Skip to the main content

Korfbal League 2 Round-Up #2

Korfbal League 2 Topkorfbal

Sterk wisselende uitslagen in de tweede ronde van de Korfbal League 2. Zo herpakte Tempo zich na het verlies van een week eerder, kreeg DeetosSnel een nederlaag te verwerken, speelden TOP (S) en AW.DTV een bijzonder matig duel en was vooral HKC-DSC heel erg spannend.

HKC – DSC
Na een stroeve beginfase pakte HKC het initiatief en na negen minuten korfballen had de thuisploeg een 7-2 voorsprong. Dat noopte de technische staf van DSC tot het nemen van een time-out. Direct na de onderbreking scoorde Robert Roubos de 7-3, hij was tot dan toe de enige DSC’er die op het scoreformulier voorkwam. Een middels een tussensprint kwamen de Eindhovenaren terug in de wedstrijd, van 7-4 naar 9-8 een kleine acht minuten voor tijd. Een time-out van HKC kon de ban niet breken; de ingevallen Aimee Schuengel was direct belangrijk en  even later twee goals op rij van Thije Antheunisse zette DSC weer op gelijke hoogte (12-12). Bij rust was het nog altijd gelijk: 14-14. In de tweede helft ontspon zich een interessant duel, waarin het stuivertje wisselen was tot DSC zo’n tien minuten voor tijd een gaatje van drie kon slaan. Voor HKC was het aanhaken of afhaken en dankzij Jop Brouwer bleef de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam aan het elastiek. Op 24-24, twee minuten voor tijd, miste Roubos een belangrijke strafworp maar even later maakte hij zijn misser van afstand goed. 40 seconden voor tijd schoot Sanne Langedoen HKC weer naast DSC. In de daaropvolgende aanval was het Schuengel die de 25-26 binnenschoot en hoewel HKC nog een aanval kreeg lukte het niet meer nog een punt uit het vuur te slepen. Roubos werd topscorer met negen doelpunten. (Uitslag: 25-26)

Fiks – Dalto/Klaverblad Verzekeringen
Beide ploegen gaven veel verdedigende druk, waardoor het spel onrustig oogde. Het leverde bovendien vrije ballen en strafworpen op, waar niet altijd even zorgvuldig mee omgesprongen werd. Al bij 3-3 nam Barry Schep een time-out, maar dat sorteerde niet direct effect. Dalto was slordig maar Fiks verzuimde daarvan te profiteren, waardoor het verschil in de eerste helft klein bleef. Halverwege de eerste helft, bij 7-7, moest Fenna Cavelaars geblesseerd het veld verlaten, zij werd vervangen door Robin van der Vliet. Er werden veel duels uitgevochten, soms werd het behoorlijk fysiek, maar beide ploegen gaven elkaar weinig toe. Bij rust was het verschil dan ook maar één goal, wel in het voordeel van de thuisploeg: 13-12. Na rust bracht Schep Mathijs den Ouden waarmee er wat meer aanvallende dreiging kwam bij Dalto. Aan de andere kant was Roy Vreeken met zijn doelpunten erg belangrijk voor Fiks en de thuisploeg sloeg een gaatje van twee, dat tot 19-17 in stand bleef. De onderlinge duels bleven stevig en af en toe was er de nodige irritatie. Dalto hield de rust, speelde lange aanvallen die uiteindelijk eindigden in een doelpunt. Van 19-17 werd het 20-20 en daarna was het Dalto dat uitliep en vier verschil maakte met nog een tweeënhalve minuut op de klok. Het bleek de beslissing: Fiks was niet meer bij machte om de schade te repareren en kreeg wel de complimenten maar niet de punten. (Uitslag: 23-27)

TOP/IAA fresh – AW.DTV
‘Een draak van een wedstrijd’ noemde AW.DTV-coach Erwin Dik het duel na afloop op de livestream en dat was een prima omschrijving van een heel matig duel. AW.DTV verloor vorige week nog met ruime cijfers van DeetosSnel, terwijl TOP te kort kwam tegen Dalto. Voor beide ploegen was het dus belangrijk om de punten te pakken. Die intentie kwam in de eerste halve minuut ook tot uiting, al binnen dertig seconden was het 1-1. Het eerste kwart was het een intense wedstrijd met veel strijd maar niet bijzonder veel doelpunten (5-5). Daarna werd het vooral een verdedigende wedstrijd, met over en weer veel korte aanvallen. Twee minuten voor de rust pakte AW.DTV voor het eerst een gaatje van twee (7-9) en daarmee zochten beide ploegen de kleedkamer op. Na rust kwam bij AW.DTV ‘good old’ Ilona van den Berg binnen de lijnen, maar TOP kwam via twee doelpunten van Jill Heijink op gelijke hoogte (9-9). Beide ploegen brachten de nodige wissels, maar dat leidde niet tot veel meer goals. De afrondingspercentages lagen met nog een kwartier op de klok en een magere 11-11 tussenstand op 15% voor TOP om 14% voor AW.DTV en ook de reboundpercentages waren niet om over naar huis te schrijven. In het restant van de tweede helft werd het spel – ondanks dat er veel energie geleverd werd – niet beter, het bleef erg rommelig van beide kanten. Zeven minuten voor tijd maakte Jim Snel de 11-13, wederom een gaatje van twee voor AW.DTV. TOP scoorde daarna nog slechts één keer, de Amsterdammers vonden de korf helemaal niet meer. Een zeer matige wedstrijd dus, die uiteindelijk eindigde in het voordeel van AW.DTV. (Uitslag: 12-13)

DeetosSnel – TOP (A)
Na de ruime overwinning van DeetosSnel, vorige week op AW.DTV, duurde het nu lang voor de Dordtenaren de korf vonden. Even dacht de thuisploeg een 3-1 voorsprong te pakken, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege een schotklokoverschrijding en aan de andere kant trok TOP de stand gelijk. De doelpunten waren duur in Dordrecht, want na een kwart wedstrijd stond er pas een 2-3 stand op het bord. Het ontbrak vooral aan afronding van de kansen. Bovendien kon er door gebrek aan aanvallende rebounds aan beide kanten niet vaak genoeg herhaald worden en eindigden aanvallen meer dan eens na één schot. Met nog 6.30 op de klok in de eerste helft en een 2-6 tussenstand kreeg TOP een strafworp, waarop de staf van DeetosSnel een time-out nam. Nadat TOP de stip verzilverde kwam DeetosSnel terug in de wedstrijd en werd het verschil voor rust nog verkleind tot drie goals (5-8). Na rust liep TOP verder uit en op 5-12 kreeg Joost Hofman van DeetosSnel een groene kaart na onbesuisd inspringen op Jurgen Janse, hij moest vijf minuten naar de kant. Pas na negen minuten in de tweede helft viel het eerste Dordtse doelpunt maar vervolgens duurde het weer lang voor de thuisploeg scoorde. Intussen was TOP uitgelopen en hoewel de ploeg uit Arnemuiden in de laatste acht minuten van de wedstrijd helemaal niet meer tot scoren kwam, was DeetosSnel niet bij machte het gat te dichten. (Uitslag: 10-16)

Tempo – Oost-Arnhem
Een week eerder haalde Oost-Arnhem nog hard uit tegen Fiks en kreeg Tempo een enigszins geflatteerde nederlaag tegen DSC te verwerken. In de beginfase van het duel liep de thuisploeg direct weg, na elf minuten was het 7-2 en nam Oost-Arnhem een time-out. Tempo koos er voor om de eerste bal achter te verdedigen en haalde daarmee de snelheid uit de aanval van Oost-Arnhem. De bezoekers hadden erg veel moeite met de rebound in de eerste helft en maakte niet de juiste schotkeuzes. Bij Tempo liep het een stuk beter, na twintig minuten stond iedereen op het scoreformulier en was het verschil negen goals (13-4). Bij rust was het 15-6, waarbij Tempo over veel schijven kon scoren en het bij Oost-Arnhem vooral van de dames kwam. De bezoekers begonnen scherp aan de tweede helft, met een snelle goal. Bij Tempo viel Marjolein Vonk uit met een blessure en na de sterke start van Oost-Arnhem aan de tweede helft nam Sanne Broeksma van Tempo snel een time-out. Pas na vijf minuten in de tweede helft viel de eerste goal van Tempo. Toch kon Oost-Arnhem niet echt dichterbij komen, het gat bleef zo tussen de acht en de tien doelpunten gedurende de hele tweede helft. De overwinning kwam voor Tempo geen moment in gevaar en daarmee revancheerden de Alphenaren zich voor de nederlaag een week eerder. (Uitslag: 24-16)