Skip to the main content

Korfbal League 2 Round-Up #1

Korfbal League 2 Topkorfbal

Gelijk met de Kenonz Korfbal League ging afgelopen weekend ook de Korfbal League 2 van start. De verschillen in uitslagen waren groot in de eerste ronde, maar dat zegt natuurlijk nog helemaal niets.

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – TOP/IAA fresh
Direct een topwedstrijd in ronde 1: twee voormalig Korfbal Leagueploegen tegenover elkaar. Met het grote verschil dat Dalto weinig wijzigingen kende in de selectie, terwijl er bij TOP een hele nieuwe en jonge ploeg staat. De eerste tien minuten was Dalto op alle fronten beter dan TOP, maar de Driebergenaren verzuimden dat overwicht om te zetten in doelpunten: het bleef lang 2-0. In het resterende kwartier kon de thuisploeg de voorsprong uitbouwen naar vijf verschil (10-5) maar voor rust kwam TOP nog wat terug. Door een slecht uitgespeelde laatste halve minuut snoepte TOP op slag van rust nog een punt van de voorsprong van Dalto af: 12-9 rust. Na rust werd het gaatje nog twee, maar vervolgens liep Dalto weer uit en kwam de zege eigenlijk nooit in gevaar. Fenna Cavelaars speelde een goede wedstrijd maar ook Joost Wattel viel op. Belangrijke eerste punten voor Dalto, waar coach Barry Schep na de zaal stopt omdat hij gaat reizen met zijn gezin. (Uitslag: 25-21)

Wedstrijd terugkijken

DSC – Tempo
Twee ploegen die elkaar goed kennen en in de eerste helft ontliepen DSC en Tempo elkaar niet veel. Het was van beide kanten wat moeizaam, DSC gaf veel verdedigende druk en daar had Tempo moeite mee. Aan de andere kant profiteerde de thuisploeg daar te weinig van, veel kansen maar het vizier stond nog niet op scherp. De 10-8 ruststand was dan ook een terechte afspiegeling van het spel de eerste helft. In de eerste fase na rust had Tempo het initiatief en kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte. Een goede wissel aan Eindhovense kant maakte het verschil, Robert Roubos werd gebracht en hij was erg belangrijk voor zijn ploeg. Ook Tempo wisselde, zo kwam Stijn Eilers binnen de lijnen om wat meer rebounds en beweging in het vak te brengen, maar dat had niet het beoogde effect. Bij DSC ging het lopen, vielen de doelpunten makkelijk en bij Tempo zakte het niveau weg. Het resulteerde in een heel ruime overwinning voor de Eindhovenaren, die met een goed gevoel naar het duel tegen HKC gaan. (Uitslag: 29-17)

Wedstrijd terugkijken

Oost-Arnhem – Fiks
De thuisploeg begon matig aan het duel met Fiks zaterdag en na zeven minuten stond er een 1-4 tussenstand op het bord. Oost-Arnhem creëerde in de beginfase prima kansen, maar het ontbrak aan afronding, terwijl bij Fiks de ballen wel vielen. Op 2-4 moest Rick Verdouw met groen naar de kant en kwam Thijs Broenink binnen de lijnen, wat eigenlijk een prima wissel bleek. Langzaam maar zeker knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd. Het was een onrustige eerste helft met veel vrije ballen en spelhervattingen. Tot 6-6 ging het gelijk op, maar daarna nam Oost-Arnhem de touwtjes in handen en liep uit naar een ruime voorsprong. Bovendien werd er verdedigend teruggezakt op het eerste schot, waardoor Fiks moeite had om te herhalen en snel de bal kwijt was. Een 17-6 ruststand was het gevolg. In de tweede helft bleef Oost-Arnhem doorgaan met scoren, tot op acht en een halve minuut voor tijd het verschil twintig doelpunten werd (29-9). De thuisploeg had op alle vlakken over op Fiks dat in de slotfase nog wel iets deed om het gat te verkleinen, maar uiteindelijk was Oost-Arnhem een paar maten te groot. (Uitslag: 33-15)

Wedstrijd terugkijken

TOP (A) – HKC
In Arnemuiden stonden TOP en HKC tegenover elkaar, twee ploegen die vorig seizoen nog lang meededen in de strijd om promotie naar de Kenonz Korfbal League maar het uiteindelijk niet redden. Een aantrekkelijk duel, met veel doelpunten in de beginfase. Na de 5-6 stokte de score aan beide kanten, zowel TOP als HKC creëerden genoeg kansen en hielden over in de rebound maar het ontbrak aan afronding. De 8-8 van Remco Bezemer was een vermelding waard, knap hoe hij in een onmogelijke positie toch nog wist te scoren. Bij rust was het verschil slechts één doelpunt: 13-12. Direct na rust kende TOP een mindere fase en kon HKC afstand nemen. Via 13-15 werd het 16-20 en de ploeg uit Arnemuiden moest in de achtervolging. TOP vocht zich terug, het vijfde doelpunt van Anita de Ridder was de aansluitingstreffer: 21-22 met nog iets meer dan vier minuten te spelen. Uiteindelijk lukte het TOP niet om op gelijke hoogte te komen: Eliza Roest met zijn vijfde goal schoot weer twee verschil op het bord. Belangrijke eerste punten voor HKC in de openingswedstrijd van het seizoen. (Uitslag: 22-24)

Wedstrijd terugkijken

AW.DTV – DeetosSnel
AW.DTV kende een valse start in de Korfbal League 2. In de eerste aanval was het direct raak voor de thuisploeg, maar daarna was het DeetosSnel dat de klok sloeg. Het verschil liep op en bij een 2-13 tussenstand kwam bij AW.DTV Ilona van den Berg binnen de lijnen. Bij rust was het uiteindelijk 4-15. De Amsterdammers hadden in de eerste helft genoeg kansen, maar de ballen vielen niet en verdedigend hadden Mees Oppe en Joost Hofman veel rebounds voor DeetosSnel. Na rust duurde het lang voor het eerste doelpunt viel. Bij de Dordtenaren leek de scherpte er wat vanaf, maar ook AW.DTV begon matig aan het tweede bedrijf. Daarna ging het beter lopen bij de thuisploeg, maar het verschil dat in de eerste helft gemaakt was bleek te groot om nog te overbruggen. (Uitslag: 14-25)

Wedstrijd terugkijken

Foto: Jenna Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal