DVO wil stijgen op de ranglijst (#3)

Korfbal League1

Met de achtste plaats van vorig seizoen zal DVO/Accountor dit jaar geen genoegen meer nemen. Vorig jaar hoorde het al bij de vier meest scorende ploegen uit de competitie maar kreeg de ploeg uit Bennekom ook de meeste doelpunten tegen. Vandaag deel drie van de Korfbal League Uitgelicht.

Veldseizoen
Aan het veldseizoen houdt van trainer/coach Richard van Vloten gemengde gevoelens over. De twee wedstrijden die de Bennekommers moesten winnen, werden winnend afgesloten (tegen TOP (A) en DeetosSnel), waardoor ze in ieder geval een voorsprong hebben gepakt op deze twee concurrenten.

Maar de ploeg heeft ook de ambitie om de play-offs op het veld te halen. Echter werd de eerste wedstrijd tegen KZ/Thermo4U meteen verloren en ook in de laatste wedstrijd tegen TOP/SolarCompleet had er meer ingezeten. Er zijn dus nog genoeg verbeterpunten richting de start van de Cashback World Korfbal League.

Doelstelling
DVO/Accountor heeft vorig jaar een goed seizoen gedraaid. Ze speelden zich al drie speelronden voor het einde van de competitie veilig en dat was voor Bennenkomse begrippen een luxe.

Van Vloten was vooral tevreden over het aanvallende stuk: “We hoorden bij de vier meest scorende ploegen uit de competitie, maar we kregen er ook de meeste tegen.” Dat is dan ook het verbeterpunt waar dit jaar de focus op zal liggen. “Als we het aanvallend hetzelfde doen als vorig jaar en ons verdedigend verbeteren, dan is het een realistisch doel om één of twee plaatsen te kunnen stijgen op de ranglijst.”

Voorbereiding
Aan de voorbereiding van de ploeg zal het in ieder geval niet liggen. Het speelde vorige week al twee oefenwedstrijden tegen DOS’46 (19-19) en HKC (winst met 31-19).

Afgelopen weekend werd er deelgenomen aan het Theo Korporaal Korfbal Spektakel. Daar wist het met overtuigende cijfers van Fortuna/Delta Logistiek te winnen (24-35). Komend weekend speelt DVO de finale van dat zelfdfe toernooi tegen TOP/SolarCompleet en dan heeft het in de laatste week nog een oefenwedstrijd op de planning staan.

Start zaalcompetitie
Om aan de doelstelling van dit jaar te voldoen zal de start van belang zijn. Vorig seizoen kende de ploeg een moeizame start. De eerste wedstrijd werd er van KCC verloren en vervolgens trad DVO aan tegen de ploegen uit de top vier. Nu neemt DVO het in de eerste wedstrijd op tegen Blauw-Wit en treft het daarna TOP/SolarCompleet en KZ/Thermo4U.

Vorig jaar pakte DVO nog belangrijke punten in de strijd om directe handhaving tegen Blauw-Wit. Met een team dat maar op één plaats is gewijzigd ten opzichte van vorig jaar zou winst mogelijk moet zijn. Dat de ploeg aanvallend moeilijk te stoppen is, heeft het vorig jaar al bewezen. Maar kan het zich verdedigend ook verbeteren?

Website en socials
Je volgt DVO via de website van de vereniging, maar ook via LinkedIn, op de Facebookpagina, het Twitter-account en op Instagram.

Datum: 31 oktober 2019 - 19:00 uur