Op naar 4 april 2020 (8, slot)

Korfbalfinale

Zaterdag 4 april 2020. Op die dag is Rotterdam Ahoy het decor van de finale van het Korfbal Leagueseizoen 2019-2020. Tot het zover is blikt Korfbal.nl één keer per maand vooruit met Eric Geijtenbeek (Eventmanager) en/of Barry Schep (Projectleider Evenementen).

“Nog precies één maand”, weet Eric Geijtenbeek als geen ander. Bij de junioren zijn de vier play-offteams al bekend en in de Cashback World Korfbal League hebben nog zes teams een echte kans op de laatste vier. “Wie de finalisten ook worden, ze spelen hoogstwaarschijnlijk voor uitverkochte tribunes.”

Recordcijfers ticketverkoop
De kaartverkoop begon met een Pre-Sale en enkele dagen geleden sloot de Early Bird-periode. Geijtenbeek: “In beide periodes boekten we recordcijfers en inmiddels is ruim 85 procent van de nu beschikbare tickets verkocht.” Zodra bekend is welke teams in de finale staan - elke finalist heeft inmiddels een optie voor een x aantal tickets voor de supporters genomen – weet de eventmanager of er in de laatste week nog tickets vrijkomen. “Als dat zo is, dan zijn dat er maximaal een paar honderd. Daar zou ik dus als fan zeker niet op gokken.”

Dat de tickets als warme broodjes over de toonbank gaan, stemt Geijtenbeek erg tevreden. “We zijn op de goede weg. Het Rotterdam Ahoy-gevoel is daarbij erg belangrijk en ook slagen we er dit jaar beter in om de verschillende doelgroepen specifiek te bedienen. Iedere korfbalfan moet de finale kunnen bezoeken en daarom zijn er speciale tickets voor verenigingen, teams, gezinnen en jeugdkampioenen. Die aanpak werkt.”

Volgende week gaat Geijtenbeek opnieuw naar Rotterdam Ahoy om daar met Unlimited Productions het totaalplaatje op de vloer door te nemen. Ook in publicitair opzicht staat er nog het een en ander op stapel. “Zelf gaan we nog een paar mooie video's maken en de samenwerking met Rotterdam Topsport - Rotterdam. Make it Happen. – gaat ook erg mooie uitingen opleveren. Daar ga ik verder nog niet teveel over verklappen.”

Side-events en overige finales
Dan wijst Geijtenbeek op de side-events op 4 april, die ook goed lopen. “Het Korfbalcongres telt nu al een kleine 160 deelnemers en ook de Kampioenenhuldiging stroomt vol. In samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam en Rotterdam Sportsupport organiseren we die ochtend een Open NK 4-4 voor E- en D-jeugd en verschillende activiteiten, zoals springkussens, een spelletjesparcours en een 1 vs 1-veld.”

Geijtenbeek, tot slot: “Voorlopig wijst alles erop dat 4 april voor alle korfbalfans een fantastische finaledag wordt. Dan hebben we naast ‘Ahoy’ natuurlijk nog alle jeugdkampioenschappen en onder andere de finale van de Reserve Korfbal League (27 maart), de Hoofdklassefinale (28 maart) en de Dameskorfbal Zaalfinale (5 april). Ja, dit is altijd een mooie periode.”

Datum: 4 maart 2020 uur