Skip to the main content

Korfbal Challenge afgelast

Topkorfbal

Na dit jaar al meerdere mooie wedstrijden en evenementen te hebben moeten cancelen, heeft het KNKV ook moeten besluiten om de Korfbal Challenge 2020 (27-30 december) geen doorgang te laten vinden.

“Met de huidige beperkende maatregelen, de wetenschap dat het bij zo’n grootschalig evenement moeilijk is om publieksstromen en ophoping van mensen te voorkomen én het internationale karakter van de Korfbal Challenge, zat er voor het bestuur niets anders op dan dit mooie evenement dit jaar af te gelasten. Dit is in goed overleg gegaan met onze partners Rotterdam Topsport en Topsportcentrum Rotterdam”, aldus KNKV-directeur Kees Rodenburg.

 

 

 

Vier dagen lang topkorfbal
De Korfbal Challenge, dat is vier dagen lang topkorfbal in alle leeftijdscategorieën en daarnaast verschillende side-events zoals de TeamNL Korfbal Fandag, de Jeugd Challenge en de clinic van TeamNL Korfbal aan G-korfballers. Vorig jaar vond het prestigieuze evenement voor de twintigste keer plaats en trok het vijftienduizend bezoekers.

In 2017 verlengden Rotterdam Topsport, Topsportcentrum Rotterdam en het KNKV de samenwerking tot en met 2021. Met het niet doorgaan van de Korfbal Challenge in 2020 heeft het KNKV een optie genomen op het verlengen van het contract tot en met 2022.

Nederland U19 en U17
Normaliter worden na afloop van de Talenten Challenge op de Korfbal Challenge de definitieve selecties van Nederland U19 en U17 bekendgemaakt. Rodenburg: “Vanaf de eerste aanscherping in oktober zijn we (voorlopig) gestopt met onze RTC-programma’s voor deze talenten, voor wie de Talenten Challenge altijd het hoogtepunt is. We werken nu alternatieven uit om toch tot een Nederland U19 en U17 te kunnen komen en hier nemen we eind november een beslissing over.”

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Jet Hendriks in 'Wat verdien je?'
TeamNL Korfbal Topkorfbal
Jet Hendriks in 'Wat verdien je?'

Jet Hendriks is woensdagavond 29 september te zien in het BNNVARA-programma ‘Wat verdien je?’. In deze informatieve quiz onthullen wekelijks drie Nederlanders uit één beroepsgroep wat hun salaris is en discussiëren twee panels over dit ‘laatste taboe van Nederland’.

Lees meer
Online korfbalplatform: veelbelovende start met verbeterpunten
Korfbal League Topkorfbal
Online korfbalplatform: veelbelovende start met verbeterpunten

Afgelopen weekend waren op het gezamenlijke online korfbalplatform van Eyecons de eerste (oefen)duels in de Korfbal League en Reserve Korfbal League te zien. Na twee onderlinge duels van TeamNL Korfbal in november en december beleefde het platform dus in het nieuwe jaar z’n echte vuurdoop.

Lees meer
Korfbal League in de media #6
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal League in de media #6

Wat verscheen er over de zesde speelronde in de Korfbal League in de media? Hieronder vind je het overzicht met alle publicaties. Alle eerder verschenen artikelen vind je op de media-pagina.

Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
EK: ticketverkoop finaledagen
Internationaal TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal scoort voor Spieren voor Spieren