Skip to the main content

Korfbal League 2, ’23-’24 – #1

Korfbal League 2

Het zaalseizoen is weer van start en daarmee ook de Korfbal League 2. De eerste speelronde kende gelijk een paar verrassende uitslagen, zo verloor Dalto van TOP (S) en won promovendus Mid-Fryslân ruim van DSC. Alle wedstrijden in de Korfbal League 2 zijn live te volgen (en terug te kijken) via Eyecons.

Avanti/Post Makelaardij – TOP (A)
Aan de hand van Jurgen Janse, die met zeven doelpunten in de eerste helft bijzonder op dreef was, was het TOP dat in de eerste helft de betere ploeg was. Avanti kon de schade nog voor rust beperken, maar slaagde er niet in om gelijk te komen. Na rust werd de aansluiting wel gemaakt en bij 18-17 was er voor het eerst sinds de 1-0 weer een voorsprong voor de thuisploeg. Daarna golfde het scoreverloop op en neer, maar in de slotfase bleek Avanti de langste adem te hebben. Floor Munnik maakte maar liefst acht goals voor de ploeg uit Pijnacker en had daarmee een belangrijk aandeel in de overwinning. (Uitslag: 26-22)
Kijk hier de wedstrijd terug

TOP/IAA fresh – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Bij TOP is Sanne Jousma terug na lang blessureleed en ook Fenna Jagtman speelt dit jaar weer in Sassenheim nadat zij afgelopen jaren bij GG/RMcD Huis Emma speelde. Robin Bakker kwam over van de junioren en maakte zijn debuut in het eerste. Dalto zag Joost Wattel en Rudo Schulting stoppen. Bovendien is Karin van den Brink nog geblesseerd en vertrok Lotte van Montfort naar HKC/Creon Kozijnen. Na tien minuten hielden beide ploegen elkaar nog in evenwicht (3-3) maar daarna sloeg TOP een klein gaatje. Bij Dalto ontbrak het aan rebounds en dus herhaling, terwijl TOP langere aanvallen met meer kansen kon spelen. Het resulteerde in een 12-7 ruststand. In de tweede helft kon de thuisploeg verder uitlopen en na een kwartier stond er een 20-10 tussenstand op het bord, waarmee de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was. De zeventienjarige Bakker speelde een puike pot en kreeg een publiekswissel en ook Heijink drukte positief haar stempel op dit duel. (Uitslag 24-14)
Kijk hier de wedstrijd terug

AWDTV/IJskouddebeste – Oost-Arnhem
Het duurde maar liefst acht minuten voor de 0-1 werd gemaakt uit een strafworp en pas na bijna tien minuten zette Ilona van den Berg de 1-1 op het scorebord. AWDTV startte overigens met Mick Snel en Jet Hendriks en ook Stijn Hoekstra, overgekomen van Groen-Geel, begon in de basis. Na een kwartier korfballen stond er ‘slechts’ een 4-3 tussenstand op het bord, dus nam de staf van de thuisploeg een time-out. Nog voor rust kon AWDTV een klein gaatje slaan (13-10). In de loop van de tweede helft werd het verschil uitgebouwd tot zeven goals (20-13). In de laatste vijf minuten kon Oost-Arnhem de schade nog wel wat beperken, mede dankzij Noa Kapteyn en Bastian van Essen, maar de winst bleef buiten bereik. (Uitslag: 24-21)
Kijk hier de wedstrijd terug

Tempo – Unitas/Perspectief
De thuisploeg nam na vorig seizoen afscheid van de broers Steenbeek en Edwin van der Weijde, een behoorlijke aderlating. Unitas deed veel ervaring op in de Kenonz Korfbal League vorig jaar, zag Daan Reijgersberg terugkeren na een zware blessure. Na vijf minuten had Tempo een 2-1 voorsprong, maar daarna liep Unitas uit naar 2-6. Bij 4-10 hadden alle spelers van de Harderwijkse ploeg al gescoord. In de laatste fase van de eerste helft kwam Tempo wat beter in de wedstrijd en maakte het verdedigend wat andere keuzes, waardoor het gat verkleind werd tot vier goals bij rust (9-13). Echter, na rust kon Unitas opnieuw uitlopen, na acht minuten was het verschil wederom zes doelpunten (11-17). Beide ploegen pasten een aantal wissels toe maar dat veranderde weinig aan de wedstrijd. Tempo kon geen vuist maken, Unitas pakte relatief gemakkelijk de eerste punten (Uitslag: 15-26)
Kijk hier de wedstrijd terug

Mid-Fryslân/ReduRisk – DSC
De Eindhovense ploeg mocht op zondag afreizen naar Friesland om het op te nemen tegen de promovendus. De eerste fase van de wedstrijd was duidelijk voor de Eindhovenaren, die snel neer konden zetten en een 1-4 voorsprong namen. Mid-Fryslân kon counteren en kwam terug tot 5-5, om vervolgens DSC opnieuw te zien uitlopen. In de laatste vijf minuten van de eerste namen de Friezen het initiatief over, van 12-12 werd het 16-12 bij rust, mede dankzij Marije Visser. Bij DSC was Maaike Roubos inmiddels al in de ploeg gekomen, op de plek van Jessie Heuveling. Ook na rust bleef Mid-Fryslân de bovenliggende partij en na tien minuten was het gat vergroot naar zeven goals (20-13). Spannend werd het geen moment meer, ondanks verscheidene wissels bij DSC lukt het de bezoekers niet om dichterbij te komen. Een onverwacht ruime zege voor de promovendus en daarmee een prima start van het seizoen. (Uitslag: 31-20)
Kijk hier de wedstrijd terug

Archieffoto: Jenna Spelten

Gerelateerde artikelen

Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 4
Dameskorfbal
Dameskorfbal Topklasse '23-'24, ronde 4
Opnieuw verrassingen in de Dameskorfbal Topklasse, waar afgelopen weekend weer bleek hoe dicht het bij elkaar ligt. Oranje Wit is van de 0 af en ook Rooi en De Korfrakkers pakten punten. Daarmee staan er nu vijf ploegen op vier punten. Daarboven staat Rosolo, met acht punten op zak de enige nog ongeslagen ploeg. Ook […]
Lees meer
In de media #3
Dameskorfbal Korfbal League Korfbal League 2
In de media #3
In de (online) media is er na speelronde drie vooral aandacht voor de zege van DVO op landskampioen PKC en de winst die DOS '46 boekte in Delft. Daarnaast een interview met Lieneke Pries, die eerder bij LDODK korfbalde en nu met HKC tegen haar oude ploeg in actie kwam. Ook is er aandacht voor de Korfbal League 2 en de Dames Topklasse.
Lees meer
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #3
Korfbal League
Kenonz Korfbal League Recap '23/'24, #3
Tijd voor speelronde drie in de Kenonz Korfbal League, met daarin onder andere de verrassende zege van DVO op PKC en een heel ruime overwinning van KZ op KCC, onder aanvoering van Esther Cordus. De streekderby tussen Groen-Geel en Blauw-Wit werd een prooi voor de hoofdstedelingen.
Lees meer

Topartikelen

TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League