploeg ondermaats waren”, concludeerde AVO A1-coach Ferdi Bouwman na de zeer ruime nederlaag die zijn ploeg leed tegen titelkandidaat DVO A1. Al voor rust (14-2) was het gat dusdanig groot dat AVO A1 in Bennekom geen moment aanspraak maakte op een goed resultaat. In de tweede helft konden beide ploegen vrijuit spelen, maar AVO A1 kwam er nooit lekker in. Bouwman: “Het grote verschil is pijnlijk en gezien ons basisniveau zeer onterecht. We gaan er vanuit dat het vanaf nu weer bergopwaarts gaat.” Simeon ten Brinke keek met een goed gevoel terug op de wedstrijd: “We speelden een ontspannen wedstrijd, waarin de afspraken goed nagekomen werden.” (Uitslag: 30-9)

KZ/Thermo4U A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
Na het knappe gelijkspel tegen DVO A1 vorige week, verkeerde KZ A1 afgelopen weekend tegen Dalto A1 weer in de ‘winning mood’. Echter, daar leek het in de eerste helft niet op. Dalto A1 pakte brutaal een voorsprong en al vroeg in de wedstrijd kreeg Michael Hendriks (coach KZ A1) een gele kaart: “Ik moet beter weten en geen aanleiding geven”, vond Hendriks. Bij rust had KZ A1 de achterstand weer weggepoetst (7-7) en na rust speelden de Koogers een stuk beter. Dat resulteerde in een overwinning. Hendriks: “De eerste helft was zowel aanvallend als verdedigend erg slordig. In de tweede helft gaven de wissels de juiste impulsen en pakte het team dat goed over.” Leen Willems: “Het was jammer dat we voor rust onze voorsprong verspeelden. In de tweede helft waren we aanvallend niet sterk genoeg om er een spannende wedstrijd van te maken.” (Uitslag: 17-13)

DOS’46 A1 – AW.DTV A1
Een ietwat geflatteerde uitslag in Nijeveen. DOS’46 A1 begon sterk en pakte al snel een voorsprong van vier punten die tot de rust standhield (10-6). Na rust kwam AW.DTV A1 beter in de wedstrijd en kropen de Amsterdammers puntje voor puntje dichterbij, tot 15-13 tien minuten voor tijd. Toen stokte de score en kon de thuisploeg uitlopen naar een ruime overwinning. “Ik had de hoop dat we er nog over heen konden gaan. Maar we hebben in ieder geval goed weerstand kunnen bieden tegen een sterkere tegenstander”, aldus Cedric Pardieck. “Ons doel is om meer te gaan scoren over de dames. Met veertien damesdoelpunten waren we zaterdag goed op weg”, aldus Kelvin Borrink. (Uitslag: 20-13)

Tempo A1 – LDODK/Rinsma Modeplein A1
“Deze wedstrijd moeten we snel vergeten”, stelde Marcel Haagsman na afloop van het duel met LDODK A1. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, tot de Friezen kort voor rust een gaatje van twee konden slaan (8-10 ruststand). Tempo A1 speelde een matige tweede helft, miste drie strafworpen en kwam slechts vier keer tot scoren. Ook LDODK A1 had het aanvallend lastig, er waren genoeg kansen maar die werden niet verzilverd waardoor het verschil uiteindelijk ‘slechts’ vijf doelpunten was. Henk Bijker: “We hebben het verdedigend gewonnen in de tweede helft, dat maakte het verschil.” (Uitslag: 12-17)

Stand in de AHKA

W P
1. DVO A1 6 11
2. KZ A1 6 9
3. DOS’46 A1 6 8
4. LDODK A1 6 8
5. Dalto A1 6 5
6. AW.DTV A1 6 4
7. AVO A1 6 2
8. Tempo A1 6 1

 

