Skip to the main content

Korfbal League Recap #14: Oost-Arnhem definitief gedegradeerd

Korfbal League Topkorfbal

Voor Oost-Arnhem is degradatie een feit na de ruime nederlaag tegen KCC. In de kampioenspoule kon LDODK het PKC één helft lastig maken en boekte Fortuna een degelijke overwinning op DVO, in een wedstrijd die twee gezichten had.

Dit artikel wordt gedurende het weekend aangevuld.

Kampioenspoule (KLC)
LDODK/Rinsma Modeplein – PKC/Vertom
PKC boekte zaterdagavond een verdiende overwinning in Gorredijk, maar LDODK weerde zich – met name in de eerste helft – kranig. De bezoekers stonden de hele eerste helft aan de goede kant van de score, maar het gaatje van drie dat ze voor rust hadden werd gereduceerd tot slechts één verschil (14-15). Ook in de eerste fase na rust bleef LDODK aan het elastiek, maar een buzzerbeater van Jelmer Jonker maakte twee verschil (17-19) en daarna liep PKC, aan de hand van Jonker, uit naar een gaatje van vier. Twee goals van Richard Kunst brachten de beslissing (18-24) en in de daaropvolgende fase leek PKC een heel ruime uitslag neer te gaan zetten, ook omdat LDODK een doelpuntloze fase kende. Toch konden de Friezen in de slotfase de schade enigszins beperken, maar de overwinning kwam voor PKC niet meer in gevaar. Aan Papendrechtse zijde stond geen maat op Jelmer Jonker, die uiteindelijk twee minuten voor tijd een publiekswissel kreeg en topscorer werd met elf doelpunten. (Uitslag: 25-31)

Fortuna/Delta Logistiek – DVO/Accountor
Fortuna – met captain Thomas Reijgersberg die deze week aankondigde na dit seizoen te stoppen – speelde een heel sterke eerste helft. Zowel verdedigend als aanvallend waren de Delftenaren DVO de baas. Fortuna gaf veel verdedigende druk, waar DVO het lastig mee had. De Bennekommers werden ver naar buiten gedrongen, tot 9-7 kon DVO bij blijven maar liep al wel telkens achter de feiten aan. Vanaf dat punt gingen de remmen los en vielen de doelpunten heel makkelijk bij Fortuna, wat resulteerde in een 19-10 ruststand. Het verschil in pogingen na de eerste helft was ook groot: 70 pogingen van Fortuna tegen 45 pogingen van DVO. De tweede helft had een heel ander gezicht. Het spel kabbelde een beetje voort. De scherpte was weg en de energie leek uit de wedstrijd te zijn. Aan beide kanten werd er veel gewisseld. In de laatste fase van de tweede helft vielen de goals weer wel en werd het aanwezig publiek getrakteerd op een paar mooie doelpunten. Echter, de wedstrijd was allang gespeeld en Fortuna was een klasse beter. (Uitslag: 28-19)

KZ/Thermo4U – DOS’46
Dit duel is verplaatst naar dinsdag 22 maart.

Huidige stand:

W P D
1. PKC 8 14 +36
2. Fortuna 8 14 +48
3. DVO 8 8 -4
4. KZ 7 4 -23
5. DOS’46 6 2 -25
6. LDODK 7 2 -32

Degradatiepoule (KLD)
KCC/CK Kozijnen – Oost-Arnhem
Vooraf waren de belangen duidelijk: Oost-Arnhem moest winnen om directe degradatie uit te kunnen stellen. Dat zat er voor de Arnhemmers geen minuut in tegen KCC. De thuisploeg had vanaf de start van de wedstrijd het initiatief en gaf dit niet meer uit handen. Na tien minuten spelen maakte Bo Oppe de 7-0, zijn tweede goal van de wedstrijd en zijn 100e Korfbal Leaguedoelpunt. Jasper Broenink was degene die Oost-Arnhem even later van de nul hielp (9-1) en voor rust twee van de drie Arnhemse doelpunten maakte (14-3 rust). Ook na rust was Broenink de eerste die de korf vond, maar daarna ging KCC verder waar het de eerste helft geëindigd was. Via 20-5 werd het uiteindelijk 28-10 en daarmee viel het doek voor Oost-Arnhem definitief. Degradatie is onvermijdelijk, terwijl KCC aansluiting blijft houden met Blauw-Wit, dat dit weekend niet in actie kwam. (Uitslag: 28-10)

Dalto/Klaverblad Verzekeringen – GG/IJskoud de Beste
Dit duel is verplaatst naar donderdag 17 maart aanstaande.

Blauw-Wit (A) – TOP/LITTA
Dit duel is verplaatst naar dinsdag 22 maart aanstaande.

Huidige stand:

G P D
7. Blauw-Wit 7 12 +19
8. KCC 8 10 +15
9. Groen-Geel 7 8 +9
10. TOP 7 6 +12
11. Dalto 7 4 -8
12. Oost-Arnhem 8 4 -47

 

Foto: Gertrude de Vries, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal