Caluwé past zich moeiteloos aan bij PKC

Korfbal League1

PKC/SWKGroep heeft de leiding in de Cashback World Korfbal League. De Papendrechters wonnen met 22-29 bij LDODK/Rinsma Modeplein, dat nog ongeslagen was. Belgisch international Julie Caluwé kroonde zich tot topscorer van de topper in Gorredijk.

“De wedstrijd had een hoge inzet, de eerste plaats, maar dat doet er nog niet toe. Het is voor ons belangrijk dat we het groeiproces verder zetten”, reageert Caluwé. “Tegen LDODK zetten we een mooie en zeer goede teamprestatie neer en dat geeft vertrouwen voor de toekomst.” En afgelopen weekend was ze zeven keer trefzeker. “LDODK was een echte uitschieter. Het verliep allemaal heel soepel waardoor ik zonder enige druk mijn taken kon uitvoeren. Echter, de credits gaan naar alle teamleden, staf en supporters. Ze geloven in mij. Momenteel ben ik heel tevreden met wat ik bereikt heb.”

Met elf punten uit zes wedstrijden – PKC speelde de openingswedstrijd gelijk bij Fortuna/Delta Logistiek – staat de ploeg van Daniël Hulzebosch er prima voor. “We zitten nog vroeg in het seizoen, maar op dit moment mogen we ervan genieten. We zijn op de goede weg met een team, dat veel wijzigingen heeft ondergaan”, stelt Caluwé, die zelf deze zomer overkwam van het Belgische Voorwaarts. Daarnaast maakten Brett Zuijdwegt en Randy Oosting de overstap van DeetosSnel, waarbij Zuijdwegt helaas moet toekijken met een blessure. Suzanne Struik is bezig met haar rentree na haar afscheid afgelopen seizoen.

Caluwé heeft het zeker naar haar zin bij PKC. “De overgang naar de Nederlandse competitie viel voor mij persoonlijk mee. Uiteraard is er steeds een periode van aanpassing. Zeker het vele reizen. Ik zit al gauw tweeënhalf uur in de wagen”, zoals de Belgische het noemt. De taal is sowieso een dingetje. “Soms kijken mijn ploeggenoten mij raar aan als ik naar mijn ‘drinkebus’ vraag. Ondertussen weet ik dat ik naar mijn ‘bidon’ moet vragen. In de communicatie maken Nederlands onmiddellijk duidelijk waar het op staat en wat ze van mij verwachten.”

Naast het niveauverschil viel de hele entourage in Nederland op. “De grotere aantallen supporters vielen op. Daarnaast merk ik dat de media-aandacht enorm is. De livestreams, waarvan soms een Engelstalige versie, zijn elke week aanwezig. Ook verschijnt er veel geschreven pers. In België verschijnt er alleen een artikel in de Gazet van Antwerpen.” Caluwé juicht het toe dat meer Belgen de overstap naar Nederland maken. “Op dit moment drie bij DeetosSnel, ploeggenoot Famke Wuyts en ik. Ik heb helemaal geen spijt van mijn keuze. Het vraagt wel veel van mijzelf. Zowel fysiek als mentaal. Een belangrijke pijler in het geheel is het team waarin ik terecht kom. En bij PKC ben ik, zoals ze bij ons zeggen, met mijn gat in de boter gevallen.”

In het laatste Korfbal Leagueweekend van 2019 neemt PKC het op tegen KZ/Thermo4U. Daarna verplaatst iedereen zich naar de Korfbal Challenge. Caluwé neemt deel met PKC, terwijl ze ook naar landgenoten van De Diamonds kan aanmoedigen.

Datum: 19 december 2019 - 14:00 uur