EK 2018 - Recap dag 8

EKC2018

Wat gebeurde er op dag 8 van het IKF European Korfball Championship 2018?

Frankrijk - Schotland
De Schotten startten voortvarend, na 10 minuten stond er een 0-6 tussenstand op het scorebord. In het tweede kwart konden de Fransen iets terug doen, maar de ruststand was nog altijd duidelijk in het voordeel van Schotland: 6-10. Direct na rust scoorden de Fransen drie keer op rij, en de Schotse voorsprong smolt als sneeuw voor de zon. Na driekwart wedstrijd was er nog een heel klein gaatje voor de Schotten, maar de Fransen toonden wederom veerkracht. Vier minuten voor tijd was het gat gedicht (14-14) en met nog anderhalve minuut te spelen scoorde Lauriane Lopez een doorloopbal voor de Fransen. De Schotten wisselden nog twee keer en kregen nog een handvol kansen, maar het mocht niet meer baten. Frankrijk wint haar derde wedstrijd dit EK en wordt dertiende. De veertiende plaats is voor Schotland. (Uitslag: 15-14, statistieken)

Wales - Slowakije
De wedstrijd om de plaatsen elf en twaalf van dit EK. Het eerste kwart ging het nog gelijk op, maar daarna was Slowakije de sterkste. Wales probeerde het wel, maar in het laatste kwart liepen de Slowaken uit naar een relatief eenvoudige overwinning. Prachtig moment na de overwinning was het huwelijksaanzoek aan Andrea Fialova (Slowakije) en het afscheid van John Williams (Wales), die een punt achter zijn carrière zet. Slowakije eindigt als elfde, Wales wordt twaalfde op dit EK. (Uitslag: 15-18, statistieken)