Skip to the main content

Korfbal (League) in de media

Topkorfbal

Hoewel er op dit moment geen competitie gespeeld wordt, is er in de landelijke pers aandacht voor topkorfbal. Zo besteedt AD/Den Haag aandacht aan Diana Boogaard, de eerste vrouwelijke scheidsrechter in de Korfbal League. Korfbal.nl heeft de verschillende artikelen voor je op een rijtje gezet. 

Diana Boogaard eerste vrouwelijke scheidsrechter in Korfbal League (AD/Den Haag)
Het is nauwelijks voor te stellen. Korfbal, al ruim honderd jaar de meest gemengde sport van Nederland, kende nog geen vrouwelijke scheidsrechter op het hoogste (zaal)niveau. Dat blijft zo, want het debuut van de Haagse Diana Boogaard in de Korfbal League is vanwege de coronamaatregelen voorlopig uitgesteld. Het gehele artikel lees je op AD.nl

Verder verschenen onlangs:

LDODK wacht op start Korfbal League – Omrop Fryslân

Edense sporters in coronatijd: Chris van Haren (DVO) [premium] – EdeStad.nl

Danielle Boadi toegevoegd aan TeamNL Korfbal – EdeStad.nl

KZ-korfbalster Anna Kriek (24) toont aan dat diabetes geen grote beperking hoeft te zijn [premium]- Noordhollands Dagblad

Foto: screenshot AD.nl

Gerelateerde artikelen

Korfbal League Recap #13
Korfbal League Topkorfbal
Korfbal League Recap #13

Groen-Geel is in de dertiende speelronde van de Korfbal League als winnaar uit de bus gekomen in de degradatiekraker met Tempo. Verder slaagde DVO er niet in zijn vijfde zege op rij te boeken, terwijl DOS’46 in eigen huis een constante overwinning boekte op LDODK.

Lees meer
De held van... Veerle Mariën
Dameskorfbal Topkorfbal
De held van... Veerle Mariën

In deze korfballoze periode vragen we (oud)korfballers wie hun held is. Tegen wie keken zij op toen zij begonnen met korfballen, wie was hun voorbeeld? En wat passen ze toe in het eigen spel of leven? Deze keer de held van Veerle Mariën: “Mijn oudste zus heeft veel bijgedragen aan mijn korfbalcarrière.”

Lees meer
Talents Only C en D #13: ONDO en DSC pakken laatste kwartfinaleplaatsen
Hoofdklasse B-aspiranten Topkorfbal
Talents Only C en D #13: ONDO en DSC pakken laatste kwartfinaleplaatsen

Het blijft in zowel poule C als D tot de laatste ronde spannend welke ploegen zich weten te handhaven. In poule D pakt DSC het tweede play-off ticket door de directe concurrent Tiel ’72 met duidelijke cijfers te verslaan.

Lees meer

Topartikelen

Ereklasse Korfbal League Topkorfbal
Hansen (Blauw-Wit) over ernstige blessure: 'Het was pure pech'
Internationaal TeamNL Korfbal U21, U19, U17
Op Papendal: TeamNL Korfbal en U21 mogen blijven trainen