DOS'46 gaat voor top vier (#4)

Korfbal League1

Nadat DOS'46 begin september de Supercup binnen heeft gehaald en vervolgens alle wedstrijden op het veld heeft gewonnen, wil de ploeg uit Nijeveen deze goede lijn doortrekken in de Cashback World Korfbal League. “Wij zijn hongerig naar die top vier. Wij willen echt mee gaan doen”, aldus coach Pascal Zegwaard. In deel vier van de Korfbal League Uitgelicht: DOS’46.

Veldseizoen
De ploeg zit in een goede flow. Nog voor de start van het seizoen werd de eerste prijs tegen de landskampioen van België al binnen gehaald en na vijf wedstrijden op het veld is de ploeg uit Nijeveen nog steeds ongeslagen. De ploeg staat fier aan kop met tien punten uit vijf wedstrijden.

Zegwaard is dan ook tevreden over het eerste deel van de veldcompetitie: “We hebben goede resultaten geboekt. De veldcompetitie is echter geen graadmeter voor de zaal en de resultaten geven op het veld geen garanties voor de resultaten in de zaal.”

Doelstelling
Toch geven de landstitel op het veld, het winnen van de Supercup en de goede eerste veldhelft wel vertrouwen voor in de zaal: “Dit zijn allemaal tekenen dat we op de goede weg zijn”, aldus Zegwaard. Deze goede lijn wil DOS'46 doortrekken in de Korfbal League. De doelstelling is om mee te doen om de plaatsen die recht geven op het spelen van de play-offs. DOS'46 wil graag de uitdager worden van de andere ploegen die al vaker meedoen om de top vier. Zegwaard blijft wel realistisch en weet dat er meerdere clubs zijn met deze doelstelling.

Om deze doelstelling te halen zullen er simpelweg meer wedstrijden gewonnen moeten worden dan vorig jaar: “Vorig jaar hebben we al eens laten zien dat we goed mee konden met de topploegen, maar lieten we het op bepaalde momenten in de wedstrijd liggen.” Zegwaard is dan ook blij dat de ploeg op het veld belangrijke wedstrijden heeft mogen spelen zoals de play-off, de finale en de Supercup. “Hierdoor hebben we ervaring op kunnen doen die we mee nemen naar de Korfbal League. We weten beter wat er nodig is om een wedstrijd over de streep te trekken. Dat misten we vorig jaar nog in de zaal.”

Wijzigingen
Met het aantrekken van Pascal Frieswijk (overgekomen van Blauw-Wit) heeft DOS’46 de selectie dit jaar weten te versterken. Met zijn power en reboundvermogen is hij een toevoeging voor de selectie en zorgt hij voor meer opties bij de mannen. Ook is Leander Zwolle terug na lang blessureleed.

Daarnaast beschikt de ploeg over veel scorend vermogen met onder anderen Jelmer Jonker, Harjan Visscher en Nienke Hintzbergen. Jonker werd vorig jaar topscorer van de Korfbal League en was goed voor maar liefst 133 doelpunten. Zegwaard geeft daarbij aan: “Jelmer kan het natuurlijk niet alleen, we moeten zorgen dat we als team beter worden.”

Voorbereiding en start zaalcompetitie
In de voorbereiding is er in ieder geval flink getraind. Er werd al geoefend tegen DVO/Accountor (19-19) en ook komend weekend staat er nog een oefenwedstrijd tegen KZ/Thermo4U op het programma.

Na deze oefenwedstrijden wordt er nog één week getraind en dan moet de ploeg klaar zijn voor de start van de competitie. DOS’46 krijgt in het openingsweekend van de Korfbal League promovendus GG/IJskoud de Beste op bezoek.

Website en socials
Je kunt de verrichtingen van DOS'46 volgen op de website van de vereniging, maar ook via de Facebookpagina, het Twitter-account en Instagram.

Datum: 1 november 2019 - 18:00 uur