De belangrijkste zaken van het EK 2018

EK Korfbal EKC2018

Na maanden van voorbereiding en aftellen is het dan eindelijk zover: het EK 2018 in Friesland gaat van start! Maar wat zijn de belangrijkste zaken om op te letten tijdens het EK?

Strijd om titel, podium én eerste tien (WK-ticket)
Natuurlijk is het belangrijkste doel tijdens het EK Europees Kampioen worden, de beker en de gouden medaille. Uiteraard is er voor de teams die als tweede en derde eindigen een zilveren dan wel bronzen medaille te verdienen.

Daarnaast wordt het IKF European Korfball Championship 2018 ook gezien als kwalificatietoernooi voor het IKF World Korfball Championship 2019 (Wereldkampioenschap 2019) dat in het Zuid-Afrikaanse Durban wordt gespeeld. Aan het WK zullen 20 landen deelnemen. De landen die bij de eerste 10 eindigen tijdens het EK 2018 plaatsen zich automatisch voor het WK 2019. De nummer 11 van het EK zal eerste reserve zijn voor het WK 2019.

Tussenronde na poulefase
Op dinsdag 16 oktober is er een tussenronde tussen de teams die in poule A en poule B als 4e eindigen en de nummers 1 van poule C en D. De winnaars van deze extra wedstrijd plaatsen zich bij de bovenste acht van het toernooi (als A4 of B4) en de verliezers spelen de rest van het toernooi in de onderste helft van het speelschema (als C1 of D1).

Wedstrijdduur, golden goal en strafworpen
Alle wedstrijden worden gespeeld in vier kwarten van 10 minuten zuivere speeltijd, waarbij de rust tussen het tweede en het derde kwart 10 minuten bedraagt. Beide teams hebben gedurende de wedstrijd recht op 1 time-out.

Mocht de stand aan het einde van de reguliere speeltijd gelijk zijn, dan volgt er 1 x 10 minuten (zuivere) speeltijd met volgens het ‘golden goal’-principe.

Als de stand ook na deze ‘golden goal’ speeltijd nog gelijk is, worden er strafworpen genomen om een winnaar te bepalen.

Als de stand in de poule gelijk is
Als twee teams in de poule met een gelijk aantal punten eindigen, wordt er gekeken naar het onderlinge resultaat tussen deze twee teams om de stand te bepalen.

Toegangskaarten
Kaarten kunnen worden gekocht via http://www.thisiskorfball.com/tickets
Ook is het mogelijk om kaarten te kopen aan de deur. LET OP: aan de kassa kunt u alleen pinnen!

Programma
Het speelschema van het EK 2018 is te vinden in de Korfbal Events-app, deze is downloaden via de Google Play Store of de App Store.

Datum: 15 oktober 2018 uur