Skip to the main content

Korfbal League Recap: Fortuna ongeslagen naar kampioenspoule

Korfbal League Topkorfbal

Met een degelijke overwinning op KZ/Thermo4U heeft Fortuna/Delta Logistiek de ongeslagen status in poule A weten te behouden. De Delftenaren nemen zo de volle acht punten mee naar de kampioenspoule (KLC), waarin de eerste wedstrijd op zaterdag 19 februari gespeeld zal worden.

KZ/Thermo4U – Fortuna/Delta Logistiek
In Koog aan de Zaan had Daan Preuninger voor het eerst sinds zijn blessure weer een basisplaats, bij KZ is Anna Kriek op de weg terug van een achillespeesblessure en zij begon op de bank. De eerste twee doelpunten vielen vlot, maar daarna duurde het even voor de wedstrijd op gang kwam. Marjolijn Schenk en Nik van der Steen waren goed op schot in de beginfase, Schenk maakte vier van de eerste vijf goals voor KZ en de vierde van Van der Steen (4-8) was zijn vijfhonderdste in de Korfbal League. Een opstootje bij een vrije bal leverde Harjan Visscher en Lars Hoorn beide een groene kaart op, maar dat bleef verder zonder al te grote gevolgen. Nog voor rust pakte Fortuna een gat van zeven doelpunten (8-15): met name de verdedigende druk van Fortuna speelde KZ parten in de eerste helft. In de tweede helft ging het aanvallend beter, al lag Schenk behoorlijk aan de ketting bij Jessica Lokhorst en hield Fleur Hoek Anouk Haars grotendeels van het scoren. Aan de andere kant bleef Van der Steen – dankzij de vele rebounds van Mick Snel – maar raak schieten en halverwege het tweede bedrijf had Fortuna de wedstrijd prima onder controle (14-22). Smetjes op de wedstrijd waren de blessures van Snel en Renée van Ginkel, maar Fortuna kon het duel zakelijk uitspelen, zonder ook maar een moment in gevaar te komen. Topscorer werd Van der Steen met elf doelpunten. (Uitslag: 21-28)

KZ-Fortuna in de media
KZ sluit af met thuisnederlaag tegen Fortuna – NH Nieuws
Fortuna doet KZ pijn, maar de consequenties voor Koogse korfballers blijven beperkt – Noordhollands Dagblad
Fortuna toont zich favoriet voor landstitel – RTV Zaanstreek
Korfbal League en het vervolg richting Ahoy – RTV Zaanstreek
Ontketend Fortuna op weg naar de titel? – AD/Delft (geen link)

Alle eerder verschenen artikelen en items vind je op de mediapagina.

Programma tweede fase en stand
Dinsdag maakte het KNKV het programma van de kampioenspoule (KLC) en degradatiepoule (KLD) bekend. Aankomend weekend (12-13 februari) zijn er geen Korfbal Leagueduels. Voor het begin van de tweede fase is de stand als volgt:

Kampioenspoule:

Team Punten
Fortuna 8
PKC 6
DVO 6
KZ 4
DOS’46 0
LDODK 0

Degradatiepoule:

Team Punten
Blauw-Wit 8
Groen-Geel 6
TOP 6
KCC 4
Dalto 0
Oost-Arnhem 0

Foto homepage: Erwin Bartman, Korfbalfoto

Gerelateerde artikelen

Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Evenementen Internationaal Korfbal Challenge Korfbal League TeamNL Korfbal
Kaartverkoop Korfbal Challenge gestart
Na twee jaar van afwezigheid is de Korfbal Challenge terug! Als vanouds is het Topsportcentrum Rotterdam van 27 tot en met 30 december het podium voor talent én topkorfbal: vier dagen lang genieten van mooie wedstrijden in de gezelligste tijd van het jaar.
Lees meer
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal
TeamNL Korfbal op shortlist voor 'Sportploeg van het Jaar'
TeamNL Korfbal staat op de shortlist als één van de kanshebbers voor de titel 'Sportploeg van het Jaar' die uitgereikt wordt tijdens het jaarlijkse NOS | NOC*NSF Sportgala. Tijdens dit Sportgala, dat georganiseerd wordt door NOC*NSF worden de beste sporters en coaches van het afgelopen jaar in het zonnetje gezet.
Lees meer
Kenonz Korfbal League in de media #3
Korfbal League Topkorfbal
Kenonz Korfbal League in de media #3
Wat werd er geschreven naar aanleiding van speelronde drie in de Kenonz Korfbal League? In AD/De Dordtenaar een artikel met Olav van Wijngaarden na het duel tussen PKC en Fortuna en een interview met Bo Oppe. Omrop Fryslân en het Friesch Dagblad waren aanwezig bij LDODK - Blauw-Wit.
Lees meer

Topartikelen

Korfbal League Topkorfbal
Kenonz komende drie jaar verbonden aan de Korfbal League
Internationaal TeamNL Korfbal
Ran Faber en Bo Oppe toegevoegd aan TeamNL Korfbal