EK 2018 - Recap dag 6

EK 2018 - Recap dag 6

EKC2018

Drie wedstrijden in Gorredijk, op dag zes van het IKF European Korfball Championship 2018.

Servië - Frankrijk
Al snel keek Frankrijk tegen een 4-0 achterstand aan, maar veerkracht bleek eens te meer het sleutelwoord te zijn. Al voor de rust had men de achterstand omgebogen naar een 8-11 voorsprong. In het begin van de tweede helft kwamen de Serven nog terug tot op één doelpunt, maar het lukte hen niet om de gelijkmaker te scoren en daar maakten de Fransen dankbaar gebruik van. Na de offday tegen Wales heeft de Franse ploeg zich knap herpakt en boekt het de tweede overwinning van het toernooi. (Uitslag: 13-16, statistieken)

Wales - Polen
Een wedstrijd met belangen, winst zou betekenen dat plaatsing voor het WK 2019 een feit is. De Polen wilden dolgraag naar het WK en dat straalden ze ook uit in de eerste helft. Wales pakte nog een 1-0 voorsprong, maar daarna was het Polen dat de klok sloeg. In het laatste kwart van de wedstrijd leek de spanning echter toe te slaan, en langzaam maar zeker kwamen de Welsh terug tot 13-13. De laatste fase van de wedstrijd was het spel van beide kanten slordig, maar Polen profiteerde en plaatst zich voor het WK 2019 in het Zuid-Afrikaanse Durban. Tamara Siemieniuk werd wederom topscorer voor Polen, ze scoorde zes keer. (Uitslag: 15-19, statistieken)

Slowakije - Ierland
In de poulefase was Slowakije nog te sterk voor Ierland, maar deze keer waren de rollen omgedraaid. Wederom geen hoogstaande wedstrijd, maar ook hier plaatsing voor het WK 2019 als doel, dus druk op de ketel. Bij rust hadden de Ieren een kleine voorsprong, maar Slowakije kwam slechts twee keer tot scoren in de gehele tweede helft. Ierland plaatst zich voor het WK 2019, James Norman was topscorer met vier goals. (Uitslag: 9-13, statistieken)

Datum: 19 oktober 2018 uur