Skip to the main content

LDODK komt bliksemstart DOS’46 te boven en houdt zicht op play-offs

Korfbal League Topkorfbal

Kans houden op de vierde plek en dus de play-offs. Dat was dinsdagavond de inzet in de uitgestelde derby van het noorden. De eerste helft was voor de thuisploeg, de tweede voor de gasten: 19-21.

 

Bij LDODK startten de broers Erwin en André Zwart naast elkaar en keerde Julian Frieswijk terug in de basisacht ten faveure van Marvin Piepers. Bij DOS’46 ontbrak hoofdcoach Herman van Gunst en zijn honneurs werden waargenomen door assistent-coach Rick Wessel.

Het duel begon wat later door Friese confetti en toen dit was opgeruimd had DOS’46 een bliksemstart. Op 5-0 zag LDODK-coach Gerald Aukes zich genoodzaakt om tegen zijn oude club al vroeg een time-out te nemen. Halverwege de eerste helft  was het 7-1, waarna LDODK sterker werd en meer grip kreeg op de thuisploeg, die slordiger werd. Rust: 11-8. In de pauze nam DOS’46 afscheid van de dit seizoen voortijdig vertrokken hoofdcoach Edwin Bouman.

Het begin van de tweede helft was voor LDODK, dat onder aanvoering van Marjolijn Kroon en Marloes Frieswijk al vlot langszij kwam (13-13). De gasten hielden het initiatief in dit enerverende duel en nadat DOS’46 nog één keer gelijk kwam (16-16) was LDODK ook in de eindfase – waarin beide ploegen wisselden – de betere. Eline van Veldhuisen schoot DOS’46 vlak voor tijd nog naar 19-20, maar een ‘kruisbal’ van Marlou Kuiper en Marjolijn Kroon had opnieuw succes en zo bepaalde laatstgenoemde met een strafworp de eindstand op 19-21.

Zo werd de Frieswijk-strijd beslecht in het voordeel van LDODK’ers Marloes en Julian Frieswijk. De laatste reguliere competitiewedstrijd treffen ze hun broer Pascal nog één keer, waarna – zoals deze week bekend werd – Marloes en Pascal volgend seizoen samen weer het blauw van hun oude club SCO gaan dragen.

Door dit resultaat komt LDODK op vier punten en op gelijke hoogte met KZ/Thermo4U, dat op basis van onderling resultaat nog wel vierde staat en dinsdagavond 22 maart nog een inhaalduel tegen DOS’46 te goed heeft. DOS’46 staat met twee punten onderaan en heeft ook nog altijd kans op plek vier.

Huidige stand in KLC

W P D
1. PKC 8 14 +36
2. Fortuna 8 14 +48
3. DVO 8 8 -4
4. KZ 7 4 -23
5. LDODK 8 4 -30
6. DOS’46 7 2 -27

 

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
Dameskorfbal Hoofdklasse A-junioren Korfbal League Korfbal League 2 Topkorfbal
Slotfase zaalcompetitie 2022-2023
We naderen het einde van de zaalcompetitie seizoen 2022-2023. In dit artikel lees je precies welke wedstrijden er nog gespeeld worden, vind je de livestreamlinks (indien beschikbaar) en check je snel de belangrijkste uitslagen.
Lees meer
A-junioren Hoofdklasse
Hoofdklasse A-junioren Topkorfbal
A-junioren Hoofdklasse
De slotfase van de competitie bij de A-junioren is razend spannend. In de voorlaatste speelronde heeft DVO A1 zich verzekerd van de play-offs, maar wie er tweede gaat worden in de AHKA is nog niet beslist. In de AHKB is PKC A1 al zeker van de play-offs, maar runner-up Fortuna A1 verloor waardoor TOP A1 nu op een gelijk aantal punten staat.
Lees meer
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
Dameskorfbal Evenementen
Ticketverkoop Dameskorfbal Zaalfinale gestart
De spanning in de Topklasse van het dameskorfbal stijgt en ook bij de A-jeugd blijft het spannend wie, na de kruisfinales, de finaleplekken weten te bemachtigen. Op zaterdag 8 april nemen de winnaars van de kruisfinales het tegen elkaar op tijdens de Dameskorfbal Zaalfinale in de Maaspoort in Den Bosch. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar!  […]
Lees meer

Topartikelen

Internationaal TeamNL Korfbal Topkorfbal
De opmars van international Ran Faber: ‘Van het woord talent kun je lui worden’
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League