Skip to the main content

Kenonz Korfbal League Recap – play-downs #2

Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal

Do or die voor Dalto dinsdagavond. De ploeg van scheidend coach Barry Schep moest winnen om nog zicht te houden op promotie. Daar slaagden de Driebergenaren echter niet in, in de laatste minuut van de tweede play-down was het Thomas Schagen die het vonnis voltrok.

GG/RMcD Huis Emma – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
In de eerste tien minuten van deze tweede playdown werd er door beide partijen niet gescoord. Het verdedigende werk was aan beide kanten strak: een strafworp verbrak uiteindelijke de doelpuntendroogte. Echter, het scoren kwam hierna moeizaam op gang, na over het algemeen veel slechte afstandsschoten, waren het Lisanne de Bruin en Carlo de Vries die Groen-Geel op een voorsprong wisten te houden. Dalto gaf zich niet gewonnen, René Siedsma was goed voor de helft van de doelpunten voor de rust (al waren dat er dus maar twee) én Dalto bleef verdedigend goede druk geven. Met een ruststand van 7-4 was er niet veel meer te zeggen dan dat er hopelijk een betere tweede helft zou worden gespeeld.

In de rust leek Dalto wakker geschud te zijn, de Driebergenaren begonnen aan een geweldige race geleid door Fleur Kroes en Siedsma naar een voorsprong van vier doelpunten. Tijdens deze fase van de wedstrijd wist Groen-Geel maar twee doelpunten te scoren waardoor de thuisploeg ineens tegen een flinke achterstand aankeek. Toch kon Groen-Geel na een fase met veel rebounds en herhaling wat terug komen. Met nog vijf minuten op de klok ontspon zich een ontzettend spannende eindfase. Dalto leek het enigszins kwijt te raken, terwijl Stijn Hoekstra een gouden invalbeurt kende met twee doelpunten uit vier pogingen en verdedigend goed werk. De wedstrijd kwam tot een climax met een gelijke stand van 15-15 in de laatste twee minuten. Dalto had balbezit en speelde een ontzettend lange aanval, maar verzuimde deze met een doelpunt te bekronen. Het was Thomas Schagen die met nog 28 seconden op de klok de 16-15 binnenschoot, waarna Dalto de laatste aanval niet meer tot een goede kans kon spelen. Blijdschap bij Groen-Geel, dat ook volgend seizoen in de Kenonz Korfbal League uitkomt, verdriet en teleurstelling bij Dalto dat een sterk zaalseizoen niet met promotie kon bekronen. (Uitslag: 16-15)

Foto: Ilse Schaffers, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Korfbal League
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Aan de vooravond van het nieuwe Kenonz Korfbal Leagueseizoen gaan we alle ploegen langs. Van promovendus tot kampioen, hoe staan ze er voor? Waar zitten de veranderingen en hoe verliep het veldseizoen? Een voorbeschouwing. We beginnen bij de promovendus: HKC/Creon Kozijnen. De ploeg uit Boven-Hardinxveld stond een jaar eerder ook op de drempel van het […]
Lees meer
A-jeugd zaal Hoofdklasse '23/'24 - #1
A-jeugd Hoofdklasse
A-jeugd zaal Hoofdklasse '23/'24 - #1
Het zaalseizoen is weer van start, ook voor de A-jeugd. In de AHKA trok promovendus Unitas A1 de goede lijn van het veld door, en Dalto A1 won verrassend ruim van DOS '46 A1. In de AHKB zette Albatros A1 een heel dikke uitslag neer en ook Fortuna A1 won met groot verschil.
Lees meer
VIDEO: Kenonz Korfbal League 2023-2024!
Korfbal League Topkorfbal
VIDEO: Kenonz Korfbal League 2023-2024!
We tellen af naar de start van de Kenonz Korfbal League '23/'24! Op zaterdag 18 november om 17.30 uur openen promovendus HKC/Creon Kozijnen en regerend landskampioen PKC/Vertom het bal. Let's go!
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League