Skip to the main content

Korfbal Challenge 2020 afgelast

Evenementen Korfbal Challenge Topkorfbal

Na dit jaar al meerdere mooie wedstrijden en evenementen te hebben moeten cancelen, heeft het KNKV ook moeten besluiten om de Korfbal Challenge 2020 (27-30 december) geen doorgang te laten vinden.

“Met de huidige beperkende maatregelen, de wetenschap dat het bij zo’n grootschalig evenement moeilijk is om publieksstromen en ophoping van mensen te voorkomen én het internationale karakter van de Korfbal Challenge, zat er voor het bestuur niets anders op dan dit mooie evenement dit jaar af te gelasten. Dit is in goed overleg gegaan met onze partners Rotterdam Topsport en Topsportcentrum Rotterdam”, aldus KNKV-directeur Kees Rodenburg.

 

 

 

Vier dagen lang topkorfbal
De Korfbal Challenge, dat is vier dagen lang topkorfbal in alle leeftijdscategorieën en daarnaast verschillende side-events zoals de TeamNL Korfbal Fandag, de Jeugd Challenge en de clinic van TeamNL Korfbal aan G-korfballers. Vorig jaar vond het prestigieuze evenement voor de twintigste keer plaats en trok het vijftienduizend bezoekers.

In 2017 verlengden Rotterdam Topsport, Topsportcentrum Rotterdam en het KNKV de samenwerking tot en met 2021. Met het niet doorgaan van de Korfbal Challenge in 2020 heeft het KNKV een optie genomen op het verlengen van het contract tot en met 2022.

Nederland U19 en U17
Normaliter worden na afloop van de Talenten Challenge op de Korfbal Challenge de definitieve selecties van Nederland U19 en U17 bekendgemaakt. Rodenburg: “Vanaf de eerste aanscherping in oktober zijn we (voorlopig) gestopt met onze RTC-programma’s voor deze talenten, voor wie de Talenten Challenge altijd het hoogtepunt is. We werken nu alternatieven uit om toch tot een Nederland U19 en U17 te kunnen komen en hier nemen we eind november een beslissing over.”

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Junioren Hoofdklasse B: KCC A1 als koploper de zaal in
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
Junioren Hoofdklasse B: KCC A1 als koploper de zaal in

In de Junioren Hoofdklasse B stonden nog twee inhaalwedstrijden op het programma afgelopen week. KCC A1 sluit de eerste helft veld af als ‘herfstkampioen’, Fortuna A1 deelt de tweede plaats met PKC A1 en TOP A1.

Lees meer
Insta Talks: Bo Oppe
Korfbal League Topkorfbal
Insta Talks: Bo Oppe

In Insta Talks spreekt presentator Sjoerd Keizer spe(e)l(st)ers, coaches en arbiters uit de Korfbal League en put daarbij uit de vragen van fans, gesteld op het Instagram-kanaal van Korfbal.nl.

Lees meer
De held van... Leon Simons
Topkorfbal
De held van... Leon Simons

In deze competitielozeperiode vragen we (oud)korfballers wie hun held is. Tegen wie keken zij op toen zij begonnen met korfballen, wie was hun voorbeeld? En wat passen ze toe in hun eigen spel en leven? Deze keer is het de beurt aan misschien wel de beste korfballer ooit: Leon Simons. Hij was vroeger gek van Mirelle Fortuin van Deetos en van zijn broers Erik en André Simons, die bij PKC speelden.

Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Records: Op weg naar ronde getallen
Internationaal TeamNL Korfbal
VIDEO: Afscheid Snel, Split en Pikaar