De Wit neemt bij DVO het voortouw

Korfbal League1

Robbe de Wit (DVO/Accountor) was afgelopen weekend met elf treffers ‘lekker op schot’ tegen KZ/Thermo4U, maar na 2x25 minuten baalde de Brabander als een stekker. “Het was een goede wedstrijd, maar wij spelen het slecht uit. Met nog vier minuten staan wij vier voor, dan moeten wij de winst eruit slepen. Nu hebben wij een punt verloren”, oordeelde De Wit na het 27-27 gelijkspel.

“Als jonge ploeg leren wij wel van deze wedstrijden. Wij zijn ten opzichte van vorig seizoen zeker gegroeid, maar nu moeten wij zulke wedstrijden nog zakelijk uitspelen. Dat lukt tegen KZ nog niet.” Het vergelijk met vorig seizoen is wel een winst van drie punten: vorig seizoen verloren de Bennekommers KZ-uit en Blauw-Wit-thuis. Nu pakken de Gelderlanders in deze wedstrijden een trio punten. “En dat hadden er vier moeten zijn.”

Het goede spel van De Wit – goed voor in totaal 24 doelpunten – valt ook Wim Scholtmeijer op. De bondscoach selecteerde de Brabander voor TeamNL Korfbal tijdens de Korfbal Challenge. “Ik dacht altijd: dat lijkt mij heel gaaf. Dan hoop ik er stiekem toch een beetje op, maar uiteindelijk komt zo’n uitnodiging altijd onverwachts.” Naast De Wit zijn ook ploeggenoot Gertjan Meerkerk en KZ-speelster Anouk Haars geselecteerd voor Oranje, waar de spelers van PKC/SWKGroep en Fortuna/Delta Logistiek ontbreken.

De Korfbal Challenge is van 27 december tot en met 30 december. Voor De Wit wacht zaterdag eerst Tempo-thuis. “Die moeten we winnen. Er vol overheen. Dat moeten gewoon twee punten worden. Ik vind dat wij meer kwaliteit hebben dan Tempo”, is de DVO’er resoluut. In deze wedstrijd moet hij het doen zonder zijn vakgenoot Chris van Haren, die na zijn rode kaart tegen KZ voor nog onbekende tijd geschorst is. “Ik kan er van alles over zeggen, maar dat heeft weinig zin. Feit blijft dat Chris dit niet moet doen en hij er zaterdag niet bij is.”

Sinds de tweede speelronde van vorig seizoen zijn De Wit en Van Haren vakgenoten onder Richard van Vloten, die daarna om tactische redenen slechts eenmalig zijn vakken omgooide. Drie weken geleden liet hij Adriënne van Ofwegen van vak wisselen om Celeste Split te laten verdedigen. Verder hield Van Vloten altijd (behoudens blessureleed aan de vrouwenzijde) vast aan zijn vakken. De meest logische vervanger is Menno van der Neut, die als enige heer invalbeurten maakte dit seizoen. “Chris en ik zijn beiden allround, waardoor wij verdedigingen kunnen kapot spelen; Menno is meer een schutter die wel - net als Roos Scherrenburg - in de rebound kan.” Of Van Vloten daadwerkelijk zo makkelijk in zijn kaarten laat kijken, is afwachten.

Datum: 5 december 2019 - 14:00 uur