Belangrijk om te weten voor de finale

EKC2018

Het IKF European Korfball Championship nadert haar hoogtepunt: het finaleweekend in Sportstad Heerenveen. Wat zijn de belangrijkste zaken om vooraf te weten?

Strijd om titel, podium én eerste tien (WK-ticket)
Natuurlijk is het belangrijkste doel tijdens het EK Europees Kampioen worden, de beker en de gouden medaille. Uiteraard is er voor de teams die als tweede en derde eindigen een zilveren dan wel bronzen medaille te verdienen.

Daarnaast wordt het IKF European Korfball Championship 2018 ook gezien als kwalificatietoernooi voor het IKF World Korfball Championship 2019 (Wereldkampioenschap 2019) dat in het Zuid-Afrikaanse Durban wordt gespeeld. Aan het WK zullen 20 landen deelnemen. De landen die bij de eerste 10 eindigen tijdens het EK 2018 plaatsen zich automatisch voor het WK 2019. De nummer 11 van het EK zal eerste reserve zijn voor het WK 2019.

Wedstrijdduur, golden goal en strafworpen
Alle wedstrijden worden gespeeld in vier kwarten van 10 minuten zuivere speeltijd, waarbij de rust tussen het tweede en het derde kwart 10 minuten bedraagt. Beide teams hebben gedurende de wedstrijd recht op 1 time-out.

Mocht de stand aan het einde van de reguliere speeltijd gelijk zijn, dan volgt er 1 x 10 minuten (zuivere) speeltijd met volgens het ‘golden goal’-principe.

Als de stand ook na deze ‘golden goal’ speeltijd nog gelijk is, worden er strafworpen genomen om een winnaar te bepalen.

Locatie:
Alle wedstrijden tijdens het finaleweekend worden gespeeld in Sportstad Heerenveen, Abe Lenstra Boulevard 23Q te Heerenveen. De ingang van het Friesland College doet dienst als bezoekersentree.

Parkeergelegenheid:
Er kan gebruik gemaakt worden van de parkeerterreinen bij en rondom de Abe Lenstra boulevard. Op vrijdag en zondag is parkeren gratis.

Toegangskaarten
Kaarten kunnen worden gekocht via http://www.thisiskorfball.com/tickets
Ook is het mogelijk om kaarten te kopen aan de deur. LET OP: aan de kassa kunt u alleen pinnen!

Programma
Het speelschema van het EK 2018 is te vinden in de Korfbal Events-app, deze is downloaden via de Google Play Store of de App Store. Hier kan ook gestemd worden op de 'Player of the Match'. Na iedere wedstrijd wordt de uitslag van de verkiezing bekend gemaakt.

Uitzendingen
De finale wordt vanaf 15.55u live uitgezonden op NPO 1, NOS.nl en in de NOS app.

Datum: 20 oktober 2018 - 22:00 uur