Skip to the main content

Junioren Round-Up #7: KCC A1 verliest, TOP A1 neemt koppositie over

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

In de Hoofdklasse A deed de top-3 wat het moest doen: winnen. Daardoor is het gat tussen de nummer drie en de nummer vijf inmiddels vijf punten. In de AHKB verloor koploper KCC A1 in Sassenheim van TOP A1 en daarmee namen de Sassemers de koppositie over.

Hoofdklasse A

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – DVO/Accountor A1
Voor beide ploegen stond er veel op het spel. LDODK A1 moest winnen om bovenin mee te blijven doen, DVO A1 wilde winnen om de koppositie te behouden. In de beginfase waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. DVO A1 was de eerste die een gaatje kon slaan, en stond bij rust 8-11 voor. Na rust werd het gaatje nog wat groter, maar toen gingen de ballen bij LDODK A1 ook vallen en speelden de bezoekers korte aanvallen. De Friezen knokten zich tot naast DVO A1 maar konden niet doordrukken. Met nog vijf minuten op de klok stonden de Bennekommers opnieuw vier punten los en dat verschil bleef tot het einde staan. Simeon ten Brinke: “Het is niet voor het eerst dat we een ploeg in de tweede helft terug laten komen. Daar willen we vanaf en gaan we mee aan de slag.” (Uitslag: 17-21)

AW.DTV A1 – KZ/Thermo4U A1
“Uiteindelijk vind ik de eindstand geflatteerd”, zei Cedric Pardieck. “Helaas lieten we het in de eindfase lopen.” AW.DTV A1 miste spelers vanwege blessures en ziekte, deze plekken werden opgevuld door mensen uit de A2. KZ A1 startte goed, pakte een voorsprong van vier punten en hield die tot vlak voor rust vast. In de laatste minuten voor rust kon AW.DTV A1 het gat iets verkleinen (6-8) en na rust werd het weer gelijk. Opnieuw kon KZ A1 uitlopen maar AW.DTV A1 bleef knokken en kwam terug tot één verschil met nog twaalf minuten op de klok. Daar stokte de dadendrang van de Amsterdammers: KZ A1 herpakte zich en boekte uiteindelijk een vrij ruime zege. Michael Hendriks: “We laten AW.DTV A1 tot twee keer toe terug komen in de wedstrijd, totaal onnodig. We stelden op tijd orde op zaken en zijn geen moment echt in gevaar geweest, maar we hadden het veel eerder moeten beslissen.” (Uitslag: 14-21)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1 – DOS’46 A1
Een spannende wedstrijd in Driebergen, die pas in de laatste vijf minuten van het duel beslist werd. Bij rust had DOS’46 A1 een kleine voorsprong (9-10) maar Dalto A1 gaf goed partij. Leen Willems: “We hebben zaterdag zowel aanvallend als verdedigend veel goede dingen laten zien. Uiteindelijk verliezen we de wedstrijd in de laatste vijf minuten, daar kunnen we als team van leren. (Uitslag: 20-23)

AVO A1 – Tempo A1
“Aanhaken was de belangrijkste opgave in het duel tegen AVO A1”, aldus Marcel Haagsman. Dat lukte maar deels, want AVO A1 nam snel een voorsprong en stond bij rust al zes punten voor (12-6). “De eerste helft speelden we met lef”, vond Ferdi Bouwman. Direct na rust kon Tempo A1 de marge verkleinen tot vier maar AVO A1 counterde goed en kon opnieuw weglopen. Voor Tempo A1 was het gat niet meer te overbruggen. Bouwman: “Na vorige week hebben we de stijgende lijn ingezet.” Haagsman: “Een zeer terechte overwinning voor AVO A1, dat echt wilde winnen en dat duidelijk liet zien in de wedstrijd.” (Uitslag: 17-11)

Stand in de AHKA

W P
1. DVO A1 7 13
2. KZ A1 7 11
3. DOS’46 A1 7 10
4. LDODK A1 7 8
5. Dalto A1 7 5
6. AVO A1 7 4
7. AW.DTV A1 7 4
8. Tempo A1 7 1

 

Hoofdklasse B

TOP/LITTA A1 – KCC/CK Kozijnen A1
“We hebben aanvallend nooit in de wedstrijd gezeten”, concludeerde Gerbert Schippers na het eerste puntverlies voor KCC A1. Ook TOP A1 had te kampen met een laag afrondingspercentage, maar schoot beter dan KCC A1 en dat was bij rust af te zien aan de 8-5 tussenstand. Het was de thuisploeg, zonder ook maar een moment in gevaar te komen, de zege over de streep trok. Sten van Poelgeest: “We hebben de afgesproken verdedigende druk zo uitgevoerd dat de sterkhouders van KCC A1 niet in de wedstrijd kwamen.” Schippers: “Verdedigend was het bij vlagen wel goed, wij houden TOP A1 op zestien goals. Met name aanvallend was het ondermaats.” (Uitslag: 16-11)

DSC A1 – PKC/Vertom A1
“We hadden na de wedstrijd echt even een baalgevoel”, zei Dana Vos. DSC A1 begon wel goed aan het duel maar mede dankzij een uitstekend spelende Sander den Ouden, die vijf keer scoorde voor rust, ging PKC A1 met een 6-10 voorsprong de rust in. Na rust stond DSC A1 verdedigend sterker en kwamen de Eindhovenaren puntje voor puntje terug tot 12-12. Via Den Ouden en Joy Oversteeg kwam PKC A1 twee minuten voor tijd opnieuw op voorsprong en dat kon DSC niet meer goed maken. “Afgelopen week was niet makkelijk met veel zieken en geblesseerden”, aldus Jeroen Euser. “Door individuele fouten kreeg DSC A1 teveel strafworpen, maar uiteindelijk schoten Joy en Sander ons naar de overwinning.” (Uitslag: 14-15)

Nieuwerkerk A1 – Fortuna/Delta Logistiek A1
Opnieuw een wedstrijd met weinig doelpunten voor Fortuna A1 en Nieuwerkerk A1. Nieuwerkerk A1 liet opnieuw zien dat het verdedigend wel goed zit. Stephan Ligtmans: “De laatste drie topploegen zijn er niet in geslaagd om meer dan vijftien goals tegen ons te scoren.” Via de 6-6 ruststand was het uiteindelijk Fortuna A1 dat aan het langste eind trok. Arno van Meerbeek: “Het was een lastige wedstrijd voor ons, waarbij ik achteraf vooral blij ben dat we als team zijn blijven werken voor de punten.” Ligtmans: “Zoals ik vorige week zei, zijn wij nu op zoek naar de aanvallende opties.” (Uitslag: 11-13)

Sporting Delta A1 – Oranje Wit A1
Een echte Dordtse Derby, waar door beide ploegen reikhalzend naar uit werd gekeken. Sporting Delta A1 begon sterk  en overtuigend maar kon dat niet volhouden. Een laag afrondingspercentage van beide kanten resulteerde in een magere 3-5 ruststand. Oranje Wit A1 kwam fel uit de kleedkamers en kwam terug in de wedstrijd tot 7-7. Daarna ging Sporting Delta A1 beter afronden en pakte de thuisploeg een voorsprong van drie punten die niet meer weggegeven werd. Lisa Slotboom (Sporting Delta): “Wij stonden er in de slotfase als een team en konden het verschil maken. Een heerlijk gevoel om de eerste twee punten te pakken.” Mark Morelissen: “Vandaag klopte er teveel niet om te winnen. Van deze wedstrijd mogen we even balen om daarna met opgeheven hoofd verder te strijden.” (Uitslag: 12-9)

Stand in de AHKB

W P
1. TOP A1 7 12
2. KCC A1 6 10
3. PKC A1 7 10
4. Fortuna A1 6 8
5. DSC A1 6 6
6. Nieuwerkerk A1 7 4
7. Sporting Delta A1 6 2
8. Oranje Wit A1 7 0

 

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.
De zevende Hoofdklasse Round-Up lees je hier.

Foto: Rob Reurling, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League