Goal van de Week #16

Korfbal League1

Het is inmiddels een bekend principe: de Goal van de Week. De speelsters en spelers maken mooie doelpunten, de redactie van Korfbal.nl selecteert de mooiste drie vrouwen- en mannendoelpunten en jullie kiezen uiteindelijk de mooiste uit door te stemmen. Bij de vrouwen deze week drie nieuwe namen!

Winnaars speelronde 15
Maar eerst blikken we terug op de winnaars van speelronde vijftien. Bij de vrouwen pakt Nienke Hintzbergen overtuigend de winst. Ze haalt namelijk maar liefst 51 stemmen meer binnen dan de nummer twee, Esther Cordus.

Ook bij de heren kwam er een duidelijke winnaar naar voren, maar lagen de nummers één en twee wel wat dichter bij elkaar dan bij de vrouwen. Het is Martin Coevert die als winnaar uit de bus komt met 42% van de stemmen.

Nominaties vrouwen
De teruggekeerde Suzanne Struik liet afgelopen week zien dat ze het doelpunten maken nog niet verleerd is. Na een goede schotdreiging ging ze international Marjolijn Schenk wel heel makkelijk voorbij en uiteraard liet ze deze kans niet onbenut.

Roos Scherrenburg pikte in de wedstrijd tegen Fortuna/DeltaLogistiek een mooi doelpunt mee, waardoor zij de tweede genomineerde van deze week is. Vanuit het voorveld ging ze Michelle van Geffen voorbij en ondanks dat ze heel dicht onder de korf stond, maakte ze deze knappe one-hander.

Echter, diezelfde Scherrenburg moest ook een tegendoelpunt van Jessica Lokhorst incasseren. Ondanks dat ze niet zo vaak scoort, pakt ze nu met dit doelpunt de laatste nominatie bij de vrouwen. Ze maakte een felle actie naar binnen en wist deze op prachtige wijze met één hand af te ronden.

Nominaties mannen
Over naar de genomineerde mannen. Olav van Wijngaarden liet afgelopen week maar weer eens zien hoe belangrijk hij is voor zijn ploeg. Hij ging Emiel de Kruijff gemakkelijk voorbij en maakt deze kans op heerlijke wijze af.

Daan Preuninger was afgelopen week eigenlijk de enige van Fortuna/Delta Logistiek die wel een goede wedstrijd speelde. Hij maakte dit knappe doelpunt waardoor de Fortunezen nog even aan konden haken bij DVO/Accountor. Het was niet voldoende voor de winst, maar hij sleept wel weer een nominatie binnen.

De laatste genomineerde is iemand die we nog niet eerder in deze rubriek voorbij zagen komen. Leander Zwolle maakte een schitterende doorloopbal in de wedstrijd tegen Tempo. Dit prachtige doelpunt levert hem dan ook zijn eerste nominatie van dit seizoen op.

Stemmen kan deze week tot woensdagmiddag 12 uur. Om jouw keuze voor de mooiste vrouwengoal door te geven klik je hier, om te stemmen op de mooiste mannengoal klik hier. Succes!

Datum: 7 maart 2020 uur