Skip to the main content

Korfbal in de New York Times

Internationaal Topkorfbal

Vandaag, 20 februari, werd in de New York Times een long read gepubliceerd over het korfbal, geschreven door Jeré Longman. Longman was eerder deze maand in Delft aanwezig bij de finales van de IKF Korfball Champions League.

Het artikel in de New York Times is een beschrijving van het korfbal voor niet-korfballers en een ode aan de sport waarin de gelijkwaardigheid van vrouwen en mannen één van de belangrijkste speerpunten is. Longman sprak hiervoor onder anderen met Damien Folkerts (Fortuna/Delta Logistiek), Jennifer Tromp en Wim Scholtmeijer (PKC/Vertom) en speelsters Sanne van der Werff (PKC), Fleur Hoek en Celeste Split (Fortuna).

‘Het is één van ’s werelds meest vooruitstrevende sporten, een zeldzame teamsport die speciaal is bedacht voor vrouwen en mannen om in gelijke aantallen samen te spelen, met evenveel respect, waarde en verantwoordelijkheid.’

Het artikel is, vanzelfsprekend, volledig in het Engels. Let op: mogelijk is het noodzakelijk om een (gratis) account aan te maken op de website van de New York Times om het in z’n geheel te kunnen lezen. Klik hier om naar de website van de New York Times te gaan.

Jeré Longman (1954) is al sinds 1993 actief als sportverslaggever voor de New York Times. Hij verslaat diverse sporten, voornamelijk sporten die Olympisch zijn, en reist daarvoor de hele wereld over. Bovendien schreef Longman twee boeken: ‘The Girls of Summer’ over het Amerikaanse vrouwen voetbalteam dat in 1999 de Womens World Cup won, en New York Times Bestseller ‘Among the Heroes’ over United Flight 93. Die vlucht werd tijdens de gebeurtenissen op 11 september 2001 gekaapt en stortte neer in Pennsylvania nadat de crew en de inzittenden probeerden de kapers te overmeesteren.

Arco Bomgaars schreef eerder in het AD over Jeré Longman en zijn bezoek aan Delft om het korfbal beter te leren kennen.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

 

 

Gerelateerde artikelen

Ereklasse '23/'24 - kruisfinales
Ereklasse
Ereklasse '23/'24 - kruisfinales
De vier nummers één uit de kampioenspoules vochten afgelopen weekend om een plek in de Ereklassefinale op 22 juni. Fortuna vs. PKC werd bij KCR in Ridderkerk gespeeld, DOS '46 en DVO stonden op het veld van Unitas/Perspectief in Harderwijk tegenover elkaar. 
Lees meer
Wijzigingen slotfase Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2
Competitie Korfbal League Korfbal League 2
Wijzigingen slotfase Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2
De slotfase van de Kenonz Korfbal League en Korfbal League 2 wordt met ingang van het seizoen 2024-2025 gewijzigd. De nummer 1 van de Korfbal League 2 promoveert vanaf komend seizoen rechtstreeks. Daarnaast zijn er play-offs voor een eventuele tweede promovendus. Na de laatste speelronde op zaterdag 22 maart, start op dinsdag 25 maart de […]
Lees meer
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
Rosolo mag zich opnieuw Nederlands Kampioen op het veld noemen in het dameskorfbal. In een finale die nooit echt spannend was, won de Reuselse formatie met 6-11. Behalve de Topklassefinale, werden er nog drie andere finales gespeeld tijdens het NK in Schaijk. Naast Rosolo 1, gingen ook Spes/VIOS B1 en De Korfrakkers A1 en 2 […]
Lees meer

Topartikelen

Dameskorfbal
Rosolo is Nederlands Kampioen op het veld bij de dames!
TeamNL Korfbal
Wijzigingen selectie TeamNL Korfbal