Nog 37 dagen: Marc Broere passeert Jos Roseboom

Nog 37 dagen: Marc Broere passeert Jos Roseboom

Korfbal League Korfbalfinale

Richting de Cashback World Korfbal Leaguefinale 2019 blikken we terug op iconische momenten uit de geschiedenis van de beste korfbalcompetitie van de wereld. Met nog 37 dagen is het tijd voor Marc Broere, het clubicoon van Blauw-Wit wist op zijn 37e Jos Roseboom te passeren als all-time topscorer. Na dit seizoen neemt korfbalminnend Nederland afscheid van de Amsterdammer.

Broere staat al jaren te boek als een ware goalgetter, maar moest tot begin 2018 altijd de schaduw vervullen van Jos Roseboom. Tegen en bij Fortuna/Delta Logistiek wist Broere zich echter het record van meeste Korfbal Leaguedoelpunten toe te eigenen. Met vijf doelpunten bracht hij zijn totaal op 1355, één meer dan de 1354 die Roseboom in zijn Korfbal Leaguecarrière wist te produceren.

Inmiddels staat Broere op 1456 doelpunten. De kans is klein dat hij de grens van 1500 gaat beslechten, een grens die waarschijnlijk pas door Mick Snel, Richard Kunst of Laurens Leeuwenhoek zal worden doorbroken.

Op zaterdag 13 april 2019 vindt de veertiende Cashback World Korfbal Leaguefinale plaats in Ziggo Dome, tickets koop je hier.

Datum: 7 maart 2019 - 07:15 uur