Groen-Geel gaat iedere wedstrijd vol voor de winst (#2)

Korfbal League1

Door vorig jaar in de play-offs KV Wageningen te verslaan en op overtuigende wijze de Hoofdklassefinale van Tempo te winnen, mag GG/IJskoud de Beste zich op gaan maken voor een seizoen in de Cashback World Korfbal League. Het doel van de ploeg uit Wormer is directe handhaving. “Dat dit moeilijk wordt, weten we. Maar we gaan iedere wedstrijd vol voor de winst”, aldus coach Dico Dik. In deel twee van de Korfbal League Uitgelicht: Groen-Geel.

Veldseizoen
Zoals Carlo de Vries vorig jaar al aangaf zou het qua voorbereiding idealer zijn geweest om op het veld in de Ereklasse te korfballen: “In de Ereklasse heb je maar poules van zes. Die weg naar de Korfbal League is veel idealer, doordat er veel minder belasting op het veld is. Wat dat betreft zou het heel mooi zijn om in de Ereklasse te ballen.”

Om de belasting voor de spelers wat te verminderen heeft Groen-Geel met zes heren en zes dames gespeeld op het veld. Daarnaast kon de staf zo meer mensen zien spelen.

Doelstelling
Na een moeizame start vorig jaar in de zaal heeft Groen-Geel een flinke eindsprint ingezet. Daarna werd in de play-offs Wageningen vrij gemakkelijk in twee wedstrijden aan de kant gezet en ook de Hoofdklassefinale tegen Tempo wisten de Wormernezen overtuigend te winnen. Het jonge team mag zich op gaan maken voor een seizoen in de Korfbal League.

Dik: “Doelstelling voor ons is directe handhaving. We weten dat dit lastig wordt. We gaan elke wedstrijd vol erin om te winnen, maar we weten ook dat we meer wedstrijden zullen gaan verliezen dan dat we gewend zijn.” Het is de vraag hoe de ploeg hiermee om zal gaan.

Verbeterpunten
Met drie oefenwedstrijden in de voorbereiding, tegen Fortuna/Delta Logistiek, TOP/SolarCompleet en Dalto/Klaverblad Verzekeringen, moet de ploeg er klaar voor zijn.

Ten opzichte van vorig seizoen vindt Dik dat er nog verbeterpunten zijn: “Twee jaar geleden hebben we de stap al gezet om volwassen te gaan spelen, maar nu zal het ook belangrijk worden om zakelijker te gaan spelen. Tevens zijn we gewend om vanuit ons eigen basisprincipe te spelen, maar we zullen ons dit jaar ook meer aan moeten passen aan de tegenstander.”

Start zaalcompetitie
Groen-Geel is een hecht team dat al lang samen speelt. Al vanaf de junioren werd er gewerkt om ze op te leiden tot senioren op het hoogste niveau. Dit jaar zijn daar nog versterkingen zoals Fenna Jagtman en Susila de Klein aan toegevoegd. Volgens Dik heeft Groen-Geel dit jaar de breedste en sterkste selectie ooit.

De komende weken zal blijken of de ploeg klaar is voor het geweld in de Korfbal League. Een ding is zeker volgens Dik: “We gaan van elke minuut genieten!’’ De ploeg staat de eerste wedstrijd meteen voor een zware opgave, op bezoek bij de landskampioen van het veld: DOS’46. De Nijeveners hebben op het veld nog geen enkele wedstrijd verloren en zitten in een goede flow. Lukt het Groen-Geel om dit te doorbreken?

Website en socials
Je volgt Groen-Geel via de website van de vereniging, maar ook op hun Facebookpagina en Twitter-account.

Datum: 30 oktober 2019 - 20:30 uur