Skip to the main content

Korfbal League 2 – play-offs #2

Korfbal League 2

Wie staat er op 6 april in de Korfbal League 2 finale in Papendrecht? In de eerste ronde wonnen AWDTV en DSC, zij hadden dus de beste papieren om de finale te halen. In de tweede ronde slaagden zowel Unitas als TOP er in om er dankzij een zege in eigen hal, een beslissende derde wedstrijd uit te slepen.

Unitas/Perspectief – AWDTV/IJskouddebeste
Een week eerder, in Amsterdam, was er een verlenging nodig om het duel te beslissen. Uiteindelijk trok AWDTV aan het langste eind, maar in de Sypel in Harderwijk had de Amsterdamse ploeg een zware dobber aan Unitas. Mick Snel opende de score voor de bezoekers, direct gecounterd door de 1-1 van Sabine Verhoef. Er volgde een onrustige fase met korte aanvallen over en weer, matige schoten en snel balverlies. Unitas doorbrak de doelpuntloze periode en pakte met drie doelpunten op rij een belangrijk eerste gaatje (4-2). Vervolgens kon de thuisploeg die voorsprong voorzichtig uitbouwen naar vier verschil. Verdedigend werd hetzelfde gedaan als vorige week: de heren zakten in op het schot van AWDTV, waarmee veel verdedigende rebounds gepakt werden. In de laatste fase van de eerste helft knokte AWDTV zich terug. Over en weer werden felle duels uitgevochten en met regelmaat lag het spel even stil. Zo’n tweeënhalve minuut voor rust zorgde Mick Snel met zijn vierde van de avond voor de aansluitingstreffer (11-10). De net ingevallen Thomas Hoekstra (op de plek van Mark Kreikamp) zorgde er voor dat Unitas toch met twee verschil ging rusten (12-10). In de tweede helft viel de eerste goal na rust pas na zeven minuten. Het was Cedric Pardieck die AWDTV over het dode punt hielp: met twee goals op rij zette hij zijn ploeg weer op gelijke hoogte met Unitas: 12-12. De thuisploeg leek het kwijt te zijn, verdedigend maakte het fouten en aanvallend miste de thuisploeg veel kansen. Het momentum leek bij AWDTV dat doorpakte en op twee doelpunten voor kwam via Mick Snel en Sterre Leider (12-14). Daarna herpakte Unitas zich en schakelde de ploeg een tandje bij. Mike van Boven stond op, nam zijn ploeg bij de hand en scoorde een aantal heel belangrijke doelpunten. De Harderwijkers kantelden de wedstrijd en maakten opnieuw het gat van vier. Dat kreeg AWDTV niet meer dicht en zo sleepte Unitas een derde en beslissende wedstrijd uit het vuur. (Uitslag: 20-18)

TOP/IAA fresh – DSC
In Eindhoven was DSC vorige week op alle fronten de betere, wat resulteerde in een duidelijke zege voor de Eindhovenaren. Maaike van der Willik raakte in die eerste play-off geblesseerd aan haar enkel, maar was toch inzetbaar in de tweede wedstrijd. Dat TOP moest winnen om een beslissende wedstrijd af te dwingen was te merken aan de ploeg, er zat veel meer beleving in het duel dan een week eerder. TOP kwam snel op 2-0 na een fraaie tip-in van Tim Dekker. De Sassemers legden bovendien de speerpunten van DSC knap aan banden: in het vak waar het vaak om Robert Roubos en Timo de Wit draait, werden beide mannen erg strak verdedigd door Nick Pikaar en Bastiaan Overwater. Bovendien was TOP zelf een stuk scherper in de afronding. De eerste helft was spannend en golfde op en neer. Halverwege was er een fase voor DSC waarin de ploeg op drie verschil kwam, gevolgd door een fase waarin TOP vijf goals op rij maakte. Jill Heijink was belangrijk voor de Sassemse ploeg met drie goals in de eerste helft (ruststand: 12-12). De eerste tien minuten van de tweede helft waren, wat doelpunten betreft, mager. Bij DSC werden Timo de Wit en Coen Spoor van vak gewisseld. Dan sorteerde niet direct effect voor de bezoekers. In dezelfde fase raakte Overwater bij TOP geblesseerd, hij werd vervangen door Stan Postma. Na een duel om de bal tussen Julia Schuiling en Robert Roubos ontstond er een klein opstootje, waarbij zowel Nick Pikaar als Daniel Harmsen een gele kaart kregen. Gedurende de hele tweede helft lag het spel sowieso heel vaak stil. Er werd niet veel gescoord maar er gebeurde genoeg. Toen Pikaar het veld weer in mocht, liet hij meteen zien hoe belangrijk hij is voor de ploeg. Zijn eerste balcontact werd direct een doelpunt. Ook Heijink stond op alle belangrijke momenten op, zij eindigde op zeven goals. Dinsdagavond (2 april) mogen beide ploegen in een beslissende derde wedstrijd in Eindhoven gaan bepalen wie er de finale gaat spelen. (20-18)

Programma play-offs #3
Dinsdag 2 april
20.30 uur AWDTV – Unitas
20.30 uur DSC – TOP

Foto: Winanda van Zwamen

Gerelateerde artikelen

Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League Recap - play-offs #2
De finalisten zijn bekend! De strijd om de landstitel in de finale van de Kenonz Korfbal League zal gaan tussen PKC/Vertom en DVO/Transus. Rotterdam Ahoy kleurt wederom groen en wit, net als vorig jaar.
Lees meer
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
A-jeugd Hoofdklasse Korfbal League Korfbalfinale Topkorfbal
Arbitrage slotfase zaalseizoen bekend
De aanwijzingen van de arbiters voor de laatste wedstrijden van het zaalseizoen ’23/’24 zijn bekend gemaakt. Stan de Groot en Peter van der Terp zijn aangewezen voor de finale van de Kenonz Korfbal League in Rotterdam Ahoy, de finale van de A-jeugd wordt gefloten door Lodewijk Hut en Riejander Deen. Alle aanwijzingen voor de slotfase […]
Lees meer
NK Zaalkorfbal '23/'24 - Round-Up
Evenementen
NK Zaalkorfbal '23/'24 - Round-Up
Op zaterdag 6 april was de Maaspoort in Den Bosch de hele dag het decor van het NK Zaalkorfbal. De finales van de D-jeugd, C-jeugd en B-jeugd werden overdag gespeeld en ’s avonds stonden de finales van de A-jeugd dames en Topklasse dames op het programma. Na een fantastische dag en een aantal zinderende finales […]
Lees meer

Topartikelen

A-jeugd Hoofdklasse Dameskorfbal Korfbal League Korfbal League 2
Slotfase zaalcompetitie '23-'24
TeamNL Korfbal
Ard Korporaal nieuwe bondscoach van TeamNL Korfbal