Korfbal Leaguefinale live bij NOS, KNKV verslaat beide finales

Korfbal League Korfbalfinale

Ruim tienduizend supporters zijn al in het bezit van een ticket voor de Cashback World Korfbal Leaguefinale tussen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep. Korfbalfans die niet in staat zijn om naar de Ziggo Dome te komen, kunnen voor live-beelden terecht bij de NOS én bij het KNKV. Ook de niet-televisiekijkers hoeven niets van de #korfbalfinale te missen.

De NOS zendt de grote finale uit op televisie (NPO 1), via de livestream op NOS.nl en in de NOS-app. De presentatie is in handen van Jeroen Stomphorst, die bondscoach Wim Scholtmeijer als analist naast zich weet. Het commentaar wordt verzorgd door Joop Vernooy, co-commentator is assistent-bondscoach Jennifer Tromp. De uitzending begint om 15.45 uur.

Eerder dit seizoen was de NOS, die zaterdag ook via de radio verslag doet, al zeven keer voor een samenvatting met een cameraploeg aanwezig bij een duel in de Korfbal League. Naast de NOS-crew mag het KNKV zaterdag vele andere journalisten en fotografen verwelkomen.

Live-uitzending KNKV
Dankzij de medewerking van vele vrijwilligers van de Korfbal League- en Hoofdklasseverenigingen verzorgt het KNKV een live-uitzending rondom zowel de senioren- als juniorenfinale. De studiopresentatie wordt gedaan door Jan-Anne van Ginkel, de veldpresentatie door Jorien Besemer en Sanne Broeksma. Analisten zijn Mady Tims en Marrien Ekelmans.

Het commentaar bij de Cashback World Korfbal Leaguefinale wordt verzorgd door Frank Stout en Stijn Hoekstra, bij de finale A-jeugd (DVO/Accountor A1 - TOP/SolarCompleet A1) door Ferdinand Wittenberg en Jacco van den Boogaart. Het programma start om 12.45 uur en de gasten worden vrijdag bekendgemaakt.

De KNKV-uitzending is HIER te zien. Van beide duels verschijnt een samenvatting op het YouTube-kanaal van Korfbal.nl.

Engels commentaar
Korfbalfans die de wedstrijden willen zien, voorzien van Engels commentaar, kunnen hiervoor ook terecht op het YouTube-kanaal van de IKF. De commentatoren van deze stream zijn Tom Brady en Manon Wiegerink.

Livescore via app KNKV Korfbal
Via de app KNKV Korfbal kunnen thuisblijvers de livescore volgen. De app is gratis verkrijgbaar in de Google Play store en de App Store van Apple.

Publieksinformatie via app Korfbal Events
De toeschouwers in de Ziggo Dome vinden in de app Korfbal. Events alle informatie, die je als toeschouwer nodig hebt. De app bevat het programma, de namen en rugnummers en het laatste nieuws. Via de app kunnen de bezoekers bij beide finales ook stemmen op de Player of the Match. Ook deze app is gratis verkrijgbaar in de Google Play store en de App Store van Apple.

Datum: 11 april 2019 - 19:28 uur