Hoofdklasse B

KCC/CK Kozijnen A1 – Nieuwerkerk A1
“Een draak van een wedstrijd”, aldus Gerbert Schippers. Er werd maar weinig gescoord door beide ploegen waardoor het tot een kwartier voor tijd een wedstrijd bleef. Daarna kon KCC A1 afstand nemen en de winst veiligstellen. “Deze wedstrijden heb je er soms tussen zitten en dan is punten pakken het belangrijkst”, stelde Schippers. Stephan Ligtmans was ondanks de nederlaag niet geheel ontevreden: “Verdedigend staat het goed, het is nu een kwestie van het aanvalsspel verbeteren om tot meer goals te komen.” (Uitslag: 13-8)

Fortuna/Delta Logistiek A1 – TOP/LITTA A1
De thuisploeg startte erg scherp. Ondanks dat TOP A1 de Delftenaren tot de moeilijkere pogingen dwong, schoten zij een hoog rendement van afstand en liepen ze uit naar vier verschil. Het lukte TOP A1 om nog voor rust aan te haken (12-11 ruststand). Na rust was het juist TOP A1 dat scherp begon en het initiatief had. Bij 16-18 leek TOP A1 de wedstrijd in het slot te kunnen gooien maar uiteindelijk was de ploeg wat ongelukkig in de afronding. “We pakten de controle en dat heeft de ploeg goed gedaan. Echter, we hadden het verschil groter moeten maken”, vond Sten van Poelgeest. (Uitslag: 17-19)

PKC/Vertom A1 – Sporting Delta A1
“Wij wilden scherp starten”, zei Steven van Raffe na afloop. Dat lukte, Sporting Delta A1 nam brutaal de leiding maar daarna was PKC A1 duidelijk de betere ploeg. Bij rust was het 14-6 en ook na rust kwam de overwinning voor de Papendrechters geen moment in gevaar. “We hebben een moeilijke week gehad en veel met elkaar gesproken. Uit deze overwinning kunnen we veel vertrouwen halen met elkaar”, aldus Jeroen Euser. Van Raffe zag met name aanvallend verbeterpunten: “We moeten brutaler gaan aanvallen, daar is meer te halen voor ons.” (Uitslag: 25-12)

Oranje Wit A1 – DSC A1
“In eerdere wedstrijden zag je dat we nog wat scorend vermogen misten, dat was afgelopen zaterdag beter”, concludeerde Dana Vos na de ruime overwinning op Oranje Wit A1. DSC A1 haalde een erg hoog rendement en kon al in de eerste helft een 8-16 voorsprong op het bord zetten. In de tweede helft bleef het verschil groot. “Dan is het lastig om aanvallend de drive te houden om er voor te blijven gaan”, aldus Mark Morelissen. Vos: “Wij waren met name in de tweede helft stabieler in de verdediging. Aanvallend spelen we goed en scoren we over alle schijven.” (Uitslag: 12-27)

Stand in de AHKB

W P
1. KCC A1 5 10
2. TOP A1 6 10
3. PKC A1 6 8
4. Fortuna A1 5 6
5. DSC A1 5 6
6. Nieuwerkerk A1 6 4
7. Sporting Delta A1 5 0
8. Oranje Wit A1 6 0

 

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.
De zesde Hoofdklasse Round-Up lees je hier.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Play of the Week #4
Korfbal League Topkorfbal
Play of the Week #4
Nieuw dit jaar is de ‘Play of the Week’. Omdat we van mening zijn dat korfbal veel meer spektakel behelst dan alleen mooie doelpunten. De Play of the Week kan bijvoorbeeld ook een killerblock, een torenhoge rebound, een splijtende pass of een ander bijzonder moment zijn.
Lees meer
Korfbal League 2, Round-Up #4
Korfbal League 2 Topkorfbal
Korfbal League 2, Round-Up #4
Na vier speelronden in de Korfbal League 2 is er nog geen zinnig woord te zeggen over de ranglijst. Alleen Fiks staat nog met lege handen, maar verder kan iedereen op een goede dag van elkaar winnen, zo bleek ook afgelopen zaterdag wel weer. Dat maakt het erg interessant.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #4
In het mediaoverzicht aandacht voor de derby in Koog aan de Zaan en het duel tussen Fortuna en DOS'46 dat eindigde in een gelijkspel. In het Friesch Dagblad een lang artikel over LDODK-routinier André Zwart.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal