Albers (DVO A1): ‘Zo zuur dat het nog door je vingers glipt’

Korfbalfinale

DVO/Accountor A1 verloor zaterdag van TOP/SolarCompleet A1 de juniorenfinale in de Ziggo Dome. Daar leek het lang niet op. De ploeg van Jos Albers stond zo’n twaalf minuten voor tijd nog zes punten voor, maar gaf die voorsprong uiteindelijk toch uit handen. “Het is nu de teleurstelling die overheerst”, zegt Albers.

“We hebben heel de wedstrijd de controle gehad en dan is het zo zuur dat het uiteindelijk toch nog door je vingers glipt. Maar we zijn aan de andere kant ook trots op wat we hebben neergezet. Maar ik ben nu vooral aan het bedenken wat we anders hadden kunnen doen en dat is wel frustrerend.”

“Ik denk dat wij met name aanvallend de weg kwijt waren in de tweede helft. We wilden teveel de aangeef zoeken. Onze aanvallen waren te kort en we waren de bal snel kwijt. Maar we hebben het, het grootste gedeelte van de wedstrijd, heel goed gedaan. Alleen heb je daar op het einde niks aan.”

“In de slotfase begonnen we ook wat gehaast te spelen en hadden we verdedigend de grip op de tweede aangeef niet. Daar profiteerde TOP heel goed van.”

Ook trots
Na afloop zaten de spelers van DVO erdoorheen. “Ik begrijp dat wel. Je gaat natuurlijk naar de Ziggo Dome om die winst te pakken. We hadden van te voren ook het idee dat het mogelijk was. We hebben na afloop, zoals altijd, even een kwarkje gegeten en wat te drinken gepakt. Toen hebben we de teleurstelling even gedeeld, maar kwam er al snel ook een gevoel van trots naar boven.”

“We hebben wel wat teweeg gebracht. Er zijn drie DVO-bussen naar Amsterdam afgereisd en we hebben er een geweldige dag van gemaakt. Wij laten als ploeg ook zien dat we bij DVO een geweldige jeugdopleiding hebben.”

“Dat zie je aan de A2, maar ook aan de B1 die weer de kwartfinales haalden. Wij behoren als jeugdopleiding zeker bij de top, maar bij het eerste moet er nog verder doorgepakt worden. Als je naar de seniorenfinale kijkt, staan daar drie ex-DVO’ers in Jessica Lokhorst, Fleur Hoek en Marijn van den Goorbergh. Als je dat soort spelers kan behouden, dan ga je echt mee doen.”

Afscheid
Albers neemt na dit seizoen afscheid van DVO. “Vanwege privéoverwegingen stoppen Roy (Rutenfrans, red.) en ik. Daarom was Ziggo wel een mooie afsluiter, al had het natuurlijk mooier kunnen zijn. Als ik mijn opvolger iets zou moeten meegeven dan zou ik zeggen dat dit een eerlijke en kritische groep is die keihard voor elke meter wil werken. De spelers zijn gretig en leuk om mee te werken. Volgend seizoen staan er ook weer spelers waar je zeker leuk kan meedoen in de Hoofdklasse.”

Over een week begint DVO weer aan de voorbereiding op het veld. “Dat wordt misschien wel even schakelen ja. We hebben een vrij korte voorbereiding, maar op het veld liggen ook mooie uitdagingen. Aan het begin van de competitie hebben we meteen een aantal krakers. We hebben nu nog heel even de tijd om de koppies rustig te krijgen, maar daarna moet gewoon weer het gas erop.”

Datum: 14 april 2019 - 18:00 uur
Door: Redactie Korfbal.