Skip to the main content

Korf krijgt plaats in Het Museum van Nederland

Topkorfbal

Woensdagavond was Ben Crum kort te zien bij ‘Het Museum van Nederland’, een programma van Omroep MAX. De gelouterde oud-bondscoach en -clubcoach vertelde daar over korfbal en had hiervoor één van de korven meegenomen, die in 2019 dienst deed tijdens de Korfbal Leaguefinale in de Ziggo Dome.

Als we Nederland zouden moeten vatten in één tentoonstelling, wat moet daar dan te zien zijn? Dat is de hoofdvraag van Het Museum van Nederland. Het verhaal van Crum, die betrokken was bij de ontwikkeling en introductie van de kunststof korf in 2005, sprak de jury dusdanig aan, dat de korf is opgenomen in het museum.

Expositie in Kunsthal en online
Deze korf is nu – samen met een oude korf (afkomstig van WION) en de nieuwe ERIMA-bal – overgebracht naar de Kunsthal in Rotterdam. Daar wordt, zodra het weer mogelijk is, een expositie gehouden met artikelen die de uitzending hebben ‘overleefd’.

De expositie is online al te zien. Ga naar de website van Het Museum van Nederland, klik op de korf (midden bovenin) en bekijk daar wat Crum over de korf en de sport vertelt.

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk