Blauw-Wit zal strijd en power leveren (#5)

Korfbal League1

Na een goede eerste veldhelft is Blauw-Wit klaar voor de zaalcompetitie. “Wij denken zeker dat we ploegen kunnen gaan verrassen, maar we weten ook dat we keihard aan de bak moeten tegen de mindere ploegen”, aldus het nieuwe coach-duo Mark van der Laan en Gerald Aukes. Deel vijf van Korfbal League Uitgelicht: Blauw-Wit.

Wisselingen
Het Blauw-Wit van dit jaar is moeilijk te vergelijken met het team van vorig jaar. Met het stoppen van Marc Broere, Momo Stavenuiter, Otto Fabius, Pascal Frieswijk en Cristian Dekkers is de gehele mannenkant overhoop gehaald. Tel daar het vertrek van Marloes Frieswijk, Susila de Klein en coach Barry Schep bij op en er bleef niet veel meer over van het team van vorig jaar.

Met nieuwe namen als Jessica Jansen, 'good old' Gerald van Dijk en verschillende spelers die doorgestroomd zijn uit het tweede team van Blauw-Wit is het de taak aan de nieuwe staf om van Blauw-Wit een hecht team te smeden.

Veldcompetitie
Op het veld is dat al meer dan aardig gelukt. Het team wist verrassend te winnen van Fortuna/Delta Logistiek en LDODK/Rinsma Modeplein.

De coaches kijken dan ook zeer goed terug op het eerste deel van de veldcompetitie: “We hebben acht punten uit vijf wedstrijden gehaald en dat hadden we van tevoren niet gedacht. Het is fijn dat we bonuspunten hebben gehaald en dat we na de zaal niet per se meer hoeven.”

Voorbereiding zaal
Blauw-Wit heeft tot nu toe drie oefenwedstrijden afgewerkt in de zaal en speelde zaterdag de 'kleine finale' tegen Fortuna tijdens het Theo Korporaal Korfbal Spektakel (29-16 verlies).

De coaches zijn erg te spreken over de voorbereiding: “Het is fijn om te zien dat de arbeid die op trainingen en oefenwedstrijden geleverd wordt zeer hoog is en dat is heel leuk om mee te werken”, aldus Van der Laan.

Verwachting
Het is nog lastig te zeggen hoe het team het in de zaalcompetitie gaat doen. “We hebben natuurlijk veel spelers die jarenlang in de top van de Reserve Korfbal League hebben gespeeld en nu zijn we aan het groeien totdat iedereen op het niveau van de Korfbal League mee kan.” Daaromheen spelen ervaren krachten als Loraine Vissers, Mandy Koelman en Gerald van Dijk.

Doelstelling
De minimale doelstelling van de Amsterdammers is om bij de eerste acht ploegen te eindigen. Het is een beetje afwachten hoe dit zich gaat ontwikkelen en hoe Blauw-Wit zich als team gaat ontwikkelen. Van der Laan: “We denken namelijk dat we zeker ploegen kunnen gaan verrassen, maar we weten ook dat we keihard aan de bak moeten tegen de mindere ploegen.”

Kan de ploeg de goede lijn van de veldcompetitie doortrekken of gaat het er in de zaal toch nog een tandje harder aan toe? De eerste wedstrijd is meteen een goede krachtmeting tegen een ploeg waar ze op het veld nog niet tegen gespeeld hebben: DVO/Accountor. Van der Laan geeft aan dat het een ander seizoen zal worden dan dat iedereen gewend is van Blauw-Wit, maar dat ze met veel strijd en power het seizoen in gaan.

Website en socials
Je kunt Blauw-Wit volgen via de website van de vereniging, maar ook via Facebook, Twitter en Instagram.

Datum: 2 november 2019 - 20:00 uur