Skip to the main content

Korfbal in de New York Times

Internationaal Topkorfbal

Vandaag, 20 februari, werd in de New York Times een long read gepubliceerd over het korfbal, geschreven door Jeré Longman. Longman was eerder deze maand in Delft aanwezig bij de finales van de IKF Korfball Champions League.

Het artikel in de New York Times is een beschrijving van het korfbal voor niet-korfballers en een ode aan de sport waarin de gelijkwaardigheid van vrouwen en mannen één van de belangrijkste speerpunten is. Longman sprak hiervoor onder anderen met Damien Folkerts (Fortuna/Delta Logistiek), Jennifer Tromp en Wim Scholtmeijer (PKC/Vertom) en speelsters Sanne van der Werff (PKC), Fleur Hoek en Celeste Split (Fortuna).

‘Het is één van ’s werelds meest vooruitstrevende sporten, een zeldzame teamsport die speciaal is bedacht voor vrouwen en mannen om in gelijke aantallen samen te spelen, met evenveel respect, waarde en verantwoordelijkheid.’

Het artikel is, vanzelfsprekend, volledig in het Engels. Let op: mogelijk is het noodzakelijk om een (gratis) account aan te maken op de website van de New York Times om het in z’n geheel te kunnen lezen. Klik hier om naar de website van de New York Times te gaan.

Jeré Longman (1954) is al sinds 1993 actief als sportverslaggever voor de New York Times. Hij verslaat diverse sporten, voornamelijk sporten die Olympisch zijn, en reist daarvoor de hele wereld over. Bovendien schreef Longman twee boeken: ‘The Girls of Summer’ over het Amerikaanse vrouwen voetbalteam dat in 1999 de Womens World Cup won, en New York Times Bestseller ‘Among the Heroes’ over United Flight 93. Die vlucht werd tijdens de gebeurtenissen op 11 september 2001 gekaapt en stortte neer in Pennsylvania nadat de crew en de inzittenden probeerden de kapers te overmeesteren.

Arco Bomgaars schreef eerder in het AD over Jeré Longman en zijn bezoek aan Delft om het korfbal beter te leren kennen.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

 

 

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #1
We zijn los! De eerste speelronde van de Kenonz Korfbal League, seizoen '23-'24 met vier wedstrijden op zaterdagavond en één wedstrijd op zondagmiddag. Wie begint het seizoen direct goed en wie moet er in de achtervolging? Zoals je gewend bent wordt de Recap gedurende het speelweekend aangevuld met wedstrijdverslagen, statistieken en samenvattingen. Let's go!
Lees meer
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Korfbal League
Kenonz Korfbal League 2023-2024: een voorbeschouwing
Aan de vooravond van het nieuwe Kenonz Korfbal Leagueseizoen gaan we alle ploegen langs. Van promovendus tot kampioen, hoe staan ze er voor? Waar zitten de veranderingen en hoe verliep het veldseizoen? Een voorbeschouwing. We beginnen bij de promovendus: HKC/Creon Kozijnen. De ploeg uit Boven-Hardinxveld stond een jaar eerder ook op de drempel van het […]
Lees meer
A-jeugd zaal Hoofdklasse '23/'24 - #1
A-jeugd Hoofdklasse
A-jeugd zaal Hoofdklasse '23/'24 - #1
Het zaalseizoen is weer van start, ook voor de A-jeugd. In de AHKA trok promovendus Unitas A1 de goede lijn van het veld door, en Dalto A1 won verrassend ruim van DOS '46 A1. In de AHKB zette Albatros A1 een heel dikke uitslag neer en ook Fortuna A1 won met groot verschil.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League