Havelaar (PKC) 'Met de titel naar huis, dat is ons doel'

Korfbal League Korfbalfinale

De wedstrijd waar elk team naar uit kijkt is bijna in zicht: de Cashback World Korfbal Leaguefinale tussen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep. De wedstrijd kan alle kanten op gaan en het is moeilijk een favoriet aan te wijzen voor de winst. Korfbal.nl sprak Mabel Havelaar over de laatst gespeelde wedstrijd tegen LDODK/Rinsma Modeplein en de aankomende finale.

“Afgelopen wedstrijd tegen LDODK was anders dan de wedstrijd de week daarvoor. Dit hadden we ook verwacht, want LDODK is thuis van betere klasse.” De ploeg van Mabel Havelaar wist afgelopen zaterdag te winnen van de Friezen. De wedstrijd ging alles behalve gemakkelijk. Een wisselende wedstrijd, die tot het einde erg spannend bleef. Uiteindelijk was het PKC dat aan het langste eind trok en wist te winnen met 23-25. Het scherpe PKC kwam minder uit de verf dan de week ervoor. “Er zijn natuurlijk nog dingen die wij aan moeten scherpen, maar het is een goed gevoel dat we de play-offs zijn doorgekomen door twee keer te winnen”, zegt Havelaar.

Na drie jaar staat PKC weer in de Korfbal Leaguefinale en dat wordt als geweldig ervaren. “Je staat daar niet zomaar, alles moet kloppen.” Voor de ploeg uit Papendrecht klopte ook bijna alles dit seizoen. Alles viel op zijn plek en de wedstrijden werden vaak overtuigend gewonnen. “We zijn super gemotiveerd om die titel weer naar Papendrecht te halen”, spreekt Havelaar uit.

Gedreven
Mabel Havelaar kijkt er al het hele seizoen naar uit om in het Ziggo Dome te staan. Na er een jaar uit te hebben gelegen door zwangerschap is ze vooral trots dat ze hier mag staan. “We zijn nog meer gedreven om het dit keer wel te halen, omdat we het afgelopen jaren niet de finale hebben bereikt.” Het is voor PKC inderdaad langer geleden, dan voor Fortuna om in de finale te staan. Vorig jaar stond de ploeg van Ard Korporaal nog te schitteren in de finale.

Verwachtingen
“Met de titel naar huis is natuurlijk ons doel en daar heb ik heel veel vertrouwen in. Als we allemaal ons niveau halen en als team er staan maken we een hele grote kans.” Met in het achterhoofd houdend dat de vorige keer in de finale toen Fortuna en PKC tegenover elkaar stonden, PKC toen wist te winnen.

Ook blijft Havelaar rustig over het feit dat Fortuna de winnaar van de twee voorafgaande jaren, TOP, heeft verslagen. “We hoeven niet gewaarschuwd te worden. We wisten al dat Fortuna dit in huis heeft, dus het wordt een mooie strijd zaterdag.”

Voor beide ploegen is er dus nog genoeg hoop. Uiteindelijk is er maar één ploeg die er met de winst vandoor kan gaan. Zaterdag wordt de vraag beantwoord waar het hele seizoen al naar uitgekeken wordt: wie wordt de winnaar van de #korfbalfinale?

Datum: 13 april 2019 - 13:00 uur
Door: Redactie Korfbal.