Skip to the main content

Junioren Round-Up: inhaalduels

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Ook bij de Hoofdklasse Junioren werden twee inhaalduels gespeeld. In de AHKAb ging AVO A1 op bezoek bij DVO A1, in de AHKBb speelde ONDO A1 tegen Sporting Delta A1.

DVO/Accountor A1 – AVO A1
Het werd een spannende wedstrijd in Bennekom, in tegenstelling tot het treffen op het veld eerder dit seizoen. Het ene vak van DVO A1 had moeite met de afronding, maar hield het verdedigend in eerste instantie wel goed dicht waardoor de Bennekommers in de beginfase alsnog een gat konden slaan. Toch draaide het niet en daar profiteerde AVO A1 van. Van 9-2 knokte de ploeg uit Assen zich terug in de wedstrijd, tot 11-7 bij rust. Ook in de tweede helft bleef het rendement van DVO A1 te laag, terwijl met name de dames van AVO A1 een hoog schotpercentage haalden. Dat leidde er toe dat de bezoekers de aansluiting konden vinden, 15-15 en later 18-18. Echter, op voorsprong komen lukte niet. In de slotfase wisselde DVO A1 tactisch sterk en miste AVO A1 twee strafworpen waardoor de punten uiteindelijk in Bennekom bleven. Simeon ten Brinke was kritisch: “De samenwerking deze wedstrijd was niet optimaal en ook in de afronding zat het niet mee. Dat is een belangrijke les voor ons als team.” Ferdi Bouwman baalde van de nederlaag maar zag ook perspectief: “We hebben tot de laatste minuten gestreden voor de overwinning, we wisten dat we DVO A1 moesten ontregelen om een kans te hebben en dat hebben we goed gedaan. We hebben nu twee wedstrijden gehad die we beide net niet naar ons toe konden trekken, we gaan hard werken om daar verandering in te brengen.” (Uitslag: 22-19)

Stand AHKAb

W P
1. DVO A1 3 6
2. LDODK A1 3 4
3. AVO A1 2 0
4. Tempo A1 2 0

 

ONDO A1 – Sporting Delta A1
“Dit was voor ons een wedstrijd die we omcirkeld hadden”, aldus Jordy Maccolini en Lisa Slotboom (Sporting Delta A1). Een wedstrijd met grote belangen voor de twee ploegen dit tot dan toe nog geen punten hadden. Het werd vooral een wedstrijd met veel energie en strijd van beide kanten, maar aanvallend weinig rendement. Verdedigend daarentegen zat het wel goed, halverwege de eerste helft stond het slechts 1-1. Tegen het einde van de eerste helft kon ONDO A1 een gaatje slaan, wat zorgde voor de magere 4-2 ruststand. De eerste tien minuten van de tweede helft hield ‘Delta’ stand, maar de goede aanvallen resulteerden niet in een voorsprong. Bij ONDO A1 ging het niveau iets omhoog en na 5-3 liep de ploeg uit ‘s-Gravenzande uit naar vier verschil. Daarmee was de wedstrijd beslist. “Dit was onze minste wedstrijd tot nu toe”, vond Laurens Verbaan (coach ONDO A1). “Er is nog veel werk aan de winkel.” Maccolini: “We hebben het ONDO verdedigend moeilijk gemaakt maar aanvallend hebben we verloren op de vele kansen die we gemist hebben. Het schotpercentage was niet goed genoeg.” (Uitslag: 12-8)

Stand AHKBb

W P
1. TOP A1 3 5
2. PKC A1 3 5
3. ONDO A1 3 2
4. Sporting Delta A1 3 0

 

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Marc Rutjes, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Beste speler U21: Ran Faber
Korfbal League Topkorfbal
Beste speler U21: Ran Faber
Ran Faber werd verkozen tot beste speler in de categorie U21. Het talent van LDODK/Rinsma Modeplein werd samen met Lars Hoorn (KZ/Thermo4U) en Mart Vrielink (DOS'46) genomineerd.
Lees meer
Hoofdklasse play-offs #1.1 - Livestreams
Hoofdklasse Topkorfbal
Hoofdklasse play-offs #1.1 - Livestreams
Op dinsdag 29 en woensdag 30 maart barsten de play-offs in de Hoofdklasse los. Inzet: een plaats in de Hoofdklassefinale en mogelijk promotie naar de Korfbal League, maar voor de nummers 3 en 4 uit de reguliere competitie is de inzet een plaats in de tussenklasse. Het programma en de livestreams vind je hieronder.
Lees meer
VIDEO: Career Highlights Mandy Koelman
Korfbal League Topkorfbal
VIDEO: Career Highlights Mandy Koelman
Mandy Koelman maakte onlangs bekend te stoppen. Zij was jarenlang een vaste waarde bij Blauw-Wit (A) en blikte in een interview eerder al terug op haar carrière.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #9: alle kruisfinalisten bekend