Skip to the main content

Korfbal League Recap #3

Korfbal League Topkorfbal

Speelronde drie van de Cashback World Korfbal League startte zaterdag in Papendrecht, waar promovendus GG/IJskoud de Beste het opnam tegen PKC/SWKGroep. Later op de avond werden nog drie wedstrijden gespeeld. Alleen Fortuna/Delta Logistiek en Blauw-Wit (A) troffen elkaar op zondag.

PKC/SWKGroep – GG/IJskoud de Beste

De promovendus heeft tot nu toe geen punten weten binnen te halen, maar lijkt zich steeds beter te meten met het niveau van de andere Korfbal Leagueclubs. Ook PKC kon zich niet makkelijk ontdoen van Groen-Geel. Mede door een doelpunt van Olav van Wijngaarden in de laatste vijf seconden stond er een ruststand van 17-12 op het bord. Het verschil werd hierbij vooral gemaakt door de reboundende kracht van PKC en het grote aantal schotpogingen dat hierdoor ontstond. Groen-Geel kon bijblijven doordat ze een hoog scoringspercentage haalden. Maar alle schoten die er niet in gingen, waren voor de ploeg uit Papendrecht. Hierdoor kon Groen-Geel niet vaak herhalen. In de tweede helft wist Groen-Geel nog een aantal keer tot drie of vier doelpunten verschil terug te komen, maar PKC ging beter schieten waardoor het verschil uiteindelijk toch opliep. De Papendrechters bleven heersen in de rebound. Uiteindelijk pakte PKC 81 aanvallende rebounds, tegen slechts elf van Groen-Geel. De Wormernezen konden het hoge afrondingspercentage van de eerste helft niet vasthouden en moesten de overwinning aan PKC laten. (Uitslag: 33-24)

KZ/Thermo4U – Tempo

Beide ploegen hadden in twee speelronden nog niet gewonnen, maar hebben wel laten zien dat ze een goede ploeg als LDODK een aardig eind bij kunnen benen. De wedstrijd tussen de Alphense promovendus en de Koogers kreeg toch een minder spannend verloop dan van tevoren wellicht gedacht. KZ nam een 12-0 voorsprong, voordat Tempo na veertien minuten het eerste doelpunt wist te maken (12-1). KZ schoot met scherp terwijl Tempo moeite had om goede kansen te creëren. Er werd met een stand van 19-7 de rust in gegaan. Daarna kwam Tempo beter in de wedstrijd en liet het de achterstand niet verder oplopen. Dit kwam mede ook omdat KZ niet meer zoveel druk gaf als in de eerste helft. In de tweede helft werd er door beide ploegen evenveel gescoord (allebei dertien keer). Opvallend aan KZ-zijde was het aandeel van de dames in de score: maar liefst 26 van de 32 punten. Topscorer werd Marjolijn Schenk met negen treffers en aan de kant van Tempo was dat Jelle Steenbeek met zes punten. (Uitslag: 32-20)

DVO/Accountor – LDODK/Rinsma Modeplein

LDODK voerde na twee speelronden de ranglijst aan zonder puntverlies. Het begin van de wedstrijd in Bennekom ging gelijk op tot 7-7. Daarna sloeg LDODK een gat van vijf punten (7-12). De ploeg uit Gorredijk hield de voorsprong vast tot de rust, onder meer doordat André Zwart Gertjan Meerkerk van het scoren af wist te houden (ruststand 12-15). Vervolgens schroefde LDODK de score op en DVO deed dat niet, met als gevolg een 16-24 stand na het derde kwart. De winst van LDODK kwam niet meer in gevaar en de Friese ploeg blijft dus vol overtuiging in de winning mood. André Zwart werd verkozen tot player of the match en was samen met Marjolijn Kroon topscorer voor LDODK (ieder zes punten). Meerkerk werd dat voor DVO met vijf goals. (Uitslag: 23-29)

DOS’46 – TOP/SolarCompleet

Een speciale wedstrijd voor Celeste Split. Zij speelde haar 200e Korfbal Leaguewedstrijd. Het begin ging gelijk op tot 7-7. In deze fase van de wedstrijd miste TOP een paar opgelegde kansen op een eerste voorsprong. Nick Pikaar kreeg dat toch voor elkaar (7-8), maar de rust ging in bij 9-8 met dank aan Max Malestein en Jelmer Jonker. Het begin van de tweede helft bleef spannend; tot 12-12 gaven de ploegen elkaar nauwelijks ruimte. Sanne Jousma bracht TOP voor het eerst op een verschil van twee punten en dat gaf de ploeg uit Sassenheim niet meer uit handen. Langzaam maar zeker – het scoringspercentage lag deze avond bij beide ploegen niet erg hoog – bouwde TOP de voorsprong uit. Bij DOS’46 kwam Nienke Hintzbergen als topscorer uit de strijd (zes goals) en bij TOP scoorden Celeste Split en Sanne Jousma ieder viermaal. Split heeft nog zes doelpunten nodig om topscoorster aller tijden te worden. (Uitslag: 16-22)

Fortuna/Delta Logistiek – Blauw-Wit (A)

In de beginfase ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Tot 4-4 ging het gelijk op, maar daarna was het Fortuna dat meer grip op de wedstrijd kreeg en uit kon lopen naar een comfortabele 11-4 voorsprong. Blauw-Wit was in deze fase niet scherp en miste een aantal opgelegde kansen. Toen zowel Thomas Reijgersberg als Kenny Lauf door een groene kaart het veld voor vijf minuten moesten verlaten, stokte de doelpuntenproductie aan de kant van Fortuna. Hierdoor kon Blauw-Wit wat terugkomen en werd er gerust met een stand van 14-9. In de tweede helft daalde het niveau van de wedstrijd. Er werd niet goed geschoten en de passing was met regelmaat niet goed.  Blauw-Wit kroop langzaam dichterbij en bij een stand van 16-15 kon het weer alle kanten in. Echter was het Fortuna dat aan de goede kant van de score bleef. Uiteindelijk bracht Nik van der Steen met nog twee minuten te spelen de beslissing door de 23-20 binnen te schieten. Beide ploegen scoorde nog een keer waardoor de einduitslag bepaald werd op 24-21. (Uitslag: 24-21)

Foto: Edwin Sonneveld, Korfbalfoto.nl

Gerelateerde artikelen

Succesvolle tweede week Tour de Camping
Evenementen
Succesvolle tweede week Tour de Camping
Ruim driehonderd vrolijke kinderen, enthousiaste korfbaltrainers, blije ouders, RCN-campings met mooie velden om te sporten én lekker warm weer. Dat waren de ingrediënten voor de zomereditie van Tour de Camping 2022. “Ook deze editie was weer een groot succes. Elke dag deden er weer veel kinderen mee aan de clinics. Het is mooi dat wij […]
Lees meer
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Evenementen
Veel enthousiasme tijdens eerste week Tour de Camping
Deze week deden ruim honderd kinderen mee aan korfbalclinics op RCN Vakantieparken. “Het was weer een hele mooie week. Het mooiste aan het Tour de Camping-concept is dat iedereen vrijblijvend kan aansluiten bij de clinic en op een speelse manier kennis kan maken met korfbal. We zagen veel enthousiasme bij de deelnemers én bij hun […]
Lees meer
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
TeamNL Korfbal won zondagavond het goud op The World Games 2022. In een vol Birmingham Jefferson Civic Complex werd België in de finale met 23-12 verslagen. Het brons ging naar Chinees Taipei, dat een spannende strijd met Duitsland uitvocht om plek drie en uiteindelijk met 22-23 won.
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal
Goud voor TeamNL Korfbal op The World Games
Internationaal
Video: portret Randell van der Steen en Gerald van Dijk