Skip to the main content

Korfbal League Recap #2

Korfbal League Topkorfbal

De tweede speelronde in de Cashback World Korfbal League startte met een enerverend duel tussen Blauw-Wit en DOS’46, dat in extremis eindigde in een puntendeling. Terwijl de gehele Nijeveense aanhang dacht dat de winst binnen was, scoorde Loraine Vissers een buzzerbeater om zo een punt voor Blauw-Wit te redden (27-27).

Blauw-Wit (A) – DOS’46

Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte in de eerste helft. Vlak voor rust sloeg DOS’46 een gaatje van drie, maar Mandy Koelman benutte vlak voor rust een vrije bal (haar vierde doelpunt) en bepaalde zo de ruststand op 9-11. In de tweede helft maakten Blauw-Wit en DOS’46 er een waar spektakelstuk van. Hoewel de Nijeveners aan de goede kant van de score bleven, kon Blauw-Wit steeds weer aanhaken. In de slotseconden van het duel leek Harjan Visscher met een afstandschot de winnende (26-27) te maken en de Nijeveense aanhang vierde al feest. Te vroeg gejuicht, zo bleek. De thuisploeg kreeg met twee seconden op de klok nog één aanval. Loraine Vissers scoorde in de zoemer de gelijkmaker en redde zo een punt voor de Amsterdammers. Topscorer voor DOS’46 was Harjan Visscher (tien doelpunten), bij Blauw-Wit was Mandy Koelman met negen goals nadrukkelijk aanwezig. DOS’46 heeft na afloop contact gezocht met het KNKV over de absolute slotfase van dit duel. (Uitslag: 27-27)

GG/IJskoud de Beste – Fortuna/Delta Logistiek

De wedstrijd kende een rommelig begin. Beide teams waren zoekende en waren niet scherp in de afronding. Uiteindelijk zorgde Terrenc Griemink voor de 1-0 voor de thuisploeg. Daarna begon Fortuna beter te schieten en stond er al snel een 2-7 tussenstand op het scorebord. Echter, Groen-Geel kwam vanaf dat moment beter in de wedstrijd en wist weer op gelijke hoogte te komen: 8-8. Fortuna liet zich niet gek maken en aan de hand van Nik van der Steen liep het uit naar een 12-18 ruststand. Van der Steen was tot dan toe alweer goed voor zes doelpunten. Ook na rust was Fortuna de betere ploeg. Groen-Geel liet met vlagen goed korfbal zien, maar was ook vaak te slordig in de passing. Hierdoor kwam de overwinning van Fortuna niet meer in gevaar. Joren van Nieuwenhuijzen kreeg nog een groene kaart voor een stevige overtreding op Carlo de Vries, waardoor Jimmy Swikker zijn opwachting mocht maken in de Korfbal League. Uiteindelijk bepaalde Martin Coevert in de slotseconden van de wedstrijd de eindstand op 26-32. Een verdiende overwinning voor Fortuna waarin Van der Steen net als vorige week goed was voor tien doelpunten. (Uitslag: 26-32)

TOP/SolarCompleet – DVO/Accountor

De wedstrijd ging in de beginfase gelijk op. Beide ploegen ontliepen elkaar niet veel en tot 4-4 was het DVO dat telkens aan de goede kant van de score stond. Daarna lag het initiatief bij de thuisploeg en wist TOP voor het eerst een gaatje van vier doelpunten te slaan (11-7). Echter, DVO wist goed terug te komen en bij 15-15 stond het weer gelijk. Uiteindelijk was het Celeste Split die bij een doorbraakactie in haar val de bal nog knap door de korf wist te gooien, waardoor er met een stand van 16-15 gerust werd. Na rust was het TOP dat scherper uit de kleedkamers kwam en vaak kon herhalen door veel reboundoverwicht. DVO had meer moeite om onder de druk van TOP uit te komen waardoor het veel eenschotsaanvallen had. Paul Anholts schoot de 24-19 binnen en zorgde voor vijf doelpunten verschil. De wedstrijd was beslist en uiteindelijk werd er afgefloten bij een stand van 29-22 in het voordeel van de Sassemers. Frank Mostard, Mick Snel en Gertjan Meerkerk waren allen goed voor zes doelpunten. (Uitslag 29-22)

PKC/SWKGroep – Tempo

​Na een bewogen week voor PKC begon de wedstrijd tegen Tempo om 20.30 uur. Richard Kunst ontbrak bij de thuisploeg, hij was niet inzetbaar, en Julie Caluwé startte in de basis in plaats van Brett Zuijdwegt. PKC startte sterk en binnen een mum van tijd stond er al een 8-1 voorsprong op het scorebord. Tempo kwam terug tot vier doelpunten verschil (9-5), maar vervolgens was het weer PKC dat verder ging met scoren. Een prachtige pass van Olav van Wijngaarden werd subliem afgerond door Randy Oosting wat de stand op 12-5 bracht. Uiteindelijk werd er gerust met een 18-7 voorsprong. Hierbij hadden alle spelers van PKC al gescoord. Tweede helft was er eenzelfde spelbeeld te zien. Tempo creëerde een stuk minder kansen dan PKC en was niet scherp in de afronding. Tevens heerste de ploeg uit Papendrecht in de rebound, waardoor Tempo een erg moeilijke wedstrijd kende. Uiteindelijk was het al lang geen wedstrijd meer en won PKC ruim met 32-20. Jelle Steenbeek (Tempo) en Laurens Leeuwenhoek (PKC) waren ieder goed voor zeven doelpunten voor hun ploeg. (Uitslag 32-20)

LDODK/Rinsma Modeplein – KZ/Thermo4U

Op zondag werd de laatste wedstrijd van speelronde twee gespeeld. KZ startte scherper dan LDODK en kwam al snel op een 0-3 voorsprong. Daarna zorgde Marloes Frieswijk voor het eerste doelpunt voor de thuisploeg. KZ was de bovenliggende partij en kon uitlopen naar vier doelpunten verschil (4-8). Echter, LDODK wist aan te haken en de stand zelfs weer gelijk te trekken: 8-8. Daarna stond KZ telkens weer aan de goede kant van de score en wist het met een 12-13 voorsprong de rust in te gaan. Na rust was het LDODK dat beter aan de tweede helft startte en de voorsprong over kon nemen. Tot aan de 16-16 wist KZ nog bij te blijven, maar daarna kon LDODK uitlopen naar een 20-17 voorsprong. Deze voorsprong gaven de Friezen niet meer uit handen. KZ was niet meer bij machte om het gat te dichten en LDODK kon uitlopen naar acht doelpunten verschil: 33-25. Met deze winst pakte LDODK de koppositie in de Korfbal League. (Uitslag 33-25)

Foto: Martin Hulsman, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Bestuurders Competitie
Kom jij meedenken over de toekomst van korfbal?
Leuk nieuws voor jongeren tussen de achttien en dertig jaar die graag meedenken over de toekomst van korfbal! Op 12 september organiseert het KNKV in Dordrecht een bijeenkomst voor jongeren. Na een gezamenlijke maaltijd gaan de aanwezige jongeren met het KNKV in gesprek over de toekomst van korfbal.
Lees meer
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk