De held van... Nik van der Steen

Korfbal League1

In deze korfballoze periode vragen we (oud)korfballers wie hun held is. Tegen wie keken zij op toen zij begonnen met korfballen, wie was hun voorbeeld? En wat passen ze toe in het eigen spel of leven? Deze week de topschutter van Fortuna/Delta Logistiek: Nik van der Steen. Hij ziet PKC/SWKGroep-speler en TeamNL Korfbal-international Richard Kunst als zijn voorbeeld.

Kunst is al van jongs af aan een voorbeeld voor Van der Steen. “Toen ik nog in de jeugd speelde, had hij zijn debuut al gemaakt in de Korfbal League. Hij viel direct al op. Toen ik nog in de Hoofklasse speelde, was hij al gigantisch aanwezig in de Korfbal League. Ik dacht: dat wil ik ook!”

Herinneringen in het veld
De mooiste herinneringen liggen in het veld. “Het mooiste zijn de confrontaties tijdens de wedstrijden. En dan zeker de finale van vorig jaar (Fortuna - PKC). Hij werd topscorer bij PKC, ik bij Fortuna. We boksten in een direct duel tegen elkaar op.”

“Sowieso waren onze ontmoetingen altijd harde confrontaties. Het was altijd hard tegen hard en daar houd ik wel van. Na de wedstrijd en tijdens de Korfbal League gala's konden we wel gewoon met elkaar lachen.”

“Maar bij de wedstrijden tegen PKC lopen de laatste jaren de gemoederen wel hoog op en is het áltijd spannend. En het blijft altijd leuk om tegen iemand te spelen waar je vroeger echt tegenop keek.”

Kunst speelde zijn beste wedstrijd tegen een oude club van de schutter: KCC. “Hij scoorde toen de meeste goals in één wedstrijd. De teller stopte toen op achttien goals, bizar. Wij hebben soms moeite om überhaupt als team de achttien te halen.”

“Zijn kracht en snelheid in de doorbraak naar binnen, probeerde ik dan ook te kopiëren. Hij is gewoon niet te houden en zeer moeilijk te verdedigen.”

Foto
De foto boven het artikel werd gemaakt tijdens het eerste Korfbal League-duel van dit seizoen. “De opening van de Korfbal League, met een bomvolle hal. We stonden lang voor, maar het eindigde in een gelijkspel. Een heerlijke pot. Ik spring hier in op een actie van Richard, niet erg slim. Het plan was om het moeilijkste schot weg te geven. Maar dan is inspringen dus niet echt een goed plan”, sluit Van der Steen af.

Datum: 21 april 2020 uur