EK 2018 - Recap dag 9

EKC2018

De finaledag van het IKF European Korfball Championship 2018!

Hongarije - Engeland
Na een moeizaam begin waren de Engelsen op alle fronten beter. Met name het afrondingspercentage van Engeland was veel hoger. Na driekwart wedstrijd stond er een 5-15 tussenstand op het bord, waarna de de Engelsen de teugels iets lieten vieren en de Hongaren de uitslag nog iets dragelijker konden maken. Charlie Vogwill werd topscorer van deze wedstrijd, met acht doelpunten. Balazs Berenyi werd topscorer van het toernooi, hij scoorde in totaal 30 goals. Engeland besluit het toernooi als zevende, Hongarije eindigt als achtste. (Uitslag: 11-19, statistieken)

Catalonië - Tsjechië
In eerste instantie leek Catalonië het betere van het spel te hebben. Bij rust stonden ze drie punten voor en was er geen vuiltje aan de lucht. In de tweede helft echter, vielen de ballen wel goed aan Tsjechische zijde en doordat zij veel meer rebounds pakten konden ze ook veel vaker herhalen. In het laatste kwart kwamen de Catalanen nog wat terug, maar twee gemiste strafworpen deden hen de das om. Tsjechië eindigt dit toernooi als vijfde, Catalonië wordt zesde. (Uitslag: 17-20, statistieken)