Skip to the main content

LDODK komt bliksemstart DOS’46 te boven en houdt zicht op play-offs

Korfbal League Topkorfbal

Kans houden op de vierde plek en dus de play-offs. Dat was dinsdagavond de inzet in de uitgestelde derby van het noorden. De eerste helft was voor de thuisploeg, de tweede voor de gasten: 19-21.

 

Bij LDODK startten de broers Erwin en André Zwart naast elkaar en keerde Julian Frieswijk terug in de basisacht ten faveure van Marvin Piepers. Bij DOS’46 ontbrak hoofdcoach Herman van Gunst en zijn honneurs werden waargenomen door assistent-coach Rick Wessel.

Het duel begon wat later door Friese confetti en toen dit was opgeruimd had DOS’46 een bliksemstart. Op 5-0 zag LDODK-coach Gerald Aukes zich genoodzaakt om tegen zijn oude club al vroeg een time-out te nemen. Halverwege de eerste helft  was het 7-1, waarna LDODK sterker werd en meer grip kreeg op de thuisploeg, die slordiger werd. Rust: 11-8. In de pauze nam DOS’46 afscheid van de dit seizoen voortijdig vertrokken hoofdcoach Edwin Bouman.

Het begin van de tweede helft was voor LDODK, dat onder aanvoering van Marjolijn Kroon en Marloes Frieswijk al vlot langszij kwam (13-13). De gasten hielden het initiatief in dit enerverende duel en nadat DOS’46 nog één keer gelijk kwam (16-16) was LDODK ook in de eindfase – waarin beide ploegen wisselden – de betere. Eline van Veldhuisen schoot DOS’46 vlak voor tijd nog naar 19-20, maar een ‘kruisbal’ van Marlou Kuiper en Marjolijn Kroon had opnieuw succes en zo bepaalde laatstgenoemde met een strafworp de eindstand op 19-21.

Zo werd de Frieswijk-strijd beslecht in het voordeel van LDODK’ers Marloes en Julian Frieswijk. De laatste reguliere competitiewedstrijd treffen ze hun broer Pascal nog één keer, waarna – zoals deze week bekend werd – Marloes en Pascal volgend seizoen samen weer het blauw van hun oude club SCO gaan dragen.

Door dit resultaat komt LDODK op vier punten en op gelijke hoogte met KZ/Thermo4U, dat op basis van onderling resultaat nog wel vierde staat en dinsdagavond 22 maart nog een inhaalduel tegen DOS’46 te goed heeft. DOS’46 staat met twee punten onderaan en heeft ook nog altijd kans op plek vier.

Huidige stand in KLC

W P D
1. PKC 8 14 +36
2. Fortuna 8 14 +48
3. DVO 8 8 -4
4. KZ 7 4 -23
5. LDODK 8 4 -30
6. DOS’46 7 2 -27

 

Foto: Marco Spelten, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal