De Vries: 'Ik mis nog de juiste feeling'

Korfbal League1

Na de gewonnen Hoofdklassefinale was het voor Carlo de Vries maandenlang uitkijken naar zijn debuut in de Cashback World Korfbal League. Voor de Groen-Geler kwam een droom uit, maar ondanks de eerste vijftig minuten eindigde het treffen bij DOS’46 in een teleurstelling voor GG/IJskoud de Beste: 26-15.

“Het is eindelijk begonnen. Vanaf de Hoofdklassefinale was het wachten op de Korfbal League. DOS’46-uit was direct een hele entourage met veel sfeer. De wedstrijd was lastig. Tot de rust (11-8) konden we nog mee, maar we kwamen niet goed uit de kleedkamers en toen sloeg DOS'46 een gat (14-8). Dan houden ze die flow. Voor ons is het wennen aan dit niveau. De weerstand is hoger dan in de Hoofdklasse”, blikt De Vries terug op zijn debuut. De voormalig jeugdinternational scoorde drie keer tegen DOS’46.

Blessure
In aanloop naar de zaalopener was De Vries hét twijfelgeval bij de Noord-Hollanders. “Ik ben op tijd fit na een achillespeesblessure. Op het veld speelde ik alleen de allereerste (Swift-thuis). Daarna kozen we ervoor niet verder te spelen. Het kon wel, maar ik zou alleen maar pijn hebben en het was voorkomen van erger. De focus lag direct op de Korfbal League. Sinds twee weken train ik volledig met de groep.”

Tussendoor moest De Vries ook het EK met Talent TeamNL aan zich voorbij laten gaan. “Het was een domper, maar het kon niet. Ik wilde geen risico lopen.”

'Volle bak geven'
“Ik ben fit genoeg om te spelen. Anders zat ik tegen DOS'46 op de bank. Het is nog niet honderd procent. Het moet conditioneel beter en ik mis de feeling van wedstrijden spelen. Het verfijnde moet terug komen.” De Vries hoopt dat het verbetert in de wedstrijden tegen Fortuna/Delta Logistiek en PKC/SWKGroep.

“Week in week uit moeten wij volle bak geven. Zaterdag wordt weer speciaal: onze eerste thuiswedstrijd in de Korfbal League. Na afgelopen zaterdag weten we in ieder geval dat we de teugels niet kunnen laten vieren, dat kon in de Hoofdklasse. Nu krijgen wij er direct drie om de oren.”

Datum: 14 november 2019 - 13:00 uur