1000 goals voor Mick Snel: 'Een eer'

Korfbal League

Twee goals was Mick Snel afgelopen weekend verwijderd van de ‘Club van 1000’. Natuurlijk bereikte Snel de grens van duizend doelpunten in de gewonnen wedstrijd tegen KZ/Hiltex (31-19) en mag hij zich nu scharen tussen een select, maar bijzonder groepje. “Het is mooi, een eer”, zegt de Amsterdammer tegenover Korfbal..

Van vrienden, familie en teamgenoten werd Snel afgelopen weken vaak herinnerd aan het feit dat hij een unieke prestatie zou leveren. Maar de speler van TOP/SolarCompleet stond er redelijk nuchter in. “Laat ik zeggen dat ik het echt heel mooi vind, maar ik was er niet echt mee bezig. Ik ben of was ook niet op zoek naar de goals, ik wil namelijk als vak en persoonlijk beter spelen. Dat helpt ons het meest om de beste vorm te vinden. Ik kan wel alleen maar voorin gaan spelen, maar dan zijn we aan het eind van de competitie veel te beperkt. Het kampioenschap blijft absoluut het belangrijkste.”

“Die goals vallen uiteindelijk toch wel”, voegt de ‘man van duizend’ eraan toe. Hoewel Snel er luchtig over praat, klinkt er in zijn stem wel trotsheid. “Het is mooi om op zo’n jonge leeftijd je bij zo’n club (met Jos Roseboom, Marc Broere, Tim Bakker en Gerald van Dijk, red.) te voegen. Ik ben ook erg dankbaar voor de club en alle mensen die er veel aandacht aan hebben besteed. Ik kreeg een staande ovatie van de club, dat voelde echt speciaal”, aldus de 24-jarige korfballer.

Lang kon Snel echter niet van ‘het moment’ genieten. Dé goal viel ook slechts uit een strafworp. “Dat was misschien een beetje stom inderdaad. Van tevoren vroegen teamgenoten ook aan mij of ik nog iets speciaals met de stip zou doen, mocht het zo uitkomen. Ik nam hem normaal en dan gaat-ie er ook prima in. Het liefst scoor je via een mooie goal, maar het liep gewoon zo. De wedstrijd ging ook gelijk door, dus ik moest me direct weer focussen op de nieuwe aanval. Het moment was speciaal, maar van korte duur, haha.”

Statistieken
De voorpret was er in ieder geval wel. “Al die statistieken waren grappig om te lezen”, refereert Snel aan het artikel eerder op korfbal.nl. “Ik hecht er alleen niet veel waarde aan, maar je staat nu wel in een heel mooi rijtje. Jos Roseboom heeft echt bizarre cijfers, dat was echt een doelpuntenmachine. Maar die statistieken en percentages hebben verder niets met korfbal te maken. De goals zijn leuk, maar ik wil ook assists geven, rebounds pakken en verdedigend mijn mannetje uitschakelen.”

Duizend doelpunten zijn veel doelpunten, maar welke is hem het meest bijgebleven? Hij kiest niet voor een mooiste, maar voor de belangrijkste. “Dat was natuurlijk het beslissende doelpunt in de finale van 2011 (21-19 voor TOP tegen PKC, red.), in mijn eerste jaar bij TOP.”

2000?
Het is een kleine greep uit de vele doelpunten van Snel. En er gaan er nog veel volgen is de verwachting. “Of ik de 2000 ga halen? Het kan wel. Als ik in dit tempo doorga, dan is het mogelijk. Maar dan zal ik de aankomende seizoenen wel wat zuiverder moeten schieten qua percentages. Bovendien is het de vraag hoelang je meekan en dat je blessurevrij blijft. Als je een seizoen mist, wordt het moeilijk. Maar dat is allemaal van latere zorg, de focus gaat nu op de competitie. Nogmaals, we willen kampioen worden.”

Datum: 11 februari 2018 - 22:30 uur
Door: Redactie van Korfbal.nl