Skip to the main content

Korfbal Challenge afgelast

Topkorfbal

Na dit jaar al meerdere mooie wedstrijden en evenementen te hebben moeten cancelen, heeft het KNKV ook moeten besluiten om de Korfbal Challenge 2020 (27-30 december) geen doorgang te laten vinden.

“Met de huidige beperkende maatregelen, de wetenschap dat het bij zo’n grootschalig evenement moeilijk is om publieksstromen en ophoping van mensen te voorkomen én het internationale karakter van de Korfbal Challenge, zat er voor het bestuur niets anders op dan dit mooie evenement dit jaar af te gelasten. Dit is in goed overleg gegaan met onze partners Rotterdam Topsport en Topsportcentrum Rotterdam”, aldus KNKV-directeur Kees Rodenburg.

 

 

 

Vier dagen lang topkorfbal
De Korfbal Challenge, dat is vier dagen lang topkorfbal in alle leeftijdscategorieën en daarnaast verschillende side-events zoals de TeamNL Korfbal Fandag, de Jeugd Challenge en de clinic van TeamNL Korfbal aan G-korfballers. Vorig jaar vond het prestigieuze evenement voor de twintigste keer plaats en trok het vijftienduizend bezoekers.

In 2017 verlengden Rotterdam Topsport, Topsportcentrum Rotterdam en het KNKV de samenwerking tot en met 2021. Met het niet doorgaan van de Korfbal Challenge in 2020 heeft het KNKV een optie genomen op het verlengen van het contract tot en met 2022.

Nederland U19 en U17
Normaliter worden na afloop van de Talenten Challenge op de Korfbal Challenge de definitieve selecties van Nederland U19 en U17 bekendgemaakt. Rodenburg: “Vanaf de eerste aanscherping in oktober zijn we (voorlopig) gestopt met onze RTC-programma’s voor deze talenten, voor wie de Talenten Challenge altijd het hoogtepunt is. We werken nu alternatieven uit om toch tot een Nederland U19 en U17 te kunnen komen en hier nemen we eind november een beslissing over.”

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Oefenwedstrijden Korfbal League live te zien
Korfbal League Topkorfbal
Oefenwedstrijden Korfbal League live te zien

Zaterdag 2 januari worden, in voorbereiding op de start van de competitie op 16 januari, de eerste oefenwedstrijden in de Korfbal League gespeeld. Deze wedstrijden zijn live te volgen.

Lees meer
Hoofdklasse B, #5: Groen-Geel speelt beste helft van het seizoen, Avanti gaat maar door
Hoofdklasse Topkorfbal
Hoofdklasse B, #5: Groen-Geel speelt beste helft van het seizoen, Avanti gaat maar door

Volgens Groen-Geel-trainer Daniel Harmzen én de trainer van de tegenstander, Aad van Rijthoven, speelde Groen-Geel zaterdag de beste helft van het seizoen.

Lees meer
De held van... Gertjan Meerkerk
Korfbal League Topkorfbal
De held van... Gertjan Meerkerk

In deze competitielozeperiode vragen we (oud)korfballers wie hun held is. Tegen wie keken zij op toen zij begonnen met korfballen, wie was hun voorbeeld? En wat passen ze toe in hun eigen spel en leven? Kersvers international en doelpuntenmachine Gertjan Meerkerk vertelt over zijn voorbeeld waar hij bij GKV/Enomics mee speelde: Rachid Maachi.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Recap #1: KZ start voortvarend, Dalto pakt eerste punten
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal League in de media