Skip to the main content

Junioren Round-Up #8: DVO A1 ‘Herbstmeister’, spanning in top-3 HKB

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Bijna alle wedstrijden van de eerste helft veld zitten er op. De Hoofdklasse A is al helemaal klaar, in de Hoofdklasse B worden nog twee wedstrijden gespeeld (Sporting Delta A1 – KCC A1 op donderdag 4 november en DSC A1 – Fortuna A1 op zaterdag 6 november). 

Hoofdklasse A

AVO A1 – DOS’46 A1
Ondanks de slechte weersomstandigheden vielen er veel doelpunten in Assen. Waar het verschil in de eerste wedstrijd van het seizoen nog klein was, was DOS’46 nu met afstand de betere in de Drentse derby. DOS’46 A1 sluit de eerste helft van het veldseizoen af met een derde plaats en twaalf punten uit acht wedstrijden. Kelvin Borrink: “We hebben nog steeds alles in eigen hand om de kruisfinales te halen en dat is ons doel.” AVO A1 staat na acht wedstrijden zesde met vier punten. Ferdi Bouwman: “We hadden gehoopt ergens nog wat extra punten te snoepen, maar dat is niet gelukt.” (Uitslag: 13-24)

LDODK/Rinsma Modeplein A1 – KZ/Thermo4U A1
“Ik vond dat we aardig speelden, maar de afronding was niet goed genoeg”, was de conclusie van Henk Bijker na afloop van het verloren duel met KZ A1. Beide ploegen gingen in eerste instantie gelijk op, maar KZ A1 schoot beter en kon, met name in het tweede deel van de wedstrijd, uitlopen. In de eerste wedstrijd van het seizoen waren de Friezen nog te sterk voor KZ A1, maar nu waren de rollen omgedraaid. “Een prima afsluiting van de eerste helft veld, die we met een valse start begonnen”, aldus Michael Hendriks. “Het doel was bovenin meedraaien en we hebben laten zien dat we thuishoren waar we staan.” (Uitslag: 11-18)

Tempo A1 – Dalto/Klaverblad Verzekeringen A1
De bezoekers startten sterk in Alphen aan den Rijn, en sloegen een gaatje van drie punten. Vlak voor rust kon Tempo A1 weer aanhaken (5-6), maar in de tweede helft bleken de Driebergenaren toch te sterk. “Een mooie overwinning, maar we hadden wel eerder afstand kunnen nemen”, aldus Leen Willems. Dalto A1 staat nu vijfde, met zeven punten. Willems: “We hebben ons niet veel bezig gehouden met verwachtingen, meer met de ontwikkeling die we als team zouden maken. Daarin hebben we al veel stappen gezet. Uiteraard hadden we al meer punten willen hebben, maar we willen in de zaal vooral de stijgende lijn doorzetten.” (Uitslag: 10-16)

DVO/Accountor A1 – AW.DTV A1
“Ik was erg benieuwd wat voor wedstrijd het was geworden als we het na rust verdedigend beter hadden gedaan”, zei Cedric Pardieck na de nipte nederlaag tegen koploper DVO A1. AW.DTV A1 maakte het de ploeg uit Bennekom behoorlijk lastig en had een kleine voorsprong bij rust, met name dankzij de verdedigende druk. Na rust schoot DVO A1 uit de startblokken en kantelde de wedstrijd. AW.DTV A1 kon nog op gelijke hoogte komen, maar in de slotfase speelde DVO A1 het goed uit. Simeon ten Brinke: “Ik ben erg blij met deze punten en de koppositie in de competitie. We gaan als ‘Herbstmeister’ de zaal in.” (Uitslag: 16-14)

Stand in de AHKA

W P
1. DVO A1 8 15
2. KZ A1 8 13
3. DOS’46 A1 8 12
4. LDODK A1 8 8
5. Dalto A1 8 7
6. AVO A1 8 4
7. AW.DTV A1 8 4
8. Tempo A1 8 1

 

Hoofdklasse B

TOP/LITTA A1 – PKC/Vertom A1 (16-19)
Sten van Poelgeest: “We sluiten af met een dubbel gevoel. Sinds de nederlaag in de 1e wed zitten we er goed in. We winnen alles en vooral: overtuigend. Met een stuk hogere cijfers dan de concurrentie. We maken indruk met ons doelsaldo, maar hebben moeite met de hoger geklasseerde ploegen. Het verschil maken tegen Fortuna en KCC bleek een opgave, maar ook die wedstrijden konden we naar ons toe trekken en winnend afsluiten. Het dubbele zit m hierin: Aan de ene kant baal je, dat je niet de goede lijn doortrekt. Aan de andere kant lieten we zaterdag een heel ander TOP zien dan anderhalve maand geleden, en daarmee bedoel ik de positieve ontwikkeling die de groep heeft doorgemaakt. We hadden het zeker kunnen en misschien wel moeten bekronen met een overwinning, maar die stap zullen we met elkaar nog moeten maken.”

Jeroen Euser: “Vandaag de laatste veld wedstrijd. Onstuimig weer. Gelukkig was de wedstrijd dat niet! Tot 2-2 lag het initiatief bij TOP. Daarna was het PKC wat het initiatief overnam. Van 2-4 werd het 4-8. Rust 5-10. Na rust wist PKC het gat naar 6 te brengen. Dit was van korte duur. Het was TOP wat beter in de wedstrijd kwam. Van 9-13 werd het 12-13. Het was opnieuw PKC wat een gat sloeg van 4 punten. 12-16. De eindfase was leuk. Mede door een goed spelende Menno Remans die PKC naar 13-17 en 15-18 schoot. Bij 16-18 was het Jesper Vinken die in de laatste minuut de eindstand van 16-19 op het scorebord wist te zetten. ‘Een ontzettend belangrijke wedstrijd vandaag die we winnend afsluiten. Als collectief de afspraken uitgevoerd wat geresulteerd heeft in deze overwinning. Met een goed gevoel de zaal in’.”

Fortuna/Delta Logistiek A1 – Sporting Delta A1
Heel weinig doelpunten in de beginfase, na een kwartier stond er slechts een 1-1 tussenstand op het bord. Vervolgens ging met name Fortuna A1 beter spelen en sloegen de Delftenaren een gaatje (9-5 rust). Na rust was het Sporting Delta A1 dat scherp was en terugkwam tot 10-9. Een time-out en een snelle goal gaven Fortuna A1 weer wat lucht, maar daarna vielen beide ploegen tien minuten lang droog. Uiteindelijk kon de thuisploeg opnieuw uitlopen en was de wedstrijd gespeeld. Lisa Slotboom (Sporting Delta A1): “We kwamen net wat kracht te kort, maar we hebben het Fortuna A1 erg lastig kunnen maken.” (Uitslag: 18-13)

KCC/CK Kozijnen A1 – DSC A1 (15-11)
“We hebben als collectief sterk gespeeld”, vond Gerbert Schippers na de zege op DSC A1. Met name verdedigend deden beide ploegen het goed in de eerste helft, wat resulteerde in een 5-5 ruststand. DSC A1 begon slecht aan de tweede helft en zag KCC A1 uitlopen naar vier verschil, maar vocht zich terug tot 11-10. Een time-out met nog vijftien minuten te spelen hielp niet: de Eindhovenaren kwamen niet tot scoren en zagen KCC er met de punten vandoor gaan. De ploeg van Dana Vos bivakkeert in de middenmoot. “Het is misschien een reële plaats, maar we hadden er wel meer van verwacht. Echter, hadden we veel last van blessures en ziekte, waardoor er vaak in wisselende opstellingen gespeeld moest worden. Heel fijn dat we altijd konden steunen op andere teams, maar je zou graag wat meer willen bouwen en met zoveel wisselingen was dat moeizaam.” (Uitslag: 15-11)

Nieuwerkerk A1 – Oranje Wit A1
Slecht weer was de oorzaak van weinig doelpunten in Nieuwerkerk aan den IJssel afgelopen zaterdag. Het ene vak van Oranje Wit A1 haalde nog wel een goed schotpercentage, maar het andere kwam geen moment in de wedstrijd. Bij rust was het 7-3 en na rust kon Nieuwerkerk A1 de wedstrijd zakelijk uitspelen. “We gaan met een goed gevoel de zaal in”, aldus Stephan Ligtmans. Bij Oranje Wit A1 zal dat niet het geval zijn, zij staan zonder punten onderaan in de A-HKB. (Uitslag: 12-6)

Stand in de AHKB

W P
1. KCC A1 7 12
2. PKC A1 8 12
3. TOP A1 8 12
4. Fortuna A1 7 10
5. DSC A1 7 6
6. Nieuwerkerk A1 8 6
7. Sporting Delta A1 7 2
8. Oranje Wit A1 8 0

 

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.
De achtste Hoofdklasse Round-Up lees je hier.

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League