Op naar 4 april 2020 (5)

Korfbal League Korfbalfinale

Zaterdag 4 april 2020. Op die dag is Rotterdam Ahoy het decor van de finale van het Korfbal Leagueseizoen 2019-2020. Tot het zover is blikt Korfbal.nl één keer per maand vooruit met Eric Geijtenbeek (Eventmanager) en/of Barry Schep (Projectleider Evenementen).

Sinds ruim een jaar maakt Barry Schep deel uit van Team Evenementen van het KNKV. “We draaien meerdere evenementen, waarvan de Korfbal Challenge en de Cashback World Korfbal Leaguefinale de grootste zijn. Eric en ik doen alles in overleg, maar bij deze evenementen richt ik me meer op de overnachtingen en catering. Bij de Korfbal Leaguefinale komen daar zaken als het Korfbalcongres 2020 en het Korfbal Leaguecafé bij.”

Korfbal Leaguecafé
Tijdens de 2019-editie van de #korfbalfinale telde de Ziggo Dome voor het eerst een Korfbal Leaguecafé. Dit krijgt in 2020 in Rotterdam Ahoy een vervolg. Schep: “Als toeschouwer van de Korfbal Leaguefinale kom je met vriend(inn)en en vind je het vaak leuk om andere korfballers te ontmoeten. We zijn momenteel volop aan het brainstormen hoe we het Korfbal Leaguecafé een succesvol vervolg kunnen geven. Afgelopen keer was het Korfbal Leaguecafé een experiment, op één plek in de Ziggo Dome. Nu bekijken we in hoeverre we van de ‘beroemde’ eerste ring in Ahoy een Korfbal Leaguecafé kunnen maken.”

Al pratende over de goede sfeer bij de finales komen bij Schep herinneringen aan eerdere Ahoy- finales naar boven. “Ik ga al héél lang naar de finale. Natuurlijk vond ik de grote finale altijd het hoogtepunt, maar voor mij is de sfeer ook altijd van groot belang geweest. Bij ONDO (G) was er altijd iemand, die inventariseerde wie er meeging naar de finale en uiteindelijk gingen we altijd met een man of honderd naar Rotterdam. We starten nu op 1 januari met de kaartverkoop en met wederom speciale team- en verenigingstickets verwachten we ook juist die verenigingen te faciliteren om met z’n allen naar Ahoy te komen.”

Unieke plek en randzaken
Schep beleefde de Korfbal Leaguefinale als supporter, speler en coach en afgelopen april dus voor de eerste keer als mede-organisator. “Het is erg tof om deel van dit team uit te maken. Als supporter neem ik mee dat wij te allen tijde de supportersgroepen een unieke plek moeten geven, als speler en coach vond ik het altijd belangrijk dat de randzaken tot in de puntjes geregeld waren. Over twee weken zitten we weer met onze contactpersonen van Rotterdam Ahoy om op alle vlakken de stand van zaken te bespreken.”

Vrijdag start met het duel tussen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep een nieuwe ‘Road to Ahoy’. Schep: “4 april 2020 mag misschien nog ver weg lijken, maar is eigenlijk al heel dichtbij. De komende twee maanden ligt onze focus natuurlijk ook deels op de Korfbal Challenge en daarna is het vol gas richting Ahoy. Net als mijn collega Eric altijd doet, wil ik alle korfballiefhebbers vragen om 4 april vrij te houden in de agenda. Wij doen er in ieder geval alles aan om voor iedereen een onvergetelijk evenement neer te zetten.”

Datum: 4 november 2019 - 20:30 uur