Skip to the main content

Korfbal in de New York Times

Internationaal Topkorfbal

Vandaag, 20 februari, werd in de New York Times een long read gepubliceerd over het korfbal, geschreven door Jeré Longman. Longman was eerder deze maand in Delft aanwezig bij de finales van de IKF Korfball Champions League.

Het artikel in de New York Times is een beschrijving van het korfbal voor niet-korfballers en een ode aan de sport waarin de gelijkwaardigheid van vrouwen en mannen één van de belangrijkste speerpunten is. Longman sprak hiervoor onder anderen met Damien Folkerts (Fortuna/Delta Logistiek), Jennifer Tromp en Wim Scholtmeijer (PKC/Vertom) en speelsters Sanne van der Werff (PKC), Fleur Hoek en Celeste Split (Fortuna).

‘Het is één van ’s werelds meest vooruitstrevende sporten, een zeldzame teamsport die speciaal is bedacht voor vrouwen en mannen om in gelijke aantallen samen te spelen, met evenveel respect, waarde en verantwoordelijkheid.’

Het artikel is, vanzelfsprekend, volledig in het Engels. Let op: mogelijk is het noodzakelijk om een (gratis) account aan te maken op de website van de New York Times om het in z’n geheel te kunnen lezen. Klik hier om naar de website van de New York Times te gaan.

Jeré Longman (1954) is al sinds 1993 actief als sportverslaggever voor de New York Times. Hij verslaat diverse sporten, voornamelijk sporten die Olympisch zijn, en reist daarvoor de hele wereld over. Bovendien schreef Longman twee boeken: ‘The Girls of Summer’ over het Amerikaanse vrouwen voetbalteam dat in 1999 de Womens World Cup won, en New York Times Bestseller ‘Among the Heroes’ over United Flight 93. Die vlucht werd tijdens de gebeurtenissen op 11 september 2001 gekaapt en stortte neer in Pennsylvania nadat de crew en de inzittenden probeerden de kapers te overmeesteren.

Arco Bomgaars schreef eerder in het AD over Jeré Longman en zijn bezoek aan Delft om het korfbal beter te leren kennen.

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

 

 

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League