Skip to the main content

Kenonz Korfbal League inhaalduel: Fortuna – PKC

Korfbal League Topkorfbal

Een echte doordeweekse wedstrijd dinsdagavond in Delft. Met een ruststand van 5-5 was de eerste helft zeker niet om over naar huis te schrijven. Na rust sloeg PKC al snel het beslissende gat en hoewel Fortuna nog even aan een puntje mocht denken in de slotfase, schoten Laurens Leeuwenhoek en Brett Zuijdwegt de zege voor de koploper uiteindelijk vakkundig binnen.

Fortuna/Delta Logistiek – PKC/Vertom
Met de nederlaag in de Korfball Champions League van tien dagen geleden nog in het achterhoofd mocht Fortuna revanche nemen tegen PKC. De Papendrechters begonnen met Laurens Leeuwenhoek en Romy de Rijke op de bank, bij Fortuna startte Wouter Wildschut in de basis op de plek van Kay van Vliet. Daan Preuninger, die zaterdag in het competitieduel met DOS’46 zijn eerste minuten in lange tijd maakte, zat op de bank en ook Renée van Ginkel was wissel. Een duel met een aantal bijzondere feitjes: Richard Kunst speelde zijn 250e Korfbal Leagueduel, voor Zita Schröder was het haar honderdste wedstrijd op het hoogste niveau. Het werd een typische dinsdagavondwedstrijd, die vooral verdedigend sterk was. Beide ploegen legden elkaar lam, waardoor de doelpunten kostbaar waren. Bovendien dwongen ze elkaar tot veel fouten en slordigheden. Na een kwart wedstrijd hadden beide ploegen pas twee goals weten te noteren, ondanks de vele schotkansen voor beide teams. Vijf minuten voor rust hadden beide ploegen veertig kansen genomen, maar de schotpercentages van 12% (Fortuna) en 10% (PKC) waren alleszeggend. Tussen de vele aanvallen met matige afronding of passing waren de goals wel van schoonheid en met 5-5 was het in ieder geval spannend. In de tweede helft werd het massaal aanwezige publiek een stuk meer doelpunten voorschoteld, maar aanvankelijk alleen aan PKC-zijde waardoor na tien minuten het verschil opliep naar zeven goals in het voordeel van de Papendrechters. Pas de laatste tien minuten kwam Fortuna ook los en wist het PKC nog tot op twee doelpunten te naderen, met nog anderhalve minuut op de klok. Invaller Leeuwenhoek is de persoon die het duel dan alsnog in het slot gooit, de scherpschietende Brett Zuijdwegt (vijf goals) bepaalt de eindstand op 17-21. Aan Fortuna zijde eindigde Mick Snel op zes goals en nadert zo dus de 1500 goals (nog vier goals te gaan). (Uitslag: 17-21)

Stand (bijgewerkt tot en met 21/2):

W P DS
1. PKC 13 23 +91
2. Fortuna 13 18 +34
3. DVO 13 17 +49
4. LDODK 13 17 +25
5. KZ 13 16 +26
6. DOS’46 13 12 +6
7. Blauw-Wit- 13 11 -14
8. KCC 13 9 -58
9. Groen-Geel 13 7 -58
10. Unitas 13 0 -101

 

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto

 

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League