EK 2018 - Recap dag 7

EKC2018

Dag zeven, tijd voor de halve finales van het IKF European Korfball Championship 2018!

Schotland - Servië
Schotland speelde dit toernooi alleen maar spannende wedstrijden en ook nu was het niet anders. Na drie kwarten stonden de Schotten op een 20-16 voorsprong, maar de Serven vochten zichzelf terug in de wedstrijd en twee minuten voor tijd stond het 21-21. Alles was nog mogelijk en de spanning was bij beide ploegen merkbaar. Met nog twaalf seconden op de klok nam de Schotse bondscoach een time-out en gaf duidelijke instructies aan zijn ploeg. Dat had effect: twee seconden voor tijd scoorde Joanna Cook een doorloopbal en was de winst voor de Schotten binnen. Servië probeerde het nog, maar het was te laat. De Serven zijn uitgespeeld, zij eindigen dit toernooi als vijftiende. (Uitslag: 22-21, statistieken)

Hongarije - Catalonië
Tot aan de rust ontliepen beide ploegen elkaar niet veel, het was stuivertje wisselen. Na rust nam Catalonië het initiatief en aan de hand van topscorer José Alvaréz Ándres liepen de Catalanen uit naar een relatief simpele overwinning. Voor de Hongaren was het een geslaagd toernooi, met als hoogtepunt de winst op Polen en daarmee plaatsing bij de top-8 en een ticket voor het WK 2019 in Zuid-Afrika. Catalonië, dat twee jaar geleden in Dordrecht nog de bronzen medaille pakte, komt nu niet verder dan de strijd om de plaatsen vijf en zes. (Uitslag: 17-22, statistieken)