Skip to the main content

Kenonz Korfbal League Recap – play-offs #2

Korfbal League Topkorfbal

De finalisten zijn bekend! De strijd om de landstitel in de finale van de Kenonz Korfbal League zal gaan tussen PKC/Vertom en DVO/Transus. Rotterdam Ahoy kleurt wederom groen en wit, net als vorig jaar.

Zaterdag 6 april
DVO/Transus – LDODK/Rinsma Modeplein
In een afgeladen volle DVO-hal deden beide ploegen niets voor elkaar onder. Bij LDODK stond Terrenc Griemink in de basis ten faveure van Julian Frieswijk, bij DVO was er opnieuw een basisplaats ingeruimd voor Roos Scherrenburg. Na zeven minuten korfballen stond het 3-3, maar daarna kenden beide ploegen een doelpuntendroogte. Daniëlle Boadi brak na bijna vijf minuten de ban voor DVO, dat een gaatje van drie sloeg (6-3). Voor LDODK duurde het twaalf minuten tot Ran Faber wat terug deed, maar langzaam maar zeker werd de achterstand weggepoetst. Bij rust stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte: 8-8. De bezoekers kenden een betere start van de tweede helft dan DVO. Via onder andere een sterk spelende Ran Faber pakten de Friezen een voorsprong van twee goals (11-13). Echter, DVO bleef aan het elastiek en knokte zich terug in de wedstrijd. Met goals van Gertjan Meerkerk, Annelie de Korte en Daniëlle Boadi slaagde DVO er in om het momentum terug te pakken en een 17-14 voorsprong te nemen.  In de verhitte slotfase van de wedstrijd kon LDODK dit niet meer repareren. Sterker nog, de boel ontspoorde enigszins nadat Erwin Zwart een gele kaart kreeg na onenigheid met de arbitrage. Geen mooie afsluiter dus van zijn topkorfbalcarrière. Een minuut later liet ook Femke Faber merken dat zij het niet met het scheidsrechtersduo eens was. Hierop volgde ook een gele kaart, waarna LDODK zonder haar twee routiniers verder moest. DVO hield stand en na het laatste fluitsignaal barstte het feest los: opnieuw een plek in de finale voor de Bennekommers. Voor LDODK zijn de druiven zuur, in het seizoen waarin het móést gebeuren lukte het niet om Ahoy te bereiken. (Uitslag: 18-16)

KZ/Keukensale.com – PKC/Vertom
Na de ruime nederlaag in de eerste play-off, moest KZ uit een ander vaatje tappen. Daar slaagde de thuisploeg in de beginfase goed in: KZ startte scherp en schoot in de beginfase een hoog percentage. Een 5-2 voorsprong na zeven minuten korfballen was het resultaat. Echter, PKC kwam in de loop van de eerste helft steeds beter in de wedstrijd. Geholpen door een handvol strafworpen dichtte PKC het gat met KZ. De Papendrechters kwamen bovendien beter in hun kansen, selecteerden goed en scoorden over alle schijven. Met een 0-7 run werd de 6-3 achterstand omgebogen in een 6-10 voorsprong, waarna de ploeg van Jennifer Tromp en Wim Scholtmeijer bij rust een comfortabele 7-13 voorsprong had. In de tweede helft probeerde de staf van KZ middels een aantal wissels het tij te keren. Echter, het gat was simpelweg al te groot om PKC nog het vuur aan de schenen te kunnen leggen. PKC hoefde niet het onderste uit de kan te halen om de wedstrijd te beslissen, en echt sprankelend was het dan ook niet in de tweede helft. Met slechts zeven doelpunten kon KZ het ook niet meer spannend maken in Koog aan de Zaan, en PKC stelde dankzij een degelijke zege een plek in de finale in Rotterdam Ahoy veilig. Daarmee wordt de finale een herhaling van vorig jaar en kleurt Ahoy opnieuw groen en wit. (Uitslag: 14-21)

Foto: Miranda Fok

Gerelateerde artikelen

Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 8
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 8
Een weekend met weinig verrassende uitslagen in de Dameskorfbal Topklasse. Wel zijn de eerste drie tickets voor de play-offs inmiddels vergeven. Spes/VIOS was al zeker van een play-offplek en na dit weekend mogen ook Rosolo en De Korfrakkers zich gaan voorbereiden op de nacompetitie. Swift/HBSV kan directe degradatie inmiddels niet meer ontlopen. Topklasse A Prinses […]
Lees meer
A-jeugd Hoofdklasse '23/'24 - voorjaar #3
A-jeugd Hoofdklasse
A-jeugd Hoofdklasse '23/'24 - voorjaar #3
In de A-jeugd Hoofdklassen is het een klein beetje rommelig, wat het programma betreft. In het weekend van 4 mei heeft een aantal ploegen wel gespeeld, maar in drie van de vier degradatiepoules waren geen wedstrijden. Afgelopen weekend werd op bijna alle velden weer gewoon gekorfbald en zo zijn we halverwege de competitie aanbeland.
Lees meer
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #3
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - voorjaar #3
Een speelweekend met heerlijke omstandigheden, afgelopen weekend. In alle poules is gespeeld en we zijn nu halverwege de reguliere speelrondes. Alleen in de EK-D01 staat nog een inhaalwedstrijd gepland: op donderdag 16 mei spelen Wit-Blauw en Spirit tegen elkaar in Kampen. Aankomend weekend is het Pinksteren en staan er geen wedstrijden gepland. De volgende speelronde is op 25 en 26 mei aanstaande.
Lees meer

Topartikelen

Beachkorfbal
Volg het WK Beachkorfbal
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal