Tempo maakt zich op voor eerste Korfbal Leagueseizoen (#1)

Korfbal League1

Via de langst mogelijke route is het Tempo gelukt om voor het eerst in de geschiedenis te mogen spelen in de hoogste klasse van het korfbal: de Cashback World Korfbal League. “We zullen het tegen de ploegen waar het voor ons om draait goed moeten doen”, aldus Wouter Blok, coach van Tempo. In deel één van de Korfbal League Uitgelicht: Tempo.

Weg naar de Korfbal League
Via de reguliere competitie werden de play-offs behaald, waarin AW.DTV in drie wedstrijden aan de kant werd gezet. De Hoofdklassefinale volgde, maar daarin was GG/IJskoud de Beste te sterk. Na deze verloren finale was er nog één mogelijkheid om toch te promoveren naar de Korfbal League en dat was via de play-downs. Daarin moest Tempo het opnemen tegen KCC. Ook hier waren drie wedstrijden voor nodig, maar door middel van een comeback in de laatste wedstrijd, mag de ploeg uit Alphen aan den Rijn dit jaar voor het eerst gaan spelen in de Korfbal League. Is de ploeg er klaar voor en wat zijn de verwachtingen?

Voorbereiding zaal
Op het veld speelt de ploeg in de Hoofdklasse. Daar heeft het het eerste deel van de veldcompetitie op een eerste plaats afgesloten. Alleen van Oost-Arnhem werd er verloren. Blok: “Dit was van onze kant geen goede wedstrijd, maar daar hebben we alleen maar van geleerd. Gezien de stand ben ik tevreden over het eerste deel van de veldcompetitie.” Doordat de Hoofdklasse langer doorloopt dan de Ereklasse, heeft de ploeg een kortere voorbereidingstijd in de zaal. Om dit op te vangen werd er, ondanks dat er nog twee veldwedstrijden afgewerkt moesten worden, alvast getraind in de zaal. Blok geeft aan dat je op deze manier niet van een goede voorbereiding kan spreken. Aanstaande zaterdag speelt de ploeg nog een oefenwedstrijd tegen DeetosSnel en dan is er nog maar één week over om te trainen.

Blessures
Op het veld heeft de ploeg niet altijd compleet kunnen spelen. Door verschillende omstandigheden was het vaak een gepuzzel om voldoende mensen op te kunnen stellen. De verwachting is dat dit in de zaal minder het geval zal zijn. Zo gaat het met de blessure van Rosanne Visscher voorspoedig en verwacht Blok dat zij voor de Kerst weer aan zal sluiten.

Start competitie
Tempo start meteen met twee lastige wedstrijden, tegen LDODK/Rinsma Modeplein en PKC/SWKGroep. Blok ziet dit juist als een voordeel: “Deze wedstrijden zullen een goede leerschool voor ons zijn.” Daarnaast geeft hij aan dat ze geen concrete doelstelling hebben: “We willen uiteraard geen tiende worden, maar we weten dat we ergens onderin zullen hangen.” Uiteindelijk zal het er dus om gaan om tegen de concurrenten het juiste te doen en zo de punten te kunnen pakken. En dan zou het fijn zijn als er nog bij andere ploegen af en toe wat punten weggesnoept kunnen worden. Kan Tempo voor een verrassing gaan zorgen in de Korfbal League of wordt het een zwaar seizoen voor de ploeg? De geel-zwarte supporters zullen er in ieder geval alles aan gaan doen om hun ploeg te steunen!

Website en socials
Je volgt Tempo via de website van de vereniging, maar ook via de Facebookpagina, Twitter-account of Instagram.

Datum: 29 oktober 2019 - 20:30 uur