Op naar 4 april 2020 (4)

Op naar 4 april 2020 (4)

Korfbalfinale

Zaterdag 4 april 2020. Op die dag is Rotterdam Ahoy het decor van de finale van het Cashback World Korfbal Leagueseizoen 2019-2020. Tot het zover is blikt Korfbal.nl één keer per maand vooruit met Eric Geijtenbeek, Eventmanager bij het KNKV.

“Over precies een half jaar staan we middenin het Ahoy-geweld”, zo rekent Geijtenbeek voor. “Ja, daar heb ik ongelooflijk veel zin in. Hoe langer bekend is dat we terugkeren naar Rotterdam Ahoy, des te meer leuke reacties ik ook krijg.” Dat Ahoy de korfbalhistorie heeft, betekent uiteraard niet dat Geijtenbeek en zijn collega Barry Schep de oude draaiboeken weer uit de kast halen en opvolgen. “We gaan echt voor een Korfbal Leaguefinale 2.0. Rotterdam Ahoy heeft zich in de tussentijd doorontwikkeld en wij nemen ook de in Ziggo Dome geleerde lessen mee.”

Korfbal Challenge 2019 en Korfbalcongres 2020
In de afgelopen maand waren Geijtenbeek en collega Schep – die tijdens de Nationale Sportweek aan 2500 kinderen beachkorfbalclinics gaf – onder andere druk met de eerste voorbereidingen van een andere groot korfbalevenement; de Korfbal Challenge van 27 tot en met 30 december. Richting de Korfbal Leaguefinale bereidde Geijtenbeek onder andere het contract met Rotterdam Topsport voor. “Dat gaat tijdens de komende Korfbal Challenge getekend worden, maar moet nu natuurlijk opgetuigd worden.”

Afgelopen week werden ook de eerste contouren zichtbaar van het Korfbalcongres 2020, dat in de ochtend van 4 april plaatsvindt. “Dat ligt op inhoud bij mijn collega’s, maar de organisatie daarvan moet – ook richting de mensen van Rotterdam Ahoy – in een totaalplaatje gegoten worden. Na een succesvolle rentree van het Korfbalcongres, zal in 2020 ‘Verenigen’ het centrale thema worden. Verder mikken m’n collega’s op niet alleen bestuurders en technisch kader, maar willen ze het congres voor een breder publiek toegankelijk maken.” Lachend: “Maar daar komen ze binnenkort zelf wel mee.”

Geijtenbeek sluit z’n maandelijkse update af met de inmiddels bekende boodschap. “De hele korfbalwereld moet 4 april 2020 vrijhouden. ’s Ochtends is er het Korfbalcongres en ’s middags zijn de finales met binnen de lijnen spektakel en buiten de lijnen een geweldig feest.”

Datum: 4 oktober 2019 uur
Door: Redactie Korfbal.nl