Van Osnabrugge over winnende strafworp: ‘Ik was niet zenuwachtig’

Hoofdklasse A-jeugd Korfbalfinale

TOP/SolarCompleet A1 won zaterdagmiddag na een geweldige comeback van DVO/Accountor A1. Een 12-18 achterstand werd door TOP in twaalf minuten goed gemaakt. Als klap op de vuurpijl kreeg het zeventien seconden voor tijd ook nog een strafworp. Die werd door Siem van Osnabrugge genomen. En die bleef ijskoud.

“Ik was niet zenuwachtig, ik dacht dat hij erin zou gaan. Je staat er dan wel van: nu moet het gebeuren. Het is voor mij natuurlijk ook een hoogtepunt. Maar je moet een strafworp niet zien als iets dat fout kan gaan, maar gewoon als een kans”, zegt Van Osnabrugge terwijl hij om de paar seconden omhelst wordt door TOP-supporters.

Speelster van TOP 1, Jet Hendriks, loopt langs en omhelst de jonge speler: “Wat was jij goed vandaag zeg! Maar niet zo spannend hè de volgende keer.” Van Osnabrugge haakt daar op in. “Ik heb heel de wedstrijd het idee gehad dat wij beter waren dan DVO. We kregen ruimte genoeg en mochten constant van dichtbij aanleggen. Het enige probleem was dat die bal er niet in ging.”

Time-out keerde de wedstrijd
“In de rust bespraken we wel dat we verdedigend geen domme fouten meer moesten maken. We kregen teveel stippen en vrije ballen tegen. De eerste tien minuten na rust gebeurde dat juist weer. Toen dacht ik: we gaan hem nu echt uit handen geven. Maar na de time-out in de tweede helft pakten we het heel goed op en scoorden we wél. Dan zie je dat wij uiteindelijk de betere ploeg zijn.”

“Het was echt een bizarre wedstrijd, er waren momenten dat niemand er meer een stuiver voor gaf. Maar dit is gewoon super mooi om mee te maken. Tijdens de wedstrijd had ik niet de tijd om te genieten van de sfeer hier. Dan ben je vooral bezig met de wedstrijd en je proberen te concentreren.”

“Maar nu ik hier sta en iedereen me omhelst, voelt dat natuurlijk fantastisch. Het is geweldig om dit voor je club te doen. Het eerste staat een keer niet in de Ziggo Dome en wij hebben nu in ieder geval de eer een beetje hoog gehouden. Vanaf het begin van het seizoen zeiden we al dat we de finale wilden winnen en als het dan lukt, sta je hier heel erg trots.”

Voor Van Osnabruggen was dit zijn laatste zaalwedstrijd bij de junioren. “Wat ik volgend jaar ga doen weet ik nog niet. Er zijn veel gesprekken gevoerd, maar ik heb werkelijk nog geen idee wat ik ga doen.”

Datum: 13 april 2019 - 17:00 uur
Door: Redactie Korfbal.