Nog 35 dagen: TOP al verzekerd van play-offs

Korfbalfinale

TOP/SolarCompleet verzekerde zich als eerste Cashback World Korfbal Leagueploeg van de play-offs. De Sassemse formatie is op jacht naar haar zevende finale. Zullen ze zich ook verzekeren van een zesde titel?

Celeste Split is de enige speelster van de Sassemse ploeg die vijf keer won en nog nooit een Korfbal Leaguefinale verloor. De Haagse miste namelijk in 2015 het slotstuk van de competitie door een schorsing. In de eerste play-off-wedstrijd tegen Blauw-Wit liep Split een rode kaart op. Het is de enige Korfbal Leaguefinale die TOP in haar bestaan niet wist te winnen. Ook Ilse Hazekamp, destijds basisspeelster, miste Ahoy. In de derde play-off kreeg ze haar tweede gele kaart van het seizoen. Het opende de deur voor Sanne Jousma, die inmiddels niet meer is weg te denken te denken uit de succesformatie van Jan Niebeek.

Op zaterdag 13 april 2019 vindt de veertiende Cashback World Korfbal Leaguefinale plaats in Ziggo Dome, tickets koop je hier.

Datum: 9 maart 2019 - 07:26 uur