Frieswijk: 'Had meer moeten genieten van de finale'

Cashback World Korfbal Leaguefinale

Marloes Frieswijk stapte over naar Blauw-wit om uiteindelijk in de Ziggo Dome te kunnen staan. De blijdschap was dan ook groot toen ze al in haar eerste jaar bij de Amsterdammers in de finale kon spelen. “Achteraf gezien had ik er meer van moeten genieten.”

Dat ze al zo snel haar doel zou halen, had de Wolvegase van tevoren niet verwacht. “Tegen het einde van mijn eerste zaalseizoen bij Blauw-wit leken we geen kans meer te hebben om de play-offs te halen. We hadden een belangrijke speelronde verloren en moesten van LDODK/Rinsma Modeplein en TOP/SolarCompleet winnen om nog mee te dingen naar de finale. Een onmogelijke opgave, dachten we toen.”

Tot ieders verbazing lukte het de ploeg toch om een plaats in de play-offs te bemachtigen. “Alles viel weer op z’n plek, terwijl we op de training van die week een potje beachvolleybal hadden gespeeld.” Er moest een derde wedstrijd aan te pas komen, maar ook titelkandidaat PKC/SKWGROEP bleek in de play-offs niet in staat om de Amsterdamse ploeg uit te schakelen.

Frieswijk is weleens als publiek naar de finale geweest, maar mag ‘m dan zelf spelen. “Het is zo anders als je er uiteindelijk zelf staat,” verklaart ze. “Al dat publiek om je heen, dat doet wel iets. Het is ook even wennen omdat je niet gewend bent aan zo’n grote zaal, maar dat heeft de tegenstander natuurlijk ook.” Een hoogtepunt is het maken van haar eerste goal van de wedstrijd. “Dat was echt een mooi moment. Ik heb me heel erg op de wedstrijd gefocust dus de licht- en geluidseffecten hadden niet zoveel invloed op mij, maar toen ik m’n eerste goal scoorde, was het wel extra gaaf.”

De finale loopt niet zoals gehoopt, Blauw-Wit belandt op de tweede plaats in het eindklassement. “Heel jammer vond ik dat, we zaten in zo’n mooie flow. Dan wil je de finale natuurlijk ook winnen.” Haar eigen doel, de Ziggo Dome halen, is dan natuurlijk wel bereikt. “Ik genoot wel van de finale, maar achteraf gezien had ik er meer van moeten genieten. Het is natuurlijk logisch dat je zo met die wedstrijd bezig bent, maar een dag later besefte ik me eigenlijk pas écht dat we in de Ziggo Dome stonden.”

Desondanks kijkt Frieswijk de wedstrijd nooit terug. “Ik heb dat volgens mij nog nooit gedaan, als we gewonnen hadden was dat misschien wel anders geweest. Nu ik mijn doel bereikt heb, wil ik er dolgraag nog een keer staan. Dan wil ik ook veel meer op het moment zelf genieten. En natuurlijk winnen, want uiteindelijk kom je daar ook voor.”

Datum: 13 maart 2019 - 19:00 uur
Door: Redactie Korfbal.