Skip to the main content

Korf krijgt plaats in Het Museum van Nederland

Topkorfbal

Woensdagavond was Ben Crum kort te zien bij ‘Het Museum van Nederland’, een programma van Omroep MAX. De gelouterde oud-bondscoach en -clubcoach vertelde daar over korfbal en had hiervoor één van de korven meegenomen, die in 2019 dienst deed tijdens de Korfbal Leaguefinale in de Ziggo Dome.

Als we Nederland zouden moeten vatten in één tentoonstelling, wat moet daar dan te zien zijn? Dat is de hoofdvraag van Het Museum van Nederland. Het verhaal van Crum, die betrokken was bij de ontwikkeling en introductie van de kunststof korf in 2005, sprak de jury dusdanig aan, dat de korf is opgenomen in het museum.

Expositie in Kunsthal en online
Deze korf is nu – samen met een oude korf (afkomstig van WION) en de nieuwe ERIMA-bal – overgebracht naar de Kunsthal in Rotterdam. Daar wordt, zodra het weer mogelijk is, een expositie gehouden met artikelen die de uitzending hebben ‘overleefd’.

De expositie is online al te zien. Ga naar de website van Het Museum van Nederland, klik op de korf (midden bovenin) en bekijk daar wat Crum over de korf en de sport vertelt.

Gerelateerde artikelen

Junioren Hoofdklasse, #4: Ruime zeges en uitgestelde wedstrijden
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
Junioren Hoofdklasse, #4: Ruime zeges en uitgestelde wedstrijden

De vierde speelronde in de Junioren Hoofdklasse kende ruime zeges voor de mogelijke titelkandidaten, een gelijkspel in Papendrecht en twee uitgestelde wedstrijden.

Lees meer
Korfbal League in de media #4
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal League in de media #4

Wat verscheen er over de vierde speelronde in de Korfbal League in de media? Hieronder vind je het overzicht met alle publicaties. Alle eerder verschenen artikelen vind je op de media-pagina.

Lees meer
Hoofdklasse B, #6: Avanti voor het eerst onderuit, Swift wint kelderkraker
Hoofdklasse Topkorfbal
Hoofdklasse B, #6: Avanti voor het eerst onderuit, Swift wint kelderkraker

De eerste nederlaag van koploper Avanti/Post Makelaardij is in speelronde zes van de Hoofdklasse B een feit. De ploeg uit Pijnacker verloor zaterdag fors bij Fiks. Een run van zes goals na rust was de basis voor de overwinning.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #7: Eerste zege Oost-Arnhem in Korfbal League, doelpuntrijk gelijkspel in Gorredijk
Korfbal League Topkorfbal
Goal van de Week #6