Skip to the main content

Korfbal League Recap #20: play-downs 2

Hoofdklasse Korfbal League Topkorfbal

Alles of niets was het zaterdagavond voor Groen-Geel in de play-downs met HKC. De ploeg van Daniel Harmzen moest winnen om nog kans te houden op lijfsbehoud en greep de laatste strohalm met beide handen. In een enerverend duel werd het uiteindelijk 31-28 in het voordeel van de Wormernezen, die daarmee een derde wedstrijd uit het vuur sleepten.

Lindsy Krop maakte de bedoelingen van Groen-Geel direct duidelijk door al in de eerste aanval de 1-0 op het bord te zetten. Net als in het eerste duel begon de nummer negen van de Korfbal League sterk, met name Carlo de Vries was erg belangrijk voor zijn ploeg in de eerste helft. Van 6-5 liep de thuisploeg uit naar een 10-5 voorsprong met een afrondingspercentage van 38% tegenover 17% van HKC. Bovendien kregen de Hardinxvelders een domper te verwerken met het uitvallen van Nadhie den Dunnen, die met een – op het eerste gezicht zware – knieblessure van het veld werd gedragen. Niet alleen aanvallend liep het goed bij Groen-Geel, ook verdedigend stond het sterk waardoor HKC er maar mondjesmaat uitkwam. Alleen Mark Klop kon de bezoekers enigszins in de wedstrijd houden de eerste helft met vijf doelpunten van zijn hand. Bij rust was het verschil opgelopen naar zes: 17-11.

Na rust kwam HKC mondjesmaat beter in de wedstrijd. Een goed schietende Eliza Roest en de vele rebounds betaalden zich uit. Bovendien leek alles wat Klop aanraakte te veranderen in goud en toen ook de vrouwen een scorende duit in het zakje deden slonk de ruime voorsprong van Groen-Geel. Na tien minuten in de tweede helft was het verschil nog slechts twee (21-19) en zag Harmzen zich genoodzaakt een time-out te nemen. Thomas Schagen gaf zijn ploeg weer wat lucht door het gat weer te vergroten naar drie, maar verzuimde vervolgens eigenhandig het verschil naar vier te tillen. Met de achtste van Klop was het verschil nog maar één (24-23) maar ook De Vries maakte vervolgens zijn achtste (25-23). Sanne Langendoen viel goed in bij HKC en deed wat hij moest doen: scoren. Desalniettemin kwam de ploeg van Marrien Ekelmans niet dichterbij dan op één punt. Drie minuten voor tijd beloonde Lisanne de Bruin een goede aanval van Groen-Geel met een belangrijke goal (30-26) en dat was de genadeklap. Ook Klop kon het tij niet meer keren, al werd hij topscorer met tien doelpunten. Aanstaande dinsdagavond (26 april, 20.30 uur) wordt in Hardinxveld het allesbeslissende derde duel gespeeld. (Uitslag: 31-28)

Foto: Erwin Bartman, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Junioren Hoofdklasse Round-Up: play-offs #2
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
Junioren Hoofdklasse Round-Up: play-offs #2
Om de finalisten voor de finale in Rotterdam Ahoy (16 april, 14.00 uur) te kunnen bepalen was in beide play-offs een beslissend derde duel nodig. In de play-downs werd alles met twee duels beslist: Dalto A1, LDODK A1, KCC A1 en ONDO A1 spelen ook volgend seizoen in de Hoofdklasse.
Lees meer
Hoofdklasse Round-Up #4: De spanning stijgt
Hoofdklasse Topkorfbal
Hoofdklasse Round-Up #4: De spanning stijgt
De vierde speelronde in de Hoofdklasse stond in het teken van de eerste returns. Na vier wedstrijden zijn DSC (HKAa) en Mid-Fryslân (HKBb) al zeker van de play-offs, beide ploegen zijn nog altijd zonder puntverlies.
Lees meer
Junioren Hoofdklasse Round-Up: play-offs #1
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
Junioren Hoofdklasse Round-Up: play-offs #1
De slotfase van de competitie bij de junioren is aangebroken. Vier ploegen zijn nog in de race voor een ticket voor de finale in Rotterdam Ahoy op 16 april: DOS'46 A1 en TOP/LITTA A1 wonnen daarin de eerste slag. Ook strijden er nog acht ploegen voor lijfsbehoud in de Hoofdklasse, zij spelen een 'best of two'.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Selectie World Games 2022 bekend
Ereklasse Topkorfbal
Ereklasse Round-Up #8: ruime uitslagen