Skip to the main content

Korfbal Challenge afgelast

Topkorfbal

Na dit jaar al meerdere mooie wedstrijden en evenementen te hebben moeten cancelen, heeft het KNKV ook moeten besluiten om de Korfbal Challenge 2020 (27-30 december) geen doorgang te laten vinden.

“Met de huidige beperkende maatregelen, de wetenschap dat het bij zo’n grootschalig evenement moeilijk is om publieksstromen en ophoping van mensen te voorkomen én het internationale karakter van de Korfbal Challenge, zat er voor het bestuur niets anders op dan dit mooie evenement dit jaar af te gelasten. Dit is in goed overleg gegaan met onze partners Rotterdam Topsport en Topsportcentrum Rotterdam”, aldus KNKV-directeur Kees Rodenburg.

 

 

 

Vier dagen lang topkorfbal
De Korfbal Challenge, dat is vier dagen lang topkorfbal in alle leeftijdscategorieën en daarnaast verschillende side-events zoals de TeamNL Korfbal Fandag, de Jeugd Challenge en de clinic van TeamNL Korfbal aan G-korfballers. Vorig jaar vond het prestigieuze evenement voor de twintigste keer plaats en trok het vijftienduizend bezoekers.

In 2017 verlengden Rotterdam Topsport, Topsportcentrum Rotterdam en het KNKV de samenwerking tot en met 2021. Met het niet doorgaan van de Korfbal Challenge in 2020 heeft het KNKV een optie genomen op het verlengen van het contract tot en met 2022.

Nederland U19 en U17
Normaliter worden na afloop van de Talenten Challenge op de Korfbal Challenge de definitieve selecties van Nederland U19 en U17 bekendgemaakt. Rodenburg: “Vanaf de eerste aanscherping in oktober zijn we (voorlopig) gestopt met onze RTC-programma’s voor deze talenten, voor wie de Talenten Challenge altijd het hoogtepunt is. We werken nu alternatieven uit om toch tot een Nederland U19 en U17 te kunnen komen en hier nemen we eind november een beslissing over.”

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kroon wil na afscheid 'de echte vrijheid' ervaren
Korfbal League Topkorfbal
Kroon wil na afscheid 'de echte vrijheid' ervaren

Marjolijn Kroon maakte vorige maand bekend dat ze na dit seizoen een punt zet achter haar carrière. In afwachting van de afwikkeling van dit seizoen blikt de oud-international met Korfbal.nl alvast terug op haar loopbaan.

Lees meer
Kalkman: ‘Avanti belde op het goede moment’
Hoofdklasse Topkorfbal
Kalkman: ‘Avanti belde op het goede moment’

Komend seizoen debuteert Tom Kalkman als hoofdtrainer en coach bij Avanti/Post Makelaardij. Vier jaar nadat hij stopte als speler bij Fortuna begon het afgelopen seizoen weer een beetje te kriebelen bij de 35-jarige sportdocent. De ploeg uit Pijnacker zag hoofdtrainer Marrien Ekelmans onverwacht vertrekken en klopte aan bij Kalkman: “Avanti belde precies op het goede moment.”

Lees meer
Tromp: ‘Blij dat ik het mee heb mogen maken’
TeamNL Korfbal Topkorfbal
Tromp: ‘Blij dat ik het mee heb mogen maken’

Per 1 september is Jennifer Tromp assistent-bondscoach af. Het EK in november in België had voor haar een mooie afsluiter van ruim tweeënhalf bij de nationale ploeg moeten zijn, maar nadat dit vanwege coronaredenen gecanceld is, richt de Haagse zich eerder dan gepland met Scholtmeijer op het coachen van PKC/Vertom. “Het is jammer dat we niet afscheid kunnen nemen, zoals we dat gewenst hadden, maar er zijn ergere dingen.”

Lees meer

Topartikelen

Ereklasse Korfbal League Topkorfbal
Hansen (Blauw-Wit) over ernstige blessure: 'Het was pure pech'
Internationaal TeamNL Korfbal U21, U19, U17
Op Papendal: TeamNL Korfbal en U21 mogen blijven trainen