Skip to the main content

Junioren Round-Up: inhaalduels

Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal

Ook bij de Hoofdklasse Junioren werden twee inhaalduels gespeeld. In de AHKAb ging AVO A1 op bezoek bij DVO A1, in de AHKBb speelde ONDO A1 tegen Sporting Delta A1.

DVO/Accountor A1 – AVO A1
Het werd een spannende wedstrijd in Bennekom, in tegenstelling tot het treffen op het veld eerder dit seizoen. Het ene vak van DVO A1 had moeite met de afronding, maar hield het verdedigend in eerste instantie wel goed dicht waardoor de Bennekommers in de beginfase alsnog een gat konden slaan. Toch draaide het niet en daar profiteerde AVO A1 van. Van 9-2 knokte de ploeg uit Assen zich terug in de wedstrijd, tot 11-7 bij rust. Ook in de tweede helft bleef het rendement van DVO A1 te laag, terwijl met name de dames van AVO A1 een hoog schotpercentage haalden. Dat leidde er toe dat de bezoekers de aansluiting konden vinden, 15-15 en later 18-18. Echter, op voorsprong komen lukte niet. In de slotfase wisselde DVO A1 tactisch sterk en miste AVO A1 twee strafworpen waardoor de punten uiteindelijk in Bennekom bleven. Simeon ten Brinke was kritisch: “De samenwerking deze wedstrijd was niet optimaal en ook in de afronding zat het niet mee. Dat is een belangrijke les voor ons als team.” Ferdi Bouwman baalde van de nederlaag maar zag ook perspectief: “We hebben tot de laatste minuten gestreden voor de overwinning, we wisten dat we DVO A1 moesten ontregelen om een kans te hebben en dat hebben we goed gedaan. We hebben nu twee wedstrijden gehad die we beide net niet naar ons toe konden trekken, we gaan hard werken om daar verandering in te brengen.” (Uitslag: 22-19)

Stand AHKAb

W P
1. DVO A1 3 6
2. LDODK A1 3 4
3. AVO A1 2 0
4. Tempo A1 2 0

 

ONDO A1 – Sporting Delta A1
“Dit was voor ons een wedstrijd die we omcirkeld hadden”, aldus Jordy Maccolini en Lisa Slotboom (Sporting Delta A1). Een wedstrijd met grote belangen voor de twee ploegen dit tot dan toe nog geen punten hadden. Het werd vooral een wedstrijd met veel energie en strijd van beide kanten, maar aanvallend weinig rendement. Verdedigend daarentegen zat het wel goed, halverwege de eerste helft stond het slechts 1-1. Tegen het einde van de eerste helft kon ONDO A1 een gaatje slaan, wat zorgde voor de magere 4-2 ruststand. De eerste tien minuten van de tweede helft hield ‘Delta’ stand, maar de goede aanvallen resulteerden niet in een voorsprong. Bij ONDO A1 ging het niveau iets omhoog en na 5-3 liep de ploeg uit ‘s-Gravenzande uit naar vier verschil. Daarmee was de wedstrijd beslist. “Dit was onze minste wedstrijd tot nu toe”, vond Laurens Verbaan (coach ONDO A1). “Er is nog veel werk aan de winkel.” Maccolini: “We hebben het ONDO verdedigend moeilijk gemaakt maar aanvallend hebben we verloren op de vele kansen die we gemist hebben. Het schotpercentage was niet goed genoeg.” (Uitslag: 12-8)

Stand AHKBb

W P
1. TOP A1 3 5
2. PKC A1 3 5
3. ONDO A1 3 2
4. Sporting Delta A1 3 0

 

Benieuwd naar het programma, de uitslag of klassering van je favoriete teams? Gebruik dan de app ‘KNKV Wedstrijdzaken‘.

Foto: Marc Rutjes, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